Tijd voor een nieuw schooljaar, welke gadgets zijn er nodig?

Yes! Het is bijna tijd voor de zomervakantie! De eerste diploma’s zijn gehaald, rapporten zijn binnen en vooral voor de tieners gaat er een nieuwe wereld open. Van VO, MBO of zelfs studeren.. Hun hele wereld gaat op zijn kop!

Wat gaat het snel!

Waren ze eerst nog stoer de oudste van school, waar ze nu komen mogen ze weer opnieuw beginnen. Ze zijn de brugpiepers of de nieuwelingen. Er wordt meer van ze verwacht en zij zullen zelf ook enorm veranderen. Hier heb ik bijvoorbeeld een puber die begin van het jaar nog een ukkie leek, en opeens begint te veranderen in een jonge vrouw. Met vormen en al. Dat kleine meisje is ver te zoeken nog.

Opeens is make-up belangrijk en komt ze thuis met vlinders in haar buik van een knappe jongen bij het stoplicht. Die oude telefoon kan echt niet meer en ook is de fiets opeens niet goed genoeg meer. Voor school moet er een nieuwe laptop komen, want deze is niet snel genoeg. En de boeken koop je dus nu digitaal, en al lang niet meer in de boekenwinkel waar je uren zelf op zoek kon gaan met een lijstje.

Nog even over die telefoon

Ik zeg wel er moet een andere telefoon komen, maar ik ben er nog niet uit wat ik ga doen. Zal ik dan een nieuwe (of refurbished) telefoon voor haar kopen? Met een lekker goedkope Sim Only? Of toch echt een abonnement met telefoon. De voordelen van een Sim Only zijn natuurlijk wel dat het maandelijks opzegbaar. Ook is het vaak veel voordeliger dan een regulier abonnement. Je kunt dan ook gewoon jouw eigen oude telefoon geven, en zelf een nieuwe op je eigen abonnement nemen bijvoorbeeld. Het wordt goed uitzoeken. Helemaal omdat ze laatst al werd aangehouden door de politie. Wil je dat belonen?

 

Pas op! De controle op fietsen en appen/bellen is flink!

Op 1 juli dacht mijn lieve kind dat het wel mee zou vallen met de controle. Erg leuk dus gewoon bellen. Zo stond er dus een camera voor haar neus van 1 of ander TV programma en de politie die trots 1 van de eerste boetes in Ede uitdeelden. En bedankt.

Wat moet er allemaal mee voor gadgets?

Vanaf het voortgezet onderwijs kun je de kleurpotloden wel weer inpakken en komt er ruimte voor andere dingen. Mijn meisje heeft de mazzel dat ze niet hoeft te sjouwen met een mega zware boekentas waar je levenslang een heup probleem aan over houd. Bij haar is het voornamelijk digitaal.

Zij moet mee:

  • Een goed werkende smartphone. Al hun huiswerk, cijfers, uren en weet ik wat allemaal komt op een app. Zij worden zelf overal verantwoordelijk voor gehouden en er wordt echt verwacht dat zij dit zelf bijhouden. Jij krijgt de app ook. Ben je dus niet van smartphones, dan is nu wel het moment om het wel te gaan worden.
  • Even goed is een agenda wel handig. Visueel iets zien en afstrepen helpt enorm met de planning.
  • Nou zal niet iedere student zo ver moeten fietsen, maar die van mij mag een half uur heen en terug. Eem goede fiets is dus echt wel op zijn plaats. Dat betekend niet perse een gloednieuwe E-bike. Maar de fiets even na laten kijken bij de fietsenmaker voor ze zo ver moeten is wel een must.
  • Op die fiets is dus een telefoon houder wel heel handig als ze moeten navigeren.
  • Aangezien bellen op de fiets dus echt niet kan, zijn goede oortjes en eventueel een buideltasje waar de telefoon in kan wel heel handig.
  • Denk aan een echt goede rugtas. Of als ze een mandje voorop hebben dan gewoon een tas waar een laptop en boeken eventueel in kunnen.
  • De laptop kun je dus over het algemeen op school leasen, anders is het verstandig even na te vragen welke eisen er worden gesteld aan de laptop. Wij hadden -dachten wij – een prima laptop. Maar toen we een testprogramma draaiden ging dat dus niet. Wij gaan dus leasen voor haar.
  • Voor het MBO of hoger komen er vast nog meer dingen bij kijken, maar zo ver ben ik nog niet!

Ik hoop dat je deze tips nuttig vond!

Liefs ♡

Voortgezet onderwijs

 

 

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like