Meteen naar de inhoud

Nicecream en Linwoods Flaxseed receptje

nicecream Nicecream en Linwoods Flaxseed receptje

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een recept deelde, maar deze kan ik je gewoon niet onthouden!! Op Instagram zag ik bij het Boterkaaseneierenblog voor het eerst de nicecream.

Nicecream

Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar wat een gemis! Zij maakt het met bananen en melk en daarvoor kun je het recept op haar blog vinden.

Weet jij wat Nicecream is? Voor de duidelijkheid. Dat is zelfgemaakt gezond ijs. Echt heerlijk. Ik heb het wat aangepast want ik lus geen bananen, en ben helemaal in de karnemelk de laatste tijd.

nicecreamWat heb je nodig?

  • karnemelk
  • aardbeien (vers ingevroren)
  • Linwoods flaxseed
  • eventueel andere zaadjes, nootjes gezonde dingen.
  • blender of staafmixer

Ik deed een handje diepgevroren aardbeien in een beker, daar een heel klein beetje karnemelk bij, en steeds iets meer tot ik gewoon lekker room ijs had. Ik deed het met de staafmixer, want dan heb ik betere controle, maar dat is aan jou natuurlijk.lindwoods flaxseed

Daarna in een kommetje, alle zaadjes en wat verse of diepgevroren aardbeien erboven op en smullen maar!

Het is net je eigen kommetje frozen yoghurt. Ik ben zelf niet echt van de smoothies, maar ijsjes kan ik de hele dag door wel eten, dus dit was voor mij de perfecte oplossing.

Uiteraard kun je hiervoor ook andere soorten ingevroren fruit gebruiken, en kan het ook met melk in plaats van karnemelk. Geschikt voor kindjes en in een gezond dieet.

De flaxseed gebruik ik omdat het vol zit met omega 3, wat weer heel voordelig is bij ADHD. Alle beetjes helpen.

nicecream makkelijk recept Nicecream en Linwoods Flaxseed receptje

 

Eet smakelijk!!

Tags:

3 reacties op “Nicecream en Linwoods Flaxseed receptje”

  1. Zooo lekker!! Van gewoon ijs krijg ik vaak buikpijn. Dit is een heerlijk alternatief. Variant met karnemelk heb ik nog niet geprobeerd.

  2. Ik heb het ook wel eens gemaakt maar dan met normale melk, en het smaakt echt heerlijk. En je geniet er extra van omdat er geen extra suikers aan toegevoegd zijn en de smaak toch lekker fris en zoet is .

Reacties zijn gesloten.