Yoga voor kinderen met het Nelson’s Yoga boek

Een paar weken geleden kreeg ik het Nelson’s Yoga boek opgestuurd. Dit omdat ik veel aan yoga doe, en ook vaker heb aangegeven dat ik het samen met de meisjes doe. Miya kan het uiteraard nog niet zelf, maar ze vind het erg leuk om erbij te zitten, en dat ik haar bij bepaalde poses ook vast hou.

Met Keira deed ik hetzelfde toen ze nog heel klein was, en zij is een heel fanatiek yogi geworden. Zij heeft het boek dan ook doorgelezen voor ik er zelfs naar kon kijken. Ze doet dan alles na. Dit maakt haar heel rustig, en haar lichaam voelt beter aan. Dezelfde reden waarom ik yoga doe. Keira is inmiddels super lenig, en heeft ontzettende kracht in haar armen. Dit helpt bij haar stabiliteit.

keira yogaNelson’s Yoga boek

In het boek staan vrij makkelijke poses, met grappige teksten erbij. Voor een kind dus makkelijker om te volgen en te begrijpen waar bepaalde poses goed voor zijn. Keira vond het super leuk om de poses uit te proberen, en vond het vrij makkelijk om te doen. Voor een beginnend kind dus ook zeker mogelijk om te volgen. Uiteraard kun je ook gewoon de poses kiezen die wat makkelijker zijn.
Keira heeft het boek al aan haar vriendinnetjes aangeraden, ik kan hem eindelijk even doorlezen 😉

nelson's yoga boek

keira yoga

keira nelsons yoga

Waarom yoga voor kinderen?

Kinderen hebben het altijd zo druk. Ze moeten naar school, sport, spelen, huiswerk. In het weekend een uitje hier, een wedstrijd daar. Daarbij is hun lichaam in de groei en gebeurt er van alles in de hersenen.

Yoga is daarom net zo belangrijk voor kinderen als volwassenen. Het helpt ze te ontspannen, beter te slapen. Maar ook tegen stress en anxiety, emoties en het verbeterd de stemming. In een tijd waarin vooral pubers het enorm moeilijk hebben, is het echt aan te raden. Ze leren beter ademen en hun lichaam te kennen. Zo zullen zij daar zuiniger op zijn en sterker staan in moeilijke situaties.

Voor ouders is het fijn als een kind zijn hormonale bui een beetje kan controleren in plaats van als een razende tegen je tieren. Ook hun spieren en hele lichaam heeft er echt voordeel van. Minder groeipijn! De bloedsomloop is beter en dat betekent ook een frissere huid.

 

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Angela | Great Body & Skin

  Ik weet het niet … ik heb zelf ook minder positieve verhalen over yoga mbt gewrichten gehoord en heb zelf ook erg last van mijn rug. Onduidelijk of dit met yoga heeft te maken, maar ik zou eerst verder onderzoek willen doen.

 2. Mommy Loves Pink

  Ja Linda, ze is al jaren fanatiek met Yoga, doet altijd lekker mee met mij, en is dus idd mega lenig. Nou is het sowieso wel een sportvrouwtje hoor!!

 3. Linda

  Wow, wat is je dochter lenig. Is zeker een leuk boek, ook voor jongeren kinderen.

 4. Jamey

  Super Schattig!! <3

 5. Mommy Loves Pink

  Ja dat was ook voor Keira favoriet, leuke plaatjes, en dan ook nog eens makkelijke tekst:)

 6. Vlijtig Liesje

  De plaatjes vind ik in ieder geval al geweldig. Die spreken me zeker aan.

%d bloggers liken dit: