Van sporten wordt je blij! Nee nee, we hebben niet over de sportaholics die hun leven wijden aan de sportschool. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat je van sporten dus echt blij wordt. Dit heeft alles te maken met hormonen en stofjes die vrijkomen. Allemaal heel wetenschappelijk dus, maar wij leggen het je zó uit dat jij er ook iets aan hebt. Lees dus gauw verder!

Lekker in je vel zitten en je blij voelen gaat lang niet altijd even makkelijk als dat het klinkt. Zo zijn er veel mensen die dagelijks te kampen hebben met een depressie, en dan is een glimlach op je gezicht toveren toch echt niet genoeg om je daadwerkelijk zo te voelen. Sporten, ofwel, bewegen, kan daarbij wel degelijk helpen.

 

Wat er gebeurt tijdens het sporten  

Het feit dat je loopt te zweten en ploeteren klinkt in eerste instantie niet persé als iets waar je heel erg blij van wordt. Toch gebeurt er tijdens het sporten iets in je lichaam waardoor je je dus wel heel blij gaat voelen. Een van de redenen hiervan is dat je je brein activeert. Welke workout je ook gaat doen, je hersenen bereiden zich letterlijk en figuurlijk hierop voor. Hierdoor houdt je jezelf alert en ben je al actiever. Maar wordt je daar direct happy van? Nog niet, maar we zijn er bijna!

Terwijl jij beweegt, of dit nu om een stevige wandeling of een zware workout gaat, maakt je lichaam een stofje aan. Dit stofje (serotonine) zit al in je lichaam, maar krijgt door te sporten een extra boost. De hoogte van je serotoninegehalte bepaald hoe blij je voelt. Hoe hoger dit is, wat dus door sporten verhoogd wordt, des te blijer je je voelt. Ook krijg je er meer zelfvertrouwen van, wat dus voor mensen met een depressie juist zo belangrijk is.

Wat als je niet van sporten houdt?

Als je heel erg tegen sporten opziet is het natuurlijk niet voor te stellen dat jij je daar dan blijer door gaat voelen. Toch kun jij je inside happiness een enorme boost geven zonder dat je daarvoor hoeft te zweten en spierpijn hoeft te verwachten. Een ontspannende avondwandeling in een iets vlotter tempo dan je gewend bent is al voldoende om je serotoninegehalte een boost te geven. Lekker een muziekje in je oren en gaan dus! Of stap op de fiets en geniet van de frisse wind in je gezicht. Want het is nu eenmaal bewezen; van sporten wordt je blij!

MyModelWorkout.com

Ik ga regelmatig naar de sportschool, maar het programma van mijn trainer wordt af en toe wat saai. Sinds een paar weken volg ik dus mymodelworkout.com met o.a. Olympisch topsporter Ellen Hoog. Die weten dus heel goed waar ze het over hebben. Je hebt korte en wat langere workouts. Heel intensief en ook een stuk relaxter of bijvoorbeeld een bepaalde groep. Ook kun je zelf een trainer kiezen. Deze helpt je ook echt met je doelen. Je kunt dus altijd even een berichtje sturen voor advies of als je ergens vastloopt.

Ook vind je op de site verschillende soorten diëten, die passen bij je levenstijl en hoeveel je wilt afvallen. ik vind dat allemaal echt heel handig. Ik heb zelf nog geen bericht gestuurd want wilde eerst de site even goed uitpluizen, maar ik heb een jaar abonnement dus kan nog even door!

Wat ik echt het fijnste vind is dat ik tussen de workouts kan wisselen. Zo doe ik dus een beetje cardio op de loopband in de sportschool, en daarna ga ik op de matten lekker wat oefeningen doen uit de workout. Soms doe ik dan nog een paar kettle bell oefeningen, maar meestal is het wel genoeg. Ik vind het leuk en uitdagend, en het werkt motiverend als je ook echt ziet hoeveel je nog moet en hoever je bent. Je zult hier binnenkort allemaal meer over lezen!

Hou jij ook zo van sporten?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love