Close
Nieuwe vrienden maken op elke leeftijd

Nieuwe vrienden maken op elke leeftijd

 Het kan soms lastig zijn om nieuwe vrienden te maken als je ouder wordt, vooral als je geen kinderen hebt of als je verhuisd bent naar een nieuwe stad. Maar in deze blog gaan we kijken naar verschillende manieren om nieuwe vrienden te maken!

Nieuwe vrienden maken is op elke leeftijd lastig. Maar waar je op school nog vaak met de kinderen of de ouders vrienden wordt, of de leuke nieuwe buren waar je een praatje mee kunt maken, is het daarnaast toch wel lastig. En waar de 1 blij is om altijd alleen te zijn, de ander heeft toch wat aanspraak nodig. Een vriendin, een sportmaatje, iemand om tijd mee door te brengen zodat je niet zo eenzaam bent. Eenzaamheid kan ontzettend ziek maken. Wij mensen zijn, ondanks dat vele van ons heel graag op zichzelf zijn, sociale dieren. We hebben het gewoon nodig.

Waar kun je nieuwe vrienden maken?

Er zijn verschillende plekken waar je nieuwe vrienden kunt maken. Door te wandelen met de hond en zo gesprekjes aan te knopen leer je al wat beter te worden in sociale interactie. Ook als je gaat wandelen kom je regelmatig mensen tegen die graag een praatje maken.

Hier zijn enkele ideeƫn:

Boek een solo reis voor groepen. Dan leer je snel mensen kennen met dezelfde interesses. Retraites zijn hier ook ideaal voor omdat je vaak meteen in het diepe samen duikt. Dit kan hele mooie waardevolle vriendschappen opleveren.

School: Als je terugkeert naar school voor een nieuwe opleiding of cursus, kun je nieuwe mensen ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe vrienden te maken.

Kerk: Als je religieus bent, kun je nieuwe vrienden maken in je kerk. Je kunt lid worden van een kerkgroep of deelnemen aan activiteiten die de kerk organiseert. Ook als je het lastig vindt om nu te bedenken wat je nu nog wilt in het leven is het daar een mooie plek om te beginnen en opnieuw onderzoek te doen. Je zult zeker gelijkgestemde mensen vinden.

Gym: Als je regelmatig naar de sportschool gaat, kun je andere mensen ontmoeten die ook regelmatig sporten. Je kunt vragen of iemand samen wilt sporten of deelnemen aan groepslessen. Wanneer je elke week dezelfde lessen volgt kom je steeds dezelfde mensen tegen. Een praatje maken wordt dan steeds makkelijker. Je kunt makkelijk het gesprek openen als je vraagt naar een oefening of iets dergelijks.

Online: Het internet biedt veel mogelijkheden om nieuwe vrienden te maken. Er zijn verschillende websites en apps die zich richten op het maken van nieuwe vrienden, zoals Meetup, Bumble BFF en Friender.

Hobby: Als je een hobby hebt, kun je lid worden van een club of groep die dezelfde hobby heeft. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij.

zo kun je Nieuwe vrienden maken op elke leeftijd

Hoe kun je lid worden van een club of site om nieuwe vrienden te maken?

Er zijn verschillende manieren om lid te worden van een club of site om nieuwe vrienden te maken. Hier zijn enkele ideeƫn:

– Zoek naar clubs en groepen die dezelfde interesses hebben als jij. Dit kan bijvoorbeeld een kookclub, wandelgroep of boekenclub zijn. Je kunt zoeken op internet of in lokale advertenties.

– Als er geen club of groep bestaat die past bij jouw interesses, kun je zelf een club of groep oprichten. Je kunt bijvoorbeeld een Facebook-groep maken of een advertentie plaatsen in de lokale krant om mensen te vinden die geĆÆnteresseerd zijn in jouw hobby.

– Maak een profiel aan op een website of app die zich richt op het maken van nieuwe vrienden, zoals Meetup, Bumble BFF of Friender. Je kunt je interesses en hobby’s vermelden en zoeken naar groepen en evenementen die je leuk vindt.

– Ga naar evenementen en activiteiten in je buurt. Dit kan bijvoorbeeld een concert, festival of markt zijn. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij.

– Praat met mensen die je al kent en vraag of ze iemand kennen die dezelfde interesses heeft als jij. Misschien kunnen ze je voorstellen aan nieuwe mensen die je kunt ontmoeten.

Tips om nieuwe vrienden te maken:

– Wees open en vriendelijk. Lach en maak oogcontact met mensen om te laten zien dat je geĆÆnteresseerd bent. Ga nou niet meteen de hele tijd met een glimlach staan want dat maakt je raar.

– Stel jezelf voor en vraag naar de naam van de ander. Probeer een gesprek te beginnen over gemeenschappelijke interesses.

– Wees geduldig. Het kan even duren voordat je nieuwe vrienden maakt. Geef niet op als het niet meteen lukt.

– Wees jezelf. Het is belangrijk om jezelf te zijn en niet te doen alsof je iemand anders bent om vrienden te maken.

– Maak tijd vrij om nieuwe mensen te ontmoeten. Plan activiteiten in je agenda om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen.

– Wees proactief. Als je een leuke persoon hebt ontmoet, vraag dan om hun contactgegevens en plan een volgende ontmoeting.

– Blijf contact houden. Stuur een berichtje of bel iemand op om te laten weten dat je het leuk vond om ze te ontmoeten. Plan regelmatig een volgende ontmoeting om de vriendschap te versterken.

lees ook

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

1 thought on “Nieuwe vrienden maken op elke leeftijd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang