Nemo | Het leukste sciencemuseum in Amsterdam voor alle leeftijden!

nemo11 Nemo | Het leukste sciencemuseum in Amsterdam voor alle leeftijden!

Ken je Nemo nog niet? Snel naar toe gaan, dit is één van de leukste wetenschapsmusea in Nederland. Een ideaal uitje voor een koude of regenachtige dag  in Amsterdam met kinderen en geschikt voor alle leeftijden.

Nemo Science Museum

Wanneer ik het opvallende groene gebouw aan het IJ binnen loopt hoor ik om me heen overal al lachende en gillende kinderen. Mijn dochter ziet direct een activiteit die ze leuk vindt en holt weg. Er staat een bak met een soort van magic sand en door een projectie verandert het zand, afhankelijk van de hoogte in water, zand of vulkanen. Samen met andere kinderen bouwt ze een hele wereld.nemo 4 Nemo | Het leukste sciencemuseum in Amsterdam voor alle leeftijden!

Verderop zijn een stel kinderen samen een fabriek aan het besturen. Nou ja, daar lijkt het bijna op maar als ik dichterbij kijk, zie ik dat het een heel logistiek systeem is. Kinderen versturen pakjes rond met kleurcoderingen. Maar er zijn ook simpelere dingen om mee te spelen zoals bellenblaas. Maar hier kan je niet alleen ronde bellen blazen maar ook een enorme bel waar je zelf in past. De aanwezige papa’s worden aan het werk gezet om zo groot mogelijke bellen te maken.

De wereld van vormen vindt mijn dochter ook heel leuk. Je fopt je hersenen en door de vorm van een kamer lijkt ze opeens net zo groot als ons (een Ames-kamer). De kleuters hier vinden het supergrappig.

Er wordt omgeroepen dat de de demonstratie gaat beginnen. We lopen naar het midden van de zaal waar een enorme stellage staat. Met een bureaustoel, voetbal en veel meer voorwerpen die je in eigen huis, tuin en keuken tegenkomt. Een kindje wordt uitgekozen om de eerste domino steen om te gooien en die zet een hele kettingbeweging in gang. Een hele leuke manier om kinderen te leren over oorzaak en gevolg. Voor de één is het leerzaam, voor andere kindjes vooral een mogelijkheid om enthousiast in hun handjes te klappen wanneer uiteindelijk een kleine raket de lucht in vliegt.nemo 1 Nemo | Het leukste sciencemuseum in Amsterdam voor alle leeftijden!

Vijf verdiepingen plezier

Nemo heeft maar liefst vijf verdiepingen en is daarmee het grootste museum in zijn soort in Nederland. Er is echt van alles te doen voor kinderen van alle leeftijden. Op de bovenste verdieping is Humania speciaal voor tieners die in de puberteit zitten. In het scheikundelaboratorium kunnen kinderen vanaf 6 jaar terecht om testjes te doen. Op veel klauterstations kunnen ook jongere kinderen zich al heel goed vermaken.

Dit gastblog is geschreven door Tikva van het blog gezinopreis.nl. Op haar site kan je lezen over vakanties en reizen met kinderen.AMSTERDAM NEMO Nemo | Het leukste sciencemuseum in Amsterdam voor alle leeftijden!

De uitgelichte foto en pinterest foto zijn van Shutterstock


ageology banner Nemo | Het leukste sciencemuseum in Amsterdam voor alle leeftijden!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

  1. sherry

    Wat leuk hier meldt zich een grote baby 😂😂 die lol ging trappen in nemo enkele jaren geleden voor een event. Lekker ontbeten daar en toen mocht je spelen nou ik heb me vermaakt.

Reacties zijn gesloten.