Naar school? Ga lekker wandelen of fietsen!

De kinderen met de auto naar school brengen: veel ouders doen het. Maar fietsen of wandelen is gezonder en leuker, zegt Way2Go!, een nieuw project van Goedopweg in de gemeenten Amersfoort, Nieuwegein en Utrecht waaraan bijna 50 basisscholen meedoen. Doel: meer veiligheid en minder auto’s rond de scholen tijdens de ochtendspits. Op deze basisscholen start op maandag 19 september de actieweek van Way2Go! 

Een geweldig initiatief,  die ik alleen maar kan ondersteunen. Hoe vaak ik van mijn sokken gereden word door ouders met haast in de auto, is ontelbaar. De kinderen worden afgezet en ze scheuren vaak weg zonder rekening te houden met de rest op de weg. Helemaal leuk vind ik de ouders die voor de deur nog lekker staan te gassen terwijl ze de laatste roddels met andere ouders bespreken.. 

Way2Go!

Esther de Lange, programmamanager van Goedopweg legt het idee achter Way2Go! uit: “We willen op een positieve manier laten zien dat er alternatieven zijn voor het iedere ochtend met de auto naar school gaan. Denk aan fietsen of wandelen. Minder auto’s op straat betekent meer veiligheid, minder files en minder drukte en rond scholen. Bovendien is het gezond en leuk om te lopen of te fietsen.”

 

Stickers voor de Verkeersslang

Maandag 19 september wordt de Way2Go! actieweek feestelijk geopend met een fiets- & schoenversierwedstrijd. Wie op de mooist versierde fiets of schoenen naar school komt, krijgt een leuke prijs. Daarnaast is er ook de ‘Verkeersslang’. Van elke klas tellen de leerkracht en de kinderen elke ochtend samen hoeveel kinderen lopend of met de fiets naar school zijn gekomen. Kinderen die zijn komen lopen of fietsen verdienen voor hun school een sticker die op het grote Way2Go! slangenspandoek mag worden geplakt. Aan het eind van de week kijken de kinderen en leerkrachten of ze hun doelstelling hebben behaald.

 

Samen kijken naar alternatieven

Esther de Lange: “We willen met deze Verkeersslang natuurlijk vooral de kinderen stimuleren maar we richten ons deze week ook op de ouders. Dat doen we onder andere door samen met het Way2Go! team te kijken naar reisalternatieven en ouders te motiveren om de auto thuis te laten, of later van huis te vertrekken. Hoe meer ouders meedoen, hoe beter. Want daarmee kunnen ze niet alleen voor de school van hun kinderen nieuwe leesboeken verdienen, maar belangrijker nog: kiezen voor een leuke en gezonde manier om iedere ochtend met de kinderen naar school te gaan. Niet toevallig vindt deze actie plaats in de landelijke Week van de Mobiliteit!”

 

Initiatief van Goedopweg

Way2Go! is een initiatief van Goedopweg waarin de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein, Rijkswaterstaat, ministerie van Infrastructuur & Milieu en regionale werkgevers (verenigd in de U15) samenwerken aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van onze regio.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

2 gedachten over “Naar school? Ga lekker wandelen of fietsen!”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: