Nijmegen | De vierdaagse | Dit wil je lezen!

nijmegen - Nijmegen | De vierdaagse | Dit wil je lezen!

De Nijmegen vierdaagse begint dit jaar op 17 juli, maar het echte feest begint dit weekend al! 7 Dagen feest is het nu in Nijmegen. Zelfs voor de onsportievelingen echt leuk om heen te gaan!

De Nijmeegse vierdaagse

Degene die hem lopen zijn hier al maanden mee bezig. Wereldwijd uit alle klassen en standen, kleuren en leeftijden doen mensen mee. De militairen lopen hem met extra gewicht, de een loopt wat sneller de ander op zijn gemak. Het gaat om het meedoen. Voor de Nijmegenaren ligt de stad stil. Alles draait om de vierdaagse. Iedereen is er mee bezig. Het leven staat dan een week lang in het teken van deze grote internationale wandeltocht.

De loop

Je mag niet zomaar meedoen, je moet eerst aanmelden. Uiteraard kun je wel langs de kant staan en de mensen aanmoedigen! Deze dagen worden flink pittig want het word weer bloedheet! Ook als je alleen komt als support is het handig genoeg water bij je te hebben, zonnebrand en een petje. Wees sociaal naar de bewoners toe en laat geen zooi achter. Het is serieus bloedje druk, dus denk daaraan als je er met een kinderwagen of een klein kind die lekker alle kanten op rent, tussen wilt gaan staan.

De feesten rondom de Nijmeegse vierdaagse

Dat zijn er veel! Op elke hoek en onder elke brug kun je wel een podium vinden met artiesten of een leuke DJ. Van bruine kroeg tot het Goffert park, overal is feest. Ze zijn zelfs zo slim geweest om een flinke parking buiten de stad te maken, zodat je daar je auto kwijt kunt. Want in de stad zelf is het niet te doen. Er zijn ook extra treinen, dus dat scheelt.

Check anders even de agenda op de Gelderlander als je op zoek bent naar de bekendere artiesten, of juist een klein feestje zoekt.

Ook voor kinderen kun je trouwens springkussens, schminken, kermis, knutselen, theater en noem maar op vinden. Voor de oudere helden is er vanaf 14 jaar zelfs abseilen vanaf een toren!

Slapen in Nijmegen

Waar moet iedereen slapen?? Met een drankje op kun je natuurlijk niet meer rijden. Maar ook de wandelaars kunnen niet altijd terug naar huis. De hotels zitten natuurlijk ver volgeboekt, en daarom mogen de bewoners hun huizen open zetten. Er zijn er heel veel die een kamer verhuren. Sommige gaan zelf een weekje weg en kun je het hele huis huren. Op Facebook kun je er een hoop vinden!

Mijn schoonouders hadden vroeger de oudste wandelaar te logeren jaren lang. Hij logeerde bij hun in de logeerkamer (eerst in een tentje in de tuin!) en vertelde ze mooie verhalen over de vierdaagse. Wist je dat de eerste loop in 1909 was?

Over slapen gesproken.. Bij LivingComfort, een matrassenspecialist met een assortiment uit matrassen, bedbodems en hele boxspringcombinaties, zijn ze ook fan de vierdaagse. Zij geven je dus met de code VIERDAAGSE 5% korting op het hele assortiment! Leuk toch! 

Nijmegen

De oudste stad van Nederland is niet alleen leuk tijdens de vierdaagse. Er is echt genoeg te doen om er een dagje uit van te maken. Of voor een weekendje weg. Het nachtleven is er beregezellig. Vooral in de zomer met alle terrasjes langs de Waal. Met kinderen is ook de pannekoekenboot een aanrader. Je vaart dan over de Waal en vooral in de avond is dat een prachtig gezicht.

Verder zijn er kleine strandjes met leuke feestjes, of gewoon gezellig met het gezin. De Leemkuil is een grote favoriet bij mijn meiden. Een leuk speelpark waar vooral de kleintjes het echt leuk hebben.

Shoppen in Nijmegen is ook echt leuk. Het is kleinschalig maar de straten zijn heel ruim. Geeft een beetje een buitenlands gevoel

nijmegen de vierdaagse dit wil je lezen - Nijmegen | De vierdaagse | Dit wil je lezen!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

13 comments on “Nijmegen | De vierdaagse | Dit wil je lezen!

  1. Ik ben er nog nooit geweest maar ik hoor altijd positieve verhalen over de feesten haha. Het lopen van de vierdaagse zelf begin ik niet aan…

  2. dat zal wel leuk zijn vermoed ik – ben nog niet in Nijmegen geweest – is misschien toch een bezoekje waard 🙂

  3. Ja, de vierdaagse + vierdaagsefeesten zijn zó leuk! Ik weet ook niet beter, ben er mee opgegroeid, de wandelaren komen al zolang ik weet langs ons huis op. Dit jaar loopt mijn zusje mee.

  4. Helaas is het voor ons wat te ver maar hoor altijd mooie verhalen van de n4d 😀 Ooit hoop ik hem ook te lopen!
    Maar daarvoor moet ik eerst maar eens wat aan mijn conditie te doen 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: