Close
Dit is hoe je de klassieke stijl van old money draagt

Old money fashion: zo draag je deze mode!

Vandaag gaan we het hebben over de stijl die bekendstaat als ‘old money fashion’. Het is een stijl die al jarenlang meegaat en zich richt op klassieke lijnen en subtiele details. Merken zoals Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Lacoste en Chanel zijn hier goede voorbeelden van. Maar ook betaalbaardere merken zoals Teva, Zara en Mango hebben items die goed passen bij deze stijl.

Wat is de old money aesthetic?

De old money aesthetic is een stijl die zich richt op de verfijnde, klassieke kleding die vaak geassocieerd wordt met de elite van vroeger. Het is een stijl die niet opvallend is en niet meegaat met de nieuwste trends, maar in plaats daarvan zich richt op tijdloze, verfijnde stukken. Het draait allemaal om nette lijnen en subtiele details die kledingstukken van gewoon naar klassiek tillen.

Waar komt de old money aesthetic vandaan?

De old money aesthetic vindt zijn oorsprong in de kledingstijl van de welgestelden van vroeger. Deze mensen hadden geen behoefte aan opvallende, trendy kledingstukken. In plaats daarvan droegen ze tijdloze, verfijnde stukken die er altijd goed uitzagen en nooit uit de mode raakten. Deze stijl is vandaag de dag nog steeds populair en wordt geassocieerd met een zekere elegantie en stijl.

Op TikTok en Pinterest kun je er niet meer onderuit. De old money fashion in helemaal in stijl. Het straalt natuurlijk klasse en zekerheid uit. Dit past goed bij het manifesteren en de lucky girl syndrom. Je kleedt en gedraagt jezelf naar de lifestyle die je graag hebben wilt in het leven. 

Must-have basics voor de old money aesthetic

Als je wilt investeren in de old money aesthetic, zijn er een aantal must-have basics die je nodig hebt in je garderobe. Denk bijvoorbeeld aan een nette blazer, een paar goed passende jeans, een trenchcoat, een witte blouse en een paar nette schoenen zoals loafers. Deze tijdloze stukken zijn altijd een goede investering en zullen nooit uit de mode raken.

Voor de zomer zijn een wijde beige pantalon, de klassieke bermuda, een midi rok en de instappers een goed begin. Uiteraard mogen de hemden niet missen. Combineer het met een licht overhemd, en een goede tas

Hoe kleed je je als een old money fashion vrouw?

Om je te kleden als een old money fashion vrouw, moet je je richten op klassieke, verfijnde stukken. Denk bijvoorbeeld aan een nette blazer gecombineerd met een mooie blouse en een paar loafers. Of kies voor een tijdloze trenchcoat gecombineerd met een paar goed passende jeans en een nette blouse. Het draait allemaal om nette lijnen en subtiele details. Sieraden zijn aanwezig maar subtiel, en uiteraard kan een fantastische tas niet missen.

Welke kleuren passen bij de old money aesthetic?

De old money aesthetic richt zich vooral op neutrale kleuren zoals zwart, wit, beige en grijs. Deze kleuren zijn tijdloos en verfijnd en passen goed bij de stijl. Maar dat betekent niet dat je geen kleur kunt dragen! Een lichtblauw of marineblauw kan altijd. Een mooie, diepe kleur zoals bordeauxrood of donkergroen past ook goed bij de stijl.

Old money fashion zo draag je deze mode!

Old money fashion voor alle maten

De old money fashion past bij alle maten en vormen, juist ook de  plus size vrouwen. Het draait allemaal om het vinden van goed passende stukken die je figuur flatteren. Kies voor items met een mooie, subtiele pasvorm die je figuur op de juiste manier benadrukken. Waar de plus size fashion van vooral zwart, naar schreeuwerige kleuren en prints is gegaan, is de old money fashion voor plus size juist understated en klassiek. Hoewel je de old money aesthetics vaak ziet bij ultra slanke vrouwen, past het echt net zo mooi en goed bij plus size.

Old money fashion outfits

Hier zijn een paar voorbeelden van outfits die passen bij de old money fashion aesthetic:

1. Een nette blazer gecombineerd met een witte blouse, een paar goed passende jeans en een paar nette loafers. Dit is een tijdloze outfit die er altijd stijlvol uitziet en geschikt is voor verschillende gelegenheden.

2. Een mooie trenchcoat gecombineerd met een gebreide trui, een paar chino’s en een paar enkellaarsjes. Dit is een outfit die zowel verfijnd als casual is en geschikt is voor verschillende weersomstandigheden.

3. Een nette jurk gecombineerd met een paar mooie pumps en een clutch. Dit is een outfit die geschikt is voor formele gelegenheden zoals een bruiloft of een galafeest.

4. Een polo op een nette pantalon. Draag het met loafers of instappers, en een mooie riem.

5. Bermudas, met instappers, een mooi bloesje, of juist een hemd met een loshangende blouse. 

De old money fashion aesthetic is een stijl die zich richt op tijdloze, verfijnde stukken die er altijd stijlvol uitzien. van tijdloze, verfijnde stukken die je garderobe een luxe uitstraling geven.

lees ook Hoe kan je jouw outfit meer stijl geven?

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang