Natuurlijk Tanden Bleken

 

Tandverzorging is zo essentieel. Niet alleen voor een frisse adem, maar ook een goede tandvlees is belangrijk voor je gezondheid. Helemaal als je ouder word, heb je eerder gele tanden.

Natuurlijk tanden bleken

 

Niets is zo afkerend als een mond vol gele tanden dat gepaard gaat met plak. Daar kan mijn maag echt van omdraaien. We hoeven niet allemaal een bling bling gebit te hebben a la Gerard Joling. Maar verzorging ervan is wel een must vind ik. Het valt mij echt op hoeveel gele tanden ik zie bij mensen.
Oorzaken kan van alles zijn: Roken, slechte verzorging, medicijnen gebruik, teveel suiker. Kinderen die al op jonge leeftijd slechte tanden hebben door teveel gebruik van sapjes en snoep. Onze tandarts vertelde tijdens een bezoek: ” Er worden sommige kinderen hier letterlijk zoet gehouden door hun ouders met een lolly, vanwege angst voor de tandarts”.

Mijn tanden verzorg ik naast het 2x per dag poetsen, flossen etc ook met iets natuurlijks. Ik wil geen chemische behandelingen of iets dergelijks.

Om je tanden te bleken op een natuurlijke manier kan je het volgende doen:

  • Kokosolie is zo gezond. De Egyptenaren gebruikte het vroeger al om hun tanden ermee te reinigen en te spoelen. Het trekt namelijk alle bacteriën weg.

Hoe werkt het?

In de ochtend neem je een lepel kokosolie, dat laat je zacht worden in je mond. Terwijl je bezig bent met je ochtend rituelen laat je dit 15 a 20 min in je mond. Zorg ervoor dat het heen en weer in je mond gaat net als een mondspoeling. Wanneer je het daarna uitspuugt is het zo troebel, dat is echt alle viezigheid wat mee komt.

Heb je geen 20 min in de ochtend dan doen je in het weekend of in de avond kan ook alleen ochtend is beter.

Zelf doe ik ook kokosolie op mijn tandenborstel en poets daar mijn tanden mee. Wanneer ik een afspraak heb of iets dergelijks, smeer ik het op mijn tanden en lippen. Ik heb de biologische olie bij de AH gehaald. Daar gaan ze mooi van glanzen ook.

 

kurkuma

  • Kurkuma poeder. Hier kan je ook voor kiezen, en ook onwijs gezond. Alleen bij Kurkuma kan het echt een kliederboel worden omdat het zo oranje/geel is. Ik heb een aparte borstel hiervoor, 2x in de week poets ik hier mijn tanden mee. Het is niet lekker dat moet ik er wel bij zeggen, maar het helpt wel heb ik en mijn omgeving ervaren. Kurkuma poeder raad ik je aan om bij een Marokkaanse of Turkse winkel te halen.

Ik zou zeggen probeer het uit and share your smile!

Lees ook:

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

8 gedachten over “Natuurlijk Tanden Bleken”

  1. Oh wat een handige tip. Ik heb wel de tandpasta gemaakt met kokosolie en baking soda maar deze tip kende ik nog niet. Ga ik ook zeker eens proberen. Maar dat zal wel ’s avonds worden ja haha.

  2. ja kurkuma is zeker niet lekker, maar persoonlijk vind ik het zeker de moeite waard. En ik gebruik fluoride vrije tandpasta. liefs Hinda

  3. Goede tips! Ik heb er ook ooit over geschreven. Selderij en appel werkt ook als natuurlijk tandenbleekmiddel.

  4. Super tips. Ik ga er meteen mee aan de slag.
    Het viel mij, op mijn laatste vakantiefoto’s, op dat mijn tanden inderdaad vergelen (ik ben al meer dan 40 +).
    Onze tandarts is redelijk enthousiast over tandpasta van het merk Vitis Whitening Tandpasta 100 ml die wel 7 euro kost. Deze ben ik nu aan het uitproberen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven