Close
Nintendo Switch vanaf 6 jaar

Review 4 Nintendo Switch games

Aan het begin van de grote corona crisis kocht Miya (zelf gespaard) de Nintendo Switch concole. Van ons kreeg ze haar eerste Nintendo Switch games. Hieronder de reviews!

Nintendo Switch games

Al maanden wilde Miya graag de Nintendo Switch hebben. Nou vonden wij het gewoon echt wel prijzig voor een meisje van 6. Maar hoe goed zij met haar Nintendo DS en mijn oude telefoon om gaat, was wel een goede reden om het gewoon te doen. Bovendien had zij nog een flinke spaarpot staan.

Haar eerste Nintendo Switch games waren Lego City Undercover en Minecraftnintendo switch

-Lego City Undercover

Lego City undercover werd gespeeld door Bram, de grote broer van de Zoete Zusjes. Miya keek vrijwel dagelijks zijn filmpje en wist dus al een beetje hoe het spel werkte. Sowieso is dit een aanrader bij alle spellen.

Kijk de filmpjes op YouTube voor tips en tricks. Dit kan zo enorm helpen. Ook als ouder als je er niks van snapt zoals ik.

Lego City undercover is een LEGO spel waar je boeven moet vangen. Je bouwt en breekt dingen af om verder te kunnen komen. Dit is echt wel een redelijk makkelijk spelletje. Hoewel hij natuurlijk echt wel moeilijker wordt als je hoger in de levels komt. Je kunt dan bijvoorbeeld ook van burger naar agent veranderen.

Wat ik vooral fijn vind is dat het hele spel in het Nederlands is. De instructies, het praten, alles is in het Nederlands. Miya heeft hier overigens wel beter leren omgaan met instructies en opletten.

Er is geen grove taal in het spel, en is echt heel kindvriendelijk.

review 4 nintendo switch games

-Minecraft

Bij ons buurmeisje speelde Miya regelmatig Minecraft, dus ze was al een beetje bekend met dit spel. Minecraft is voornamelijk een bouw spel. Je leert er bouwen, verzamelen, afbreken oh en zombies afweren.

Ik vind het zelf mega ingewikkeld en snapte er dus niks van. Gelukkig is Miya hier beter in. Je kunt zelf een hele wereld bouwen, maar dat was ook voor Miya nog iets te moeilijk. Gelukkig zit er al een hele ingebouwde Mario wereld in, en kun je daarin verder bouwen, zombies vernietigen en de boel afbreken.

Die wereld is prima te doen. Wij hebben de chatfunctie uit staan omdat wij niet vinden dat zij nu al met vreemden hoeft te praten. Maar als kinderen wat ouder zijn kun je ook samen/tegen elkaar online spelen. Hoe dat verder helemaal werkt heb ik niet uitgezocht nog.

-Pokemon Shield

Pokemon Shield  is het eerste/nieuwste spel die Miya heeft gekregen om te reviewen. Wij spelen samen al regelmatig Pokemon Go, en ook op Netflix kijkt zij het liefst Pokemon. Uiteraard hebben we ook de Pokemon Detective Pikachu film gezien (met Ryan Reynolds). Ze kent alle karakters en wist dus al een hoop van Pokemon af voor zij aan het spel begon.

Ik denk doordat zij de filmpjes zo goed kent, dat ze wel wist wat ze moest doen. Ik zat er namelijk verbaasd naar te kijken. De teksten en opdrachten zijn hier wel in het Engels, maar ik heb gemerkt dat zonder goed te kunnen lezen of te verstaan wat er staat, het spel echt nog prima gespeeld kan worden.

Je kunt hier een speler uitkiezen en daar speel je de game mee. Samen met een partner gaan ze dan op zoek naar Pokemons om te vangen of tegen te vechten. Ook kom je onderweg andere trainers tegen waar tegen je kunt vechten. Zo spaar je punten en Pokemons waardoor je weer beter wordt.

Onderweg kun je ook nieuwe kleding kopen, slapen, de Pokemons opladen of sterker maken. Kortom zij zit nog ver in het begin en er is al zoveel leuks dat je kunt doen. Op het moment is dit wel haar favoriete spel, omdat het echt super uitgebreid is.

-Animal Crossings – New Horizons

Animal Crossing staat hier op de wishlist. Dit is 1 van de meest populaire Nintendo Switch games, en best veel van mijn volwassen vriendinnen hebben deze ingepikt van hun kinderen. Het is dus ook leuk voor jou om te spelen.

Animal Crossing is ook een soort van bouwspel. Je maakt een huis, een tuin, en je kunt met meerdere mensen op een eiland verblijven. Erg leuk om live online te spelen dus.

Een uitgebreid Animal Crossings review vind je bij Linda!

Vind je het interessant om meer te lezen over gamen en kleine kinderen lees dan Eerste hulp voor ouders bij gamen

de leukste nintendo switch games vanaf 6 jaar

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang