Close

Oh nee! Mijn man heeft gelijk!

Stiekem wil ik dit natuurlijk nooit bekennen, maar eigenlijk is het gewoon waar, en heb ik een soort van experimentje gedaan, en yup. Mijn man heeft gelijk!

Zijn ego is vandaag vast gestegen, en ook zal ik dit blog nog vaak om mijn oren geslagen krijgen. Maar omdat ik toch veel vrouwen hier over hoor klagen, moet ik mijn experiment maar delen.

Spiegelen

Eigenlijk is het een eeuwenoud motto:

Behandel iemand, hoe je zelf behandeld wilt worden.

Oh ik weet het zo goed te brengen naar de kinderen, ik sta bovenaan de lijst met die preek. Maar ik ben ergens onderweg vergeten dit ook op mijzelf toe te passen in de relatie. Ik zeur en zeik er rustig op los, en bij het minste geringste teken van een ochtendhumeur, kan hij hem helemaal krijgen. Nou geeft hij af en toe echt wel reden om over te zeuren, en vooral als mijn hormonen op spelen, dan gaat bovenstaande quote zo door de wc.

Op andere momenten, waar ik normaal boos zou worden, besloot ik het anders aan te pakken. Lief vragen, en eerst bedenken of iets wel echt een discussie waard is. Hij noemt het spiegelen. Hij zei dat als ik de dingen wat liever zou vragen, hij liever zou antwoorden. En al ben ik nog witter dan IJslandse yoghurt, als ik mijn zin niet krijg dan merk je dat ik toch wel erg lang in Spanje heb gewoond, en dat ik een halfbloedje ben. Lekker hysterisch. Maar goed, veel mediteren en zen gedachtes oproepen, en het werk. Hij heeft zomaar gelijk. Best wel een verandering!

Nou was dit in het begin al een dingetje hoor: eerlijk zijn, geen spelletjes, en spiegelen. Hoe liever je bent, hoe liever de ander over het algemeen. Nou moet je geen voetveeg worden, maar er zijn verschillende manieren van praten. Ook als je maar 2 uur hebt geslapen, weer met een krijsende baby op je arm staat, en iedereen in huis op de werkkabouters staat te wachten. Zelfs dan. (note to self).

Gelukkig leest mijn man mijn blog niet vaak, dus laten we dit even tussen ons houden goed?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “Oh nee! Mijn man heeft gelijk!

  1. Hahaha hoe grappig en zo waar, hoe moeilijk dat ook is om te zeggen 😛 Mijn vriend is ook veel liever tegen mij als ik tegen hem lief ben, dus het klopt precies. En niet eens bewust denk ik.

  2. Ja die hoor ik ook wel eens. Maar spiegel hem dan net zo hard hetzelfde voor. Maar goed om weer eens even bij stil te staan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang