Close

Nieuw huis gekocht? Zorg dat je rekening met deze 3 dingen houdt

Heb je net een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd! Voordat je kunt verhuizen, zijn er echter een aantal zaken die je moet doen om daadwerkelijk in het huis te kunnen wonen. Het is daarom van belang dat je weet waar je rekening mee moet houden en waarom je dit zou moeten doen.

Maar welke zaken zijn dan echt belangrijk en waarom moet je met deze dingen rekening houden na de aankoop van een huis? Deze drie dingen mag je hierbij niet over het hoofd zien.

De muren in nieuwstaat brengen

Als eerste is het belangrijk om te kijken of de muren nog in goede staat zijn. Vaak zijn de muren voorzien van behang of een stuclaag, welke na verloop van tijd los kunnen laten en schade aanbrengen. Dit kan ervoor zorgen dat jij jouw ruimtes niet goed kunt afwerken en ook niet geniet van de nieuwe woning. Je kunt jouw muren dan opnieuw stucen. Maar wat kost stucen precies? Iedere professional hanteert eigen prijzen, welke gebaseerd zijn op een uurtarief. Daarnaast is de hoogte van het bedrag afhankelijk van de afstand die het bedrijf moet afleggen en de materiaalkosten. Voor de beste prijs moet je dus altijd offertes aanvragen bij meerdere bedrijven.

Nieuwe elektriciteit aanleggen

Daarbij dien je de elektriciteit van de woning na te kijken. Vooral bij oudere woningen kan de elektriciteit aanzienlijk verouderd zijn, waardoor nieuwere apparaten niet goed werken en je sneller kortsluiting krijgt. Een elektricien inschakelen is dan belangrijk. Deze kan namelijk niet alleen een controle uitvoeren, maar ook gelijk een nieuwe bekabeling aanleggen en extra groepen in de meterkast aanleggen. Hoewel dit ook een investering met zich meebrengt, kan het jou wel helpen om meer veiligheid in huis te creëren en alle huishoudelijke apparaten te kunnen gebruiken.

Het dak van onderhoud voorzien

Als laatste is het dak van de woning belangrijk om extra zorg aan te geven. In eerste instantie gaat het hierbij om het uitvoeren van onderhoud. Tijdens dit onderhoud kom je erachter of de gehele constructie nog naar behoren is en de gebruikte materialen nog wat langer meegaan. Indien dit niet het geval is, moet je ervoor zorgen dat de beschadigingen zo snel mogelijk verholpen zijn. Deze beschadigingen kunnen namelijk lekkages veroorzaken, waardoor je binnen een korte tijd een hoge kostenpost hebt. Door het dak te voorzien van onderhoud, kun je op termijn dus een flinke kostenbesparing krijgen en hoef je alleen maar in de gaten te houden dat invloeden van buitenaf geen extra schade meer toebrengen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang