Zeg eens ‘nee’ zonder uitleg

Laatst zag ik een goede quote: “Zeg eens nee zonder uitleg”. Dit korte zinnetje heeft mij zo aan het denken gezet. Want wij maken het ons zelf zo moeilijk!. Waarom jezelf in allerlei bochten wringen om ergens onder uit te komen.

Het is eigenlijk zo makkelijk om gewoon Nee te zeggen en het daarbij te laten. In principe ben je niemand iets schuldig waarom je die dag niet kan oppassen op je buurkindje, of dat je zaterdag echt niet mee kan helpen verhuizen. En zo kan ik wel miljoenen voorbeelden opnoemen waar een simpele Nee meer dan voldoende is.

Is ‘nee’ zeggen moeilijker voor vrouwen?

Maar wat doen wij? Persoonlijk denk ik dat vooral vrouwen hier het meeste last van hebben. Ik weet zeker dat je weet waarover ik het heb.

Stel buurvrouw A belt je op, ze is net klaar met werken maar ze wilt graag nog even naar de Ikea omdat ze dringend ( ja Ikea is heel dringend ahum) iets nodig heeft. Of je haar zoontje kan ophalen van school. Jij kan eigenlijk niet want jouw eigen kind moet naar zwemles, en het is al een gehaast elke keer. Tsja wat doe jij? “Uh nou eigenlijk komt het niet zo goed uit, wij gaan na school thuis nog wat eten. Uh, en dan moeten we gelijk door naar zwemles”. Antwoord van de buurvrouw: ” Oh geen probleem dan eet Pietje gezellig met jullie mee en dan haal ik hem op bij zwemles, tot straks!”.

Gebaseerd op een waargebeurde gebeurtenis..:). Nee had voldoende moeten zijn, einde gesprek.

Ik heb het mezelf echt aangeleerd, en ik moet zeggen het is zo heerlijk! Echt een vrij gevoel hoor. Dat wilt niet zeggen dat ik nu een ego tripper ben. Bij nood sta ik echt klaar voor mijn dierbaren. Maar ik ga mezelf niet meer voorbij rennen zodat een ander tevreden is. Probeer het eens, ik raad het je aan…NEEVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Mommy Loves Pink

    Ja, en dan soms verzin je zoveel smoesjes dat het niet meer klopt, en je er alsnog aan vast zit 😀

  2. Tessa - Dazzling Beauty

    Dat nee zeggen blijft moeilijk vind ik. Hoewel ik er steeds beter in wordt :-). Maar ik merk wel dat als ik bijvoorbeeld ergens gewoon geen zin in heb zonder echt een reden, dan vind ik het toch moeilijk. Net alsof je je dan schuldig voelt ofzo.

%d bloggers liken dit: