Oker en Terracotta interieur kleuren: inspiratie

Oker en Terracotta interieur kleuren: inspiratie

Of je nu een totale opknapbeurt overweegt of gewoon een snelle opfrisbeurt, het is gemakkelijk en effectief om een nieuwe accentkleur in je interieur te brengen. Daarom delen we enkele ideeën over hoe te werken met twee van de meest populaire accentkleuren die er zijn: oker en terracotta.

3 manieren om oker als accentkleur te gebruiken in huis

Warm en gezellig in de winter, maar fris en opbeurend tijdens de zomermaanden, oker is ongelooflijk veelzijdig en het is ook een van onze favoriete tinten. 

Een okerkleurige bank:

Een okerkleurige bank is de perfecte gelegenheid om te experimenteren met kleur in de woonkamer. Hoewel een gele bank nogal een klap uitdeelt, zul je merken dat hij nooit aanmatigend is als je hem goed styled. Als de winter aanbreekt, wil je misschien je bank draperen met behaaglijke spreien van schapenvacht in zachte crèmes en troostende bruine tinten, terwijl de warmere maanden kleurrijke kussens en speelse prints zullen verwelkomen. Bij HACO meubelen kun je heel veel banken in verschillende kleuren krijgen, waaronder dus bijvoorbeeld oker en terracotta.

Oker en Terracotta interieur kleuren: inspiratie

Oker eetkamerstoelen

Of je nu mixt en match of all-in gaat voor je favoriet, eetkamerstoelen zijn een snelle en kosteneffectieve manier om de eetkamer nieuw leven in te blazen. Met rijke oker tinten kun je elk type eettafel aanvullen – van ruw teruggewonnen hout tot glad beton.

Okerkleurige accent stoel. 

Een geweldige manier om het bestaande kleurenschema op te schudden, is door het toevoegen van een prachtige okerkleurige accent stoel. Het geeft instant en nieuwe dimensie aan de ruimte. Als je ervoor kiest om de sprong te wagen, zul je merken dat het toevoegen van gouden kussens aan je bank of het decoreren van een plank met mosterd accessoires de look naar een heel nieuw niveau tilt.

Dus, als de gang een beetje leeg aanvoelt of die ongebruikte hoek wat gezelschap kan gebruiken, overweeg dan een okerkleurige accent stoel voor een stijlvolle en kleurrijk statement.

3 manieren om terracotta als accentkleur te gebruiken in huis

Voeg zongebakken warmte en een aards gevoel toe aan elke ruimte met tonen van terracotta en klei. Hoewel niet voor iedereen geschikt, heeft terracotta de kracht om direct warmte toe te voegen aan elk huis. Dit gedeelte laat je zien hoe je kunt decoreren met deze trendy kleur. Afhankelijk van je smaak voor terracotta, kun je groot gaan met  muurverf of vloertegels, of juist rustig gaan met meubels, verlichting, beddengoed, kussens, kunstwerken en plantenbakken. 

Geschilderde muren in terra tintent

De meest gewaagde manier om terracotta te gebruiken, is door een muur of meerdere muren van een kamer in de kleur te schilderen. Het lijkt misschien eng, maar eenmaal toegepast op een hele ruimte, kan deze tint echt neutraal aanvoelen en ziet hij er zelfs nog beter uit wanneer hij met natuurlijk licht wordt geraakt. Het voelt meteen warm en gezellig.

Terracotta Meubilair

Wanneer de woonkamer een kleurinjectie nodig heeft, overweeg dan een accent stoel, bank of bijzettafel in een terracotta tint. Als je van een gecoördineerde look houdt, vergeet dan niet om de kleur drie keer aan een ruimte toe te voegen, om voor balans te zorgen en te voorkomen dat de kleur misplaatst lijkt. Dit kan door middel van een vaas, een kunstdruk, kussen of plaid.

Oker en Terracotta interieur kleuren: inspiratie

Terra vloertegels

Een meer traditionele manier om terracotta te gebruiken, zijn tegels. Vaak gezien in Spaanse, Franse en Italiaanse huizen, creëren terracotta vloertegels die binnen worden gebruikt een ontspannen, mediterraan gevoel. Deze tegels, die in de jaren ’70 en ’80 populair waren in Nieuw-Zeeland, maken nu een comeback en worden populaire keuzes voor keuken achterwanden, badkamerwanden en opvallende vloeren. Ze zien er prachtig uit in combinatie met fris wit en hout accenten. Betegelen is een grote verplichting, dus zorg ervoor dat je absoluut zeker bent van de terracotta tegel look voordat je besluit te investeren.

Natuurlijk kun je beide kleuren ook heel goed samen combineren. Een terra wand met daarvoor een okergele sofa is natuurlijk wel het ultieme warmte gevoel. 

Succes!


Lees ook:


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

Laat hier een opmerking achter, vind ik leuk!