Close

Nicecream – zo maak je zelf super makkelijk je eigen ijs!

Zelf je eigen ijs maken is super makkelijk! Deze gezonde versie met whey poeder heet nicecream, heerlijk in de zomer en hello eiwitten!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een recept deelde, maar deze kan ik je gewoon niet onthouden!! Op Instagram zag ik voor het eerst de nicecream.

Nicecream

Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar wat een gemis! Weet jij wat Nicecream is? Voor de duidelijkheid. Dat is zelfgemaakt gezond ijs. Echt heerlijk. Ik heb het recept wat aangepast want ik lust geen bananen, en ben helemaal in de karnemelk de laatste tijd.

nicecream

Wat heb je nodig?

  • karnemelk
  • aardbeien (vers ingevroren)
  • Linwoods flaxseed
  • Whey poeder
  • eventueel andere zaadjes, nootjes gezonde dingen.
  • blender of staafmixer
lindwoods flaxseed

Ik deed een handje diepgevroren aardbeien en de whey poeder in een beker, daar een heel klein beetje karnemelk bij, en steeds iets meer tot ik gewoon lekker room ijs had. Ik deed het met de staafmixer, want dan heb ik betere controle, maar dat is aan jou natuurlijk.

Daarna in een kommetje, alle zaadjes en wat verse of diepgevroren aardbeien erboven op en smullen maar!

Het is net je eigen kommetje frozen yoghurt. Ik ben zelf niet echt van de smoothies, maar ijsjes kan ik de hele dag door wel eten, dus dit was voor mij de perfecte oplossing.

Uiteraard kun je hiervoor ook andere soorten ingevroren fruit gebruiken, en kan het ook met melk in plaats van karnemelk. Geschikt voor kindjes en in een gezond dieet.

De flaxseed gebruik ik omdat het vol zit met omega 3, wat weer heel voordelig is bij ADHD. Alle beetjes helpen.

Zelf ijs maken boordevol eiwitten

Op het moment zit ik op een leeftijd waar de eiwitten harder dan ooit nodig zijn. Zo doe ik dan een extra schepje eiwitpoeder in de nicecream. Wat ook een hele snelle manier is om ijs te maken is met de Cuisinart Ice Cream en Gelato professional.

Wat de dieetwensen thuis ook zijn, met deze machine kun je jouw perfecte ijsdessert maken. Of je nu vers fruit, whey poeder of veganistische melkalternatieven gebruikt; het mooie van zelfgemaakt ijs is dat het helemaal naar je eigen smaak is. 

De snelle functionaliteit van de Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional zorgt ervoor dat je op elk moment een koude traktatie kunt klaarmaken, terwijl de zon schijnt! Het is namelijk niet nodig om de kom vooraf in te vriezen. Bereid keer op keer nieuwe porties van je favoriete ijs. Elke portie is klaar in slechts 40 minuten. Deze geniale machine wordt geleverd met twee speciale mengselspatels om je bevroren toetje de perfecte textuur te geven. 

De roomijsspatel geeft een lichtere textuur en de spatel voor Italiaans ijs maakt het ijs dichter dan normaal ijs, maar wel met een zijdezachte textuur. Na het mixen kun je meteen van je dessert genieten als je de voorkeur hebt voor een zachte textuur, of je kunt het naar de vriezer verplaatsen om er op een later moment met een stevigere consistentie van te genieten.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “Nicecream – zo maak je zelf super makkelijk je eigen ijs!

  1. Zooo lekker!! Van gewoon ijs krijg ik vaak buikpijn. Dit is een heerlijk alternatief. Variant met karnemelk heb ik nog niet geprobeerd.

  2. Ik heb het ook wel eens gemaakt maar dan met normale melk, en het smaakt echt heerlijk. En je geniet er extra van omdat er geen extra suikers aan toegevoegd zijn en de smaak toch lekker fris en zoet is .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang