Mannelijke nesteldrang, het bestaat

nesteldrang

Nestdrang of nesteldrang?

Ik heb mezelf ziek gezocht op het wereldwijde web om het verschil tussen nesteldrang en nestdrang terug te vinden. Conclusie: ik heb er nog steeds geen idee van wat de correcte beschrijving nu is. Wat echter duidelijk is geworden: nesteldrang (of hoe het ook heet) bestaat. De fase waarin de vrouw gewapend met stofzuiger en dweil het hele huis doorraast en als een bezetene de strijd aangaat met elk vuiltje, groot of klein. In de laatste maand van de zwangerschap lijkt het alsof haar hersenen anti-bacteriële stoffen aanmaken die haar poets- en en opruimgehalte tot ongekende hoogtes opdrijft. Geen therapeut of dokter die haar helpen kan, de wastrommel moet en zal draaien. Zo geschiedde het. Bij ons thuis valt dit al bij al nog mee. Maar hé, een beetje overdrijven af en toe kan geen kwaad.

Mannelijke nesteldrang

Geloof me, we zijn misschien slechts een maand verwijderd van de komst van ons derde meisje, nu pas dringt het ECHT goed door bij mij. Het parkje staat opgebouwd in de woonkamer. De buggy staat klaar in de garage. De maxi-cosi staat in de gang. Lakentjes en kleertjes worden gewassen en gedroogd. Het begint nu echt dichterbij te komen (help!). Ook bij mij, de papa, begint de nesteldrang zich stilaan op te dringen. In een andere vorm dan… Ik denk steeds vaker: Eigenlijk zouden we nog die ene kamer een nieuwe verfbeurt kunnen geven, dit en dat kan nog hersteld worden, ik zou best de tuin winterklaar maken, … Ik denk steeds ‘dit en dat en dit’ moet nog gebeuren voor de baby er is. De dagen in de agenda lijken plots sneller te gaan. We leven precies met een deadline. Dames, geloof me, mannelijke nesteldrang bestaat.

Nota aan mijn onderbewustzijn: Misschien moet ik mezelf overtuigen dat de komst van een (derde) kind je leven niet(opnieuw) helemaal op zijn kop zal zetten?

We overleven het wel

In mijn intense (dit is dus ook overdreven) zoektocht naar de betekenis achter nesteldrang kwam ik vooral het volgende tegen: Het is een oerinstinct dat niet te weerstaan valt. Met andere woorden, hier tegenin gaan is hopeloos. Ik laat haar begaan in haar gekheid en zij laat mij eindeloze todo-lijstjes opmaken waarvan amper 20% verwezenlijkt zal raken. We zijn gelukkig zo. We gaan verder richting D-day en al wat nog moet en kan gebeuren, zal gebeuren. En de kids, die overleven het ook wel. Van een hypernerveuze papa schrikken ze toch al niet meer en ook mama’s liefde voor de stofzuiger is gekende materie…

Over mezelf:
Bezoek je ook eens Mijn blog ?
Like je ook Mijn facebookpagina?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

12 thoughts on “Mannelijke nesteldrang, het bestaat

 1. Hoeveeel to-do lijsjtjes heb je al gemaakt? Er komt iets beter weer aan, mooie voor een schilderklusje of iets in de tuin.

 2. Kan me dat ook nog zo goed herinneren! Heerlijk om alles klaar te maken voor de komst van ons kindje! Helaas werd ik ingeleid voordat ik klaar was met stofzuigen…

 3. Altijd fijn om nog eens een blog te lezen dat door een man geschreven is! En ook leuk om er achter te komen dat we dan toch niet zoveel verschillen van elkaar. Wat die to-do lijstjes betreft… Ik vrees dat dit bij iedereen hetzelfde is. Er zijn simpelweg te weinig uren in een dag! (En er zijn altijd veel leukere dingen die we kunnen doen, toch?!)

 4. Hi Nicole,
  Inderdaad, ik wil de boel op orde hebben enik wil vooral me straks volledig kunnen focussen op de baby.
  Dus hoe meer er gedaan geraakt voor haar komst, hoe beter!

 5. Hahaha volgens mij heeft bram er ook last van. In eens worden er allemaal klusjes in huis gedaan.

 6. Haha! Ik heb het zelf niet zo gehad precies. Laat staan manlief 😊 maar t kan wel handig zijn als le klusjes zo gedaan geraken

 7. Ik ben niet zwanger maar dan heb ik ook nesteldrang, in de permanente vorm alleen hahaha. Je vrouw is er vast heel blij mee dat je hesteldrang hebt.

 8. Nesteldrang bij mannen?! Had tie van mij geen last van helaas

 9. Nesteldrang heeft ook zeker zijn voordelen. Een heleboel klusjes die al zolang lagen, worden nu eindelijk afgerond.

 10. Wat leuk om te lezen dat ook mannen nesteldrang kunnen hebben : ) Ik kan me er ook best wat bij voorstellen. Ook als vader wil je de boel graag op orde hebben.

Comments are closed.