Close

Neem jij ook onnodige risico’s tijdens jouw vakantie? 

De vakantie is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Dit is de tijd om mooie herinneringen te maken, lekker te genieten met de mensen waar je van houdt en om nieuwe plekken te ontdekken. Je vakantie is de tijd om mooie avonturen te beleven, maar neem geen onnodige risico’s.

Daarmee bedoelen we niet alleen dat je geen onverstandige dingen moet doen als overmatig alcoholgebruik en roekeloos gedrag, maar dat je je ook goed moet verzekeren. Een goede reisverzekering is namelijk essentieel voor mensen die op vakantie gaan. Mocht er namelijk iets gebeuren tijdens je vakantie, dan kun je altijd een beroep doen op je verzekeringsmaatschappij.

Deze kan je de hulp bieden die je nodig hebt om je probleem snel op te lossen. Bovendien draai jij niet op voor de kosten waardoor je verzekering je heel veel financiële stress kan besparen.

Waarom een reisverzekering afsluiten? 

Misschien vraag je je af waarom je een reisverzekering nodig hebt? Misschien ga je maar kort op vakantie en voorzie je geen enkel probleem. Toch kan er van alles gebeuren en het is goed om hier rekening mee te houden. Het is namelijk niet zo dat jijzelf alles in de hand hebt. Er kan ook een probleem optreden bij je vervoersmaatschappij, of bij het hotel dat je had geboekt.

Ook gebeurt het niet zelden dat mensen tijdens hun vakantie slecht nieuws ontvangen van het thuisfront waardoor zij halsoverkop naar huis moeten gaan. In al deze gevallen kun je je verzekeringsmaatschappij bellen en met hen bespreken wat je nu het beste kunt doen.

Zo kun je verzekeraar bijvoorbeeld vervangend vervoer voor je regelen, een ander hotel voor je boeken of een vlucht naar huis voor je regelen. Als je dit allemaal zelf zou moeten financieren, moet je flink in de buidel tasten, deze kosten worden nu betaald door je verzekeraar. 

Neem jij ook onnodig risico tijdens de vakantie. Vrouw met hond op een berg.

Welke verzekering heb je nodig? 

Nu we het belang van een goede reisverzekering hebben besproken, is het tijd om te kijken welk soort verzekering je nodig hebt. Je kunt namelijk kiezen uit meerdere soorten. De eerste is de eenmalige verzekering.

Deze verzekering is ideaal voor mensen die een keer per jaar op vakantie gaan. Deze polis loopt namelijk enkel gedurende je vakantie. Sluit hem van tevoren af en zodra je vakantie voorbij is, is je polis ook weer beëindigd. Ga jij vaker op reis? Dan is het goed om een Univé doorlopende reisverzekering afsluiten te gaan.

Deze sluit je eens per jaar af en vervolgens ben je het hele jaar voorzien van een goede reisverzekering. Kijk wel even goed naar het dekkingsgebied en naar hoe lang je op vakantie mag gaan. 

Sluit je verzekering online af

Wanneer je al bijna op vakantie gaat, maar nog geen verzekering hebt afgesloten, is het tijd om even naar de site van Univé te gaan. Hier kun je bekijken welke verzekeringen er zijn en indien nodig nog extra opties toevoegen. Zo vermijd je vele risico’s tijdens je vakantie. Wij hopen dat je een fijne reis zult maken! 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang