Hoera, je hebt een nieuw huis gehuurd of gekocht. Nu wordt het tijd om je nieuwe stolpje in te richten. Hoe je het gaat inrichten hangt helemaal af van je stijl, maar ook van hoeveel je te besteden hebt. Hieronder krijg je een beetje een beeld van hoe je bestedingspatroon er zal uitzien, tijdens het inrichten van je nieuwe huis.
Als je een dure smaak hebt en je woning graag wilt voorzien van de meest unieke designermeubels, dan weet je al dat er veel cijfertjes op het bonnetje kunnen komen te staan. Maar als je niet zo kieskeurig bent, of juist een enorme vintage-fan bent, ziet je bestedingspatroon er al heel anders uit.
Waar je eerst rekening mee kunt houden
Je zal in eerste instantie niet meteen denken dat het hebben van een koop -of huurhuis van invloed kan zijn bij het inrichten. Je stijl hoeft er niet van te veranderen, maar er is één punt wat een groot verschil maakt. Wanneer je een huis huurt komen bepaalde kosten niet aan bod. Kosten zoals een kapotte cv-ketel repareren bijvoorbeeld. Doordat je deze kosten al niet hebt, heb je wat dat betreft al een ‘ruimer’ bestedingspatroon, omdat je ‘wat-als-er-iets-kapot-gaat’ potje niet zo zwaar hoeft te wegen.
In een koophuis kun je echter weer alle aanpassingen doen die je zelf wilt, waardoor je bijvoorbeeld je badkamer volledig kan en mag verbouwen. Het kan dus van beide kanten enorm invloed hebben op jouw bestedingspatroon.
Vintage of design?
Zoals hierboven al genoemd werd, heeft je persoonlijke smaak een enorme invloed op wat je uiteindelijk gaat uitgeven. Veel mensen die het wat krapper hebben kiezen er in het begin voor om bij de kringloopwinkel meubels aan te schaffen. Deze zijn niet nieuw en zien er dan ook vaak verre van nieuw uit. Dit hoeft niet negatief te zijn! Als je van een echte vintage stijl houdt, is dit natuurlijk een perfecte uitkomst.
Maar als je een huis gekocht hebt of je hebt je huurwoning al zover opgeknapt dat je graag in een keer een strakke, bij elkaar passende stijl aanhoudt, zal je iets verder in je portemonnee moeten tasten. Nieuwe meubels, zowel designer als ‘gewone’, kosten nu eenmaal meer dan gebruikte meubels. Als je graag eenzelfde stijl in huis aanhoudt is dit echter wel een must, want de kans om in de kringloop alles in één stijl te vinden is erg klein.
Complete nieuwe inrichting, maar even niet genoeg geld
Als je een woning helemaal klaar hebt voor de inrichting ben je waarschijnlijk al een hele hoop energie, zweet en centen verder. Er is dan wellicht niet genoeg geld om meteen een hele inboedel aan te schaffen. Logisch! Je kunt er dan voor kiezen om een ‘lening’ hiervoor aan te gaan. Dit kan vaak bij je eigen bank. De bank beslist uiteindelijk hoeveel je kunt lenen. Daarnaast kun je tegenwoordig bij veel grote websites, zoals bijvoorbeeld Wehkamp, producten gespreid betalen. Hierdoor kun je zelf kiezen in hoeveel termijnen je wilt afbetalen en kun je toch in één keer je complete inboedel aanschaffen. Kies je ervoor een lening af te sluiten? Geld lenen vergelijken zorgt er in dat geval voor dat je niet onnodig te veel betaalt!
Veel plezier en succes met inrichten!
Handig artikel voor als je net bent verhuisd. Slim om in maandelijkse termijnen te kunnen betalen, maar het beste is natuurlijk om alles in één betaald te hebben.