My friend Cayla: Een Google pop!

Ja serieus, een pop die werkt met Google. My friend Cayla.

my friend cayla interactieve pop

Op zoek naar de populaire American Dolls voor mijn dochter, moest ik al snel doorzoeken naar een alternatief. $125 voor een pop vind ik toch wat veel. Helemaal met de 5 minuten aandacht die mijn dochter heeft. Ze kijkt wel altijd hun videos al zeker een jaar lang, dus dit jaar bedacht ik dat ze hem dan wel mocht hebben. Ook wel leuk zo een look alike doll.

American doll
De American doll Keira look-a-like

Maar in mijn zoektocht naar een alternatief, kwam ik dus op de interactieve My friend Cayla pop.
Je sluit haar aan op je tablet of telefoon met een app, en ze antwoord al je vragen. Op zich toch heel leerzaam. Ze is minder mooi dan de American Doll, maar deze Engelse pop kan wel praten. Weer een voordeel. En voor ong. €80 ook een stuk goedkoper.

Je moet echt even de video kijken, ik heb met open mond gekeken!
Voor welke zou jij gaan? De mooie pop of de slimme pop?

UPDATE 23-11-2015 My friend Cayla interactieve pop

Inmiddels is de My friend Cayla interactieve pop alweer wat langer in de winkels, en zelfs verkrijgbaar in Nederland.
De reviews zijn helaas een stuk minder lovend dan je zou verwachten.

 • Hij is alleen te gebruiken met laptop, smartphone of tablet, waardoor het voor een klein kind niet alleen te gebruiken is.
 • Het aansluiten moet ook door een volwassene gebeuren
 • Ze zegt op heel vele simpele vragen dat ze het antwoord niet weet, of dat je het aan je ouders moet vragen. Wel goed hierbij schijnt te zijn dat je sommige woorden kunt blokkeren, waardoor er geen ongeschikte antwoorden komen voor je kind

Wat wel weer goed is natuurlijk, dat ook al antwoord ze niet alles, het is een grote stap vooruit naar 1000000x “altijd is kortjakje ziek” achter elkaar, of “mama ik ben moe” dat hoor je al van je eigen kind, en is geen pop voor nodig. Sowieso een pop waar je een soort van gesprek mee aan kan gaan, moet natuurlijk mega leuk zijn voor een kind.

Ook schijnt ze echt prachtig haar te hebben, net echt. En is haar huidje lekker zacht, niet plastic achtig.

myfriendcaylainteractievepopUpdate 6 december 2016: 

Bij ons was de pop na zo een 3 maanden al weer de deur uit. Dat stemmetje was creepy, en het idee dat zo een pop van alles op kan zoeken en weet. Toch minder leuk. Zij is dus naar het goede doel. Maar vandaag is My friend Cayla in het nieuws! Zo schijnt zij kinderen af te kunnen luisteren en wordt zij gebruikt om reclame te maken. Toch een goed gevoel gehad!
Lees hier meer:

Speelgoedpop My friend Cayla blijkt kinderen af te luisterenVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Tanja

  Wij zijn ook erg teleurgesteld in deze pop.
  Er staat in de beschrijving dat je ook offline met haar kunt spelen, niet dus!
  Ze praat echt als een computer, wat wel weer pedagogisch verantwoord is, echt -en aan het eind van een woord.
  Gelukkig met korting kunnen kopen, maar zelfs dan nog te duur voor de lol die mijn dochter er van heeft.
  Ze wilde zelf graag ‘Lisa leert lopen’ hebben, van V-Tech, hadden we die maar gekocht!!!’

 2. Mommy Loves Pink

  Vanaf deze maand idd!!

 3. Marjolein

  Ik kan er (nog) niet zoveel over vinden, en tot nu toe alleen een Engels sprekende versie, maar begrijp ik het nu goed dat deze pop ook in NL sprekend te krijgen is?

 4. Mommy Loves Pink

  Echt waar? Nou dan gaat hij hier ook van de wishlist af denk ik..

 5. patty

  nou ik heb de pop gekocht gisteren ondanks dat ik negatieve reviews op amazone tegenkwam.d8 mischien is de nederlandse versie wel goed nou zelfde probleem als die mensen .pop reageert soms niet op je vragen paar keer heeft ze goed terug geantwoord maar dat is amper.als je vraagt wat is 5+7 zegt ze daar moet ik even over nadenken en dan doet ze niks meer vraag ik weer hetzelfde zegt ze weet ik niet of dat moet ik even aan de juf vragen dan maar andere vraag dat wist ze ook niet zo ging het maar door alleen boter kaas eieren en memory is leuk van de pop verder niets.mn dochter speelt er nu al niet meer mee en zonder telefoon of tablet werkt ze niet je moet dus dat hebben.79euro veel te veel voor zo pop .

%d bloggers liken dit: