Ode aan de legging

De legging! Naast de UGGS wordt hij steeds genoemd als meest lelijke kledingstuk. Mijn man bijvoorbeeld vindt ze vreselijk. Maar ondertussen heeft hij het dan over die grijze broek waar ik zo een lekkere kont in heb. Oftewel, mijn sport legging.

De legging

Volgens mij weten de meeste mannen niet eens het verschil tussen een legging en een strakke broek. Bij een legging denken we vaak aan tientonner in een legging met bloemetjes, of nog beter, een mooi licht gekleurde waarin je alle putten kunt zien. Vooral met een veel te strak en kort topje, zodat je heel goed kunt lip lezen, en je alle rollen kunt bekijken. En alhoewel ik de voluptueuze in neon flashy met gaten leggings heel dapper vind, gaan die mij net iets te ver.

Maar als Kate Hudson er staat in haar amazing Fabletics pakje, dan is het sexy en cool, en een mooie broek. Ook op de sportschool of in de yoga les zijn ze eigenlijk niet weg te denken. Dan staat het eigenlijk altijd goed. Vooral de leggings met strepen geven je meteen een gestroomlijnd figuur. Ik draag ze dan ook veelvuldig buiten de sportschool, en doe gewoon net alsof ik net van sporten kom, of net er heen ga. Lekkere oversized trui erover en een paar goede sneakers. Net echt.

Dan is er nog de zwarte legging. Voor de jonge twintigers met een mega strakke kont kan dit ook met een leuk strak kort topje. Ik ben er bijna in uit te tekenen. Met een oversized blazer, een lang shirt, of van die lekkere sweater jurken. Ze zakken niet onder je kont, en je loopt niet de hele dag te hijzen aan je broek. Ik vind de jeans die wat hoger zitten ook erg mooi, maar als ik dan wat langer moet zitten, krijg ik altijd pijn in mijn buik. Een legging zit dan gewoon wat makkelijker. Je kunt ook gewoon eten met een legging aan, stretcht gewoon mee.

Kleine meisjes in leggings

Dan heb je nog de kleintjes.. die zien er simpelweg ALTIJD leuk uit in een legging, ze staan bij alles, passen bij alles en oh zo schattig die kleine pampers die er zo half uitsteken. Ze knellen niet, in de winter kan er een maillot onder, ze kunnen met laarzen, gympen en zelfs met slippers. De tweens en de teens zien er ook altijd lief uit in hun leggings, stoer met grote winterlaarzen en een trui, sportief met een sporthemdje, of lief met een leuk bloesje.

Dus bij deze geef ik mijn mega fashion faux pas toe.. Ik hou van de legging!

Wil je weten wat Marthijn vind van de legging voor mannen, lees dan dit artikel over de Megging….!!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

9 gedachten over “Ode aan de legging”

  1. I love my leggings and I love my ‘jeggings’ even more. Even my 25 year old daughter approves!

  2. I loveeeeee de legging. En ookal ben ik curvy, ik draag ze lekker toch! Brutaal he?! Gewoon zo’n oversized coltrui/jurk erbij en een paar all stars, suuuuuper leuk! En offcourse bij mijn kleine Leia zijn ze ook niet weg te denken.

    Manlief vindt trouwens ook dat ik ze meer zou moeten dragen, puur om de lekker volle kont die ik er in zou hebben haha!

  3. Ik denk dat veel mannen (waaronder mezelf) maar al te graag willen dat de legging een veel voorkomend item in het straatbeeld blijft haha , so ladies please do keep on wearing it :p

  4. Ik ben ook gek op (zwarte, dat wel) leggings. Buitenshuis draag ik ze wel alleen onder een jurkje of iets anders wat lang valt, want ook ik ben curvy en moet opletten dat ik er niet een te grote kont in krijg 😉
    Ik heb wel twee driekwart leggings liggen, maar die draag ik eigenlijk nooit. Die zitten ook net wat strakker om mijn benen, waardoor elk vouwtje beter zichtbaar is, en dat hebben dat soort leggings wat vaker. Witte leggings draag ik al helemáál niet! Ik zit er dus een beetje tussenin, met mijn figuur zijn er gewoon leggings/combinaties die ik niet moet hebben, maar vaak zijn ze wel fijn.

  5. Ik hou van leggings en draag ze ook vaak. En inderdaad voor mijn dochters koop ik ook vaak leggings, zitten gewoon makkelijk en kun je met van alles aantrekken.

  6. Ik draag ze niet buitenshuis, want naar eigen mening te curvy. Maar ik vind de sportieve look prima kunnen met een legging en oversized trui. En ja, mijn dochter staan ze fantastisch! ?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: