Close

Nieuw huis, nieuwe energiemaatschappij?

YES! Wij zijn dus eindelijk verhuisd. Maar omdat we best wat tijd hadden, konden wij wel rustig vergelijken wat voor energiemaatschappij wij zouden nemen.

Verhuizen = overstappen?

Niet perse. Als je gaat verhuizen kun je uiteraard dezelfde energiemaatschappij gebruiken, maar je kunt ook eens energie vergelijken.  In ons geval is dit huis best wel wat groter als waar wij eerst woonden. Maar daar komt wel bij dat wij hier enorm veel lichtinval hebben. In het oude huis had ik zelfs in de zomer altijd licht aan. Het was er zo enorm donker omdat het licht net niet binnen kwam. Ook was het er altijd koud en stond de verwarming vrijwel altijd op standje lassen.

Hier in huis is de warmte beter verdeeld, en is het een stuk beter geïsoleerd, wij hoeven de verwarming zelfs nu met de sneeuw weer niet eens boven de 20 te zetten voor het al lekker comfortabel is in huis. Wij hebben dus van alles vergeleken, maar uiteindelijk loonde het voor ons om beij dezelfde energiemaatschappij te blijven.

Isoleren

Wat wij wel als tip mee kregen van onze energiemaatschappij, is goed isoleren. Dit kan echt heel veel schelen in de kosten. Zo hebben wij in de garage bijvoorbeeld geen verwarming, en is het daarom in de gang beneden echt heel koud. Door een soort van bezem onder aan de deur te plaatsen komt er geen tocht doorheen.

Tocht is echt funest in huis, en kost je handen vol geld. Een keer tochtstrips, en toch werende producten kopen, kan best veel schelen!

Warme kleding en dekens

Om toch nog iets meer te besparen kun je ook lekker warme dekens op de bank leggen, en bijvoorbeeld een kruikje in bed. Dit scheelt dat je heel hoog moet stoken, en vooral in de nacht vind ik het persoonlijk weer vreselijk als het zo warm is in huis. Wist je trouwens dat slapen bij 18/19c beter is voor je figuur? Ergens ooit gelezen dat je lichaam dan wat harder moet werken om warm te blijven. Het is mij natuurlijk altijd bijgebleven, want wie wil er nou niet slapend slank worden? Of het waar is? Ach ik slaap er beter van.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “Nieuw huis, nieuwe energiemaatschappij?

 1. Wij hebben een houtkachel scheelt ook weer kosten. En goede isolatie spreekt natuurlijk voor zich niet alleen de muren maar ook dubbel glas ipv enkel glas scheelt al een hoop.

 2. Nou dan zou ik wel heel slank moeten zijn hou van een koude slaapkamer. Wij verwarmen nooit zoveel meestal niet warmer dan 19 a 19.5 graden tenzij het echt koud kan zijn weleens 21 dan. Maar slaapkamer liefste nooit

 3. Haha nooit geweten dat je slank wordt als je in een kouder huis slaapt, goed om te onthouden!
  Wij zijn sowieso geen stokers.
  De kachel gaat eigenlijk pas eind van de dag echt aan en dan nog op maximaal 20.5 graad (in de winter).
  Vanaf het moment dat het echt weer lekker warm wordt komen we helemaal niet meer aan de kachel en boven laten wij eigenlijk altijd de kachels uit omdat ik alle ramen altijd open zet ‘s morgens.
  Ik hou van “luchten”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang