Van sporten wordt je blij! | Review MyModelWorkout

mymodelworkout Van sporten wordt je blij! | Review MyModelWorkout

Van sporten wordt je blij! Nee nee, we hebben niet over de sportaholics die hun leven wijden aan de sportschool. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat je van sporten dus echt blij wordt. Dit heeft alles te maken met hormonen en stofjes die vrijkomen. Allemaal heel wetenschappelijk dus, maar wij leggen het je zó uit dat jij er ook iets aan hebt. Lees dus gauw verder!

Lekker in je vel zitten en je blij voelen gaat lang niet altijd even makkelijk als dat het klinkt. Zo zijn er veel mensen die dagelijks te kampen hebben met een depressie, en dan is een glimlach op je gezicht toveren toch echt niet genoeg om je daadwerkelijk zo te voelen. Sporten, ofwel, bewegen, kan daarbij wel degelijk helpen.

 

Wat er gebeurt tijdens het sporten  

Het feit dat je loopt te zweten en ploeteren klinkt in eerste instantie niet persé als iets waar je heel erg blij van wordt. Toch gebeurt er tijdens het sporten iets in je lichaam waardoor je je dus wel heel blij gaat voelen. Een van de redenen hiervan is dat je je brein activeert. Welke workout je ook gaat doen, je hersenen bereiden zich letterlijk en figuurlijk hierop voor. Hierdoor houdt je jezelf alert en ben je al actiever. Maar wordt je daar direct happy van? Nog niet, maar we zijn er bijna!

Terwijl jij beweegt, of dit nu om een stevige wandeling of een zware workout gaat, maakt je lichaam een stofje aan. Dit stofje (serotonine) zit al in je lichaam, maar krijgt door te sporten een extra boost. De hoogte van je serotoninegehalte bepaald hoe blij je voelt. Hoe hoger dit is, wat dus door sporten verhoogd wordt, des te blijer je je voelt. Ook krijg je er meer zelfvertrouwen van, wat dus voor mensen met een depressie juist zo belangrijk is.

Wat als je niet van sporten houdt?

Als je heel erg tegen sporten opziet is het natuurlijk niet voor te stellen dat jij je daar dan blijer door gaat voelen. Toch kun jij je inside happiness een enorme boost geven zonder dat je daarvoor hoeft te zweten en spierpijn hoeft te verwachten. Een ontspannende avondwandeling in een iets vlotter tempo dan je gewend bent is al voldoende om je serotoninegehalte een boost te geven. Lekker een muziekje in je oren en gaan dus! Of stap op de fiets en geniet van de frisse wind in je gezicht. Want het is nu eenmaal bewezen; van sporten wordt je blij!

MyModelWorkout.com

Ik ga regelmatig naar de sportschool, maar het programma van mijn trainer wordt af en toe wat saai. Sinds een paar weken volg ik dus mymodelworkout.com met o.a. Olympisch topsporter Ellen Hoog. Die weten dus heel goed waar ze het over hebben. Je hebt korte en wat langere workouts. Heel intensief en ook een stuk relaxter of bijvoorbeeld een bepaalde groep. Ook kun je zelf een trainer kiezen. Deze helpt je ook echt met je doelen. Je kunt dus altijd even een berichtje sturen voor advies of als je ergens vastloopt.

Ook vind je op de site verschillende soorten diëten, die passen bij je levenstijl en hoeveel je wilt afvallen. ik vind dat allemaal echt heel handig. Ik heb zelf nog geen bericht gestuurd want wilde eerst de site even goed uitpluizen, maar ik heb een jaar abonnement dus kan nog even door!

Wat ik echt het fijnste vind is dat ik tussen de workouts kan wisselen. Zo doe ik dus een beetje cardio op de loopband in de sportschool, en daarna ga ik op de matten lekker wat oefeningen doen uit de workout. Soms doe ik dan nog een paar kettle bell oefeningen, maar meestal is het wel genoeg. Ik vind het leuk en uitdagend, en het werkt motiverend als je ook echt ziet hoeveel je nog moet en hoever je bent. Je zult hier binnenkort allemaal meer over lezen!

Hou jij ook zo van sporten?Van sporten wordt je blij mymodelworkout Van sporten wordt je blij! | Review MyModelWorkout


ageology banner Van sporten wordt je blij! | Review MyModelWorkout

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

 1. Amy

  Sporten is wat lastiger voor mij omdat het door mijn ziekte toch wel heel zwaar is aangezien ik mijn benen niet goed kan gebruiken. Toch merk ik ook dat ik, ondanks de pijn, wel blij word van sporten!

 2. Laura / fitfunfab.nl

  De ene keer vind ik het super leuk en dan zit ik weer in een flow dat ik het wat minder vind… ben in de winter begonnen met Fitchannel en dat bevalt me heel goed! Merk wel dat ik nu in de lente weer zin heb om naar buiten te gaan!

 3. Linda

  Tijd voor een workout nu dan! Gelukkig vind ik sporten wel leuk, als het maar de juiste sport is. Fitnessen is niks voor mij, maar bootvamp dan weer wel!

 4. Mariëlle

  Ik hou van sporten, maar omdat ik vaak fitness zonder maatje wordt het soms wel wat saai. Toen ik bokste was dat een heel ander verhaal. Lekker competitief en motiverend door alle groepsleden. Misschien dat deze workoutmethode wel verschil gaat maken. Ik ga me er is even in verdiepen. Thanks 😉

 5. tamara

  Ik vind sporten ook wel leuk om te doen al heb ik ook dagen dat ik er gewoon 0 zin in heb het is wel gewoon nodig in het leven. Tenminste met mijn genen dus wel.

 6. Blog & Beauty

  Ik zou graag willen dat ik sporten leuk vind, maar een sportschool is eigenlijk niets voor mij, en echt ik heb het geprobeerd. Daarom probeer ik wel sportief te zijn en wandel iedere ochtend 3 tot 9 km en als het mooi weer is pak ik de fiets naar mijn moeder, dat is nog eens 35 km erbij. Het is dus niet zo dat ik helemaal niets doe.

 7. Daisy

  Hier nog een die sporten alleen leuk vind met een conditie! En juist die mist in dit geheel.

  Ik weet dat ik moet gaan sporten in verband met het snel oplopen van blessures tijdens het sporten op school… Nu alleen nog regelen dat het gaat gebeuren hihi

 8. Lodi

  Dat je van sporten blij wordt is zeker zo en het is gewoon ook goed. Ik ben nu aanzet revalideren en sport elke dag heel rustig om hopelijk op een gegeven moment weer aan de bak te kunnen.

 9. Marjolein

  Sporten is zo fijn en ik krijg er ook zoveel energie van! Heerlijk Maar inderdaad alleen als ik een conditie heb en niet meer van voor af aan moet beginnen!

 10. Natalia

  Ik vind sporten pas leuk als ik weer een conditie opgebouwd heb hahah. Vorig jaar ging ik 5x per week sporten/hardlopen en nu heb ik inmiddels een half jaar bijna niet meer gesport. Het ‘opnieuw’ beginnen is gewoon vervelend. Maar ik ben deze week weer 2x gaan hardlopen dus we gaan de goede kant op!

 11. Beebs and Moms

  Nee. Eigenlijk heb ik een verschrikkelijke hekel aan sporten en ik blijf het ook eeuwig jammer vinden dat chocolade eten en wijn drinken me niet slank maakt. Zou wel moeten eigenlijk. Zelf nu bezig met NBFM en dat gaat boven verwachting. Mijn doel is vooral wat minder gewicht, gezonder eten, en strakker in m’n pak. Aan m’n kind wil ik het goede voorbeeld geven. Wijn en chocolade horen daar dus helaas minder bij. – jankt in een hoekje-

 12. Nathalie - Volgmama

  Interessant! Ik ben nu 2 x per week aan het trainen met hardlopen voor de dubbele mijl en 5 km pink ribbon loop. Uiteraard ook om af te vallen maar ook om fit te worden.

 13. Eke

  Ik vind sporten het stomste wat er is, maar na mijn bevalling ga ik er toch echt wel aan beginnen. Ik ben het niet fit zijn zo zat en ook wel een beetje pissig op mezelf dat ik het zo ver heb laten komen dat ik de conditie van een kasplant heb. Het zal vast mijn favoriete bezigheid niet worden, maar het gaat me vast veel opleveren!

 14. nicole

  Nee eigenlijk niet. Maar ik ga wel elke dag hardlopen omdat ik weet dat ik daar lichamelijk en mentaal beter van word.

 15. Daphne - verdraaid mooi

  Ik vind sporten leuk, omdat ik merk dat het goed is voor mijn lichaam. Doordat ik chronisch ziek ben, is sporten ook zo ontzettend belangrijk geworden. Dus of ik nou wil of niet, ik ga sporten 😉

Reacties zijn gesloten.