Close

Nieuw huis gekocht? Het is slim om deze vakmensen in te huren

Heb je een nieuw huis gekocht? Dan kun je vast en zeker niet wachten tot je de sleutel krijgt. Om het huis helemaal naar eigen smaak te maken, moet er misschien nog het een en ander aan gedaan worden voordat je er daadwerkelijk in kunt trekken. Je bent vast van plan om te verven en te behangen, maar misschien moet er nog wel (veel) meer gebeuren. In dat geval is het slim om vakmensen in te huren. Maar welke vakmensen huur je in? Wij zetten er hieronder vijf op een rijtje.1. Aannemer


Als je een relatief oud huis gekocht hebt, moet hier mogelijk nog veel aan gebeuren. Misschien wil je een uitbouw realiseren of muren doorbreken om meer ruimte te creëren. Wanneer je van plan bent veel aan te passen aan de woning, doe je er goed aan een aannemer in te schakelen. Doordat zo’n vakman de hele verbouwing coördineert, neemt hij jou het werk uit handen. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop van de materialen en zorgt ervoor dat andere vakmensen hun werkzaamheden op de gewenste momenten uitvoeren.

2. Dakdekker


Wanneer je van plan bent om jouw nieuwe woning uit te bouwen, moet je ook nadenken over het dak. Het dak moet namelijk voorzien worden van dakbedekking. Voor het bedekken van een dak kun je het beste een dakdekker inhuren. Hij zorgt er namelijk voor dat de dakbedekking op de juiste manier wordt aangebracht. De kans op een lekkage is in dat geval minimaal, iets wat waarschijnlijk niet het geval is als je de dakbedekking zelf aanbrengt.

3. Elektricien


De eisen op het gebied van elektra zijn vandaag de dag strenger dan vroeger. Heb je een oude woning gekocht? Dan is het verstandig om ook een blik te werpen op de elektra. Als je hier zelf geen verstand van hebt, schakel je een elektricien in. Hij kan je vaak snel vertellen hoe het met de elektra in jouw woning gesteld is. Het inschakelen van een elektricien is ook handig als je bijvoorbeeld extra stopcontacten wilt. Een elektricien legt de leidingen, trekt de juiste kabels en zorgt ervoor dat de stopcontacten aangesloten worden op de groepenkast.

4. Loodgieter


Staat de indeling van de keuken of badkamer je niet aan? Dan ben je misschien van plan om deze te verbouwen. Het verbouwen van deze ruimtes is vaak behoorlijk ingewikkeld, want je krijgt te maken met allerlei soorten leidingen. Als de indeling compleet anders wordt dan nu het geval is, moet je het leidingwerk verleggen. In dat geval is het handig om een loodgieter in te schakelen.

5. Tegelzetter


Hebben de mensen van wie je het huis gekocht hebt er jarenlang niets aan gedaan? Dan zijn de tegels in de badkamer en het toilet misschien aardig ouderwets. In dat geval wil je deze ruimtes vast moderniseren door ze opnieuw te betegelen. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het werk ook uitbesteden aan een tegelzetter. Deze vakman zorgt ervoor dat jouw badkamer en toilet strak en netjes betegeld worden. Ga je zelf aan de slag? Dan is het eindresultaat vaak een stuk minder dan wanneer je een tegelzetter inschakelt.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang