Close
Oker en Terracotta interieur kleuren: inspiratie

Oker en Terracotta interieur kleuren: inspiratie

Een nieuwe accentkleur in je interieur aanbrengen is een zeer effectieve en makkelijke manier om je huis een totale makeover of een snelle opfrisbeurt te geven. Daarom delen we enkele ideeën over hoe te werken met twee van de meest populaire accentkleuren die er op dit moment zijn: oker en terracotta.

3 geweldige manieren om oker als accentkleur te gebruiken in jouw woning

Warm en gezellig in de winter, maar fris en opbeurend tijdens de zomermaanden, omdat oker zo heerlijk veelzijdig is, is het dan ook een van onze favoriete kleuren voor het interieur.  

Een okerkleurige bank:

Experimenteer eens met een okerkleurige bank in de woonkamer. Hoewel een gele bank nogal heftig en aanwezig kan klinken, is goede styling de manier om de juiste balans te krijgen. Dus in de winter drapeer je hem met een lekker schapenvachtje en een sprei in zachte crème en bruin tinten. En in de zomer maanden gooi je er een paar kleurrijke kussens met speelse prints op. Bij HACO meubelen kun je heel veel banken in verschillende kleuren krijgen, waaronder dus bijvoorbeeld oker en terracotta.

Oker en Terracotta interieur kleuren: inspiratie

Oker eetkamerstoelen

Of je nu mixt en match of helemaal all-in gaat met je favoriete kleur; eetkamerstoelen zijn een relatief goedkope manier om de eetkamer een makeover te geven. Oker past gelukkig bij elke soort eettafel, of deze nu van beton, metaal of hout is maakt in dit geval niet uit. 

Okerkleurige accent stoel. 

Schud het kleurenschema in huis een beetje op en voeg een okerkleurige accent stoel stoe aan je interieur. Het geeft instant en nieuwe dimensie aan de ruimte. Dus ook aan dat ene ongebruikte hoekje of die kale gang waar wel wat gezelligheid aantoegevoegd mag worden. Een okerkleurige accent stoel zorgt altijd voor een kleurrijk statement.

3 manieren om terracotta als accentkleur te gebruiken in huis

Met terracotta en klei voeg je een aards en warm gevoel toe aan elke ruimte in je woning. Hoe je kunt decoreren met deze trendy kleur vertellen we je in dit gedeelte. Het licht natuurlijk een beetje aan je smaak voor terracotta, maar je kunt voor groots gaan met muurverf of vloertegels, of juist voor heel rustig gaan met wat kleine accenten zoals met meubels, verlichting, beddengoed, kussens, kunstwerken en plantenbakken. 

Geschilderde muren in terra tinten

De meest gewaagde manier om terracotta te gebruiken, is door een muur of meerdere muren van een kamer in de kleur te schilderen. Dit lijkt misschien een beetje eng, maar wanneer het eenmaal op alle muren is toegepast, zul je zien dat de ruimte meteen heel neutraal, warm en gezellig aanvoelt. 

Terracotta Meubilair

Wil jij je woonkamer wat meer kleur geven? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een terracotta getinte accent stoel, vloerkleed, bank of bijzettafel.

Ben jij van de gecoördineerde look? Mijn tip is dan om de kleur driemaal aan een ruimte toe te voegen. Dit zorgt niet alleen voor balans, maar voorkomt ook dat de kleur misplaatst lijkt. Je kunt dit doen met vazen, kussens, plaids of een mooi kunst stuk. 

Oker en Terracotta interieur kleuren: inspiratie

Terra vloertegels

Een meer traditionele manier om terracotta te gebruiken, zijn tegels. Dit zie je vooral veel terug in Mediteraanse huizen zoals in Spanje, Frankrijk en Italie. Deze tegels, die in de jaren ’70 en ’80 enorm populair waren, zijn nu een comeback aan het maken en zijn populaire keuzes geworden voor achterwanden van keukens, badkamerwanden en prachtige opvallende vloeren. Vooral in combinatie met fris wit en hout accenten ziet het er heel erg gaaf uit. Betegelen is wel een enorm ding, dus zorg ervoor dat je absoluut zeker bent van de terracotta tegel look voordat je overgaat op de koop. 

Natuurlijk kun je beide kleuren ook heel goed samen combineren. Een terra wand met daarvoor een okergele sofa is natuurlijk wel het ultieme warmte gevoel. 

Succes!


Lees ook:

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang