Is het tijd voor omscholing of een nieuwe cursus?

Misschien is een omscholing wat voor jou?

Daar zit je dan met je non vitale beroep die zo belangrijk leek. Veel mensen zitten thuis, en bijvoorbeeld als serveerster kun je niet echt thuis werken. Niet iedereen heeft zijn school afgemaakt, of gestudeerd in een markt waar nu vraag naar is. Dus omscholing is een logische keuze?
Ik heb zelf mijn meeste cursussen bij de NHA gevolgd. Ik ben was slecht op school, en kan mij gewoon niet concentreren. Leraren vond ik vaak saai, en waren nooit in voor een discussie of een gesprek over een bepaald onderwerp. Het moest zoals dat vonden. Al snel kwam ik dus bij thuiscursussen terecht. Ik heb PR, Marketing en Sociale Hygiëne gedaan. Ook heb ik via andere bedrijven massage en yoga cursussen gevolgd. Daar had ik wel een aantal praktijk dagen, maar de theorie was lekker thuis.

Nu heb ik mij ingeschreven voor MBO 3 zorg, en heb ik eindelijk de thuiscursus voedingsleer aangevraagd. Deze cursus wilde ik doen omdat ik op best veel over voeding blog, maar ook omdat ik zo lang ziek ben geweest. Daardoor kreeg ik weer een enorme spanningshoofdpijn, en heb geleerd dat bepaalde voeding dat erg kan verbeteren. Dus daar moest ik meer van weten!

De zorg wilde ik in net voor deze crisis uitbrak. Een nichtje van mij was hierbij de grote inspiratie. Ik zorg graag voor mensen (ggz het liefst) en merk dat ik toch wel mensen kan helpen met omdenken. Ook lopen wij tegen vele instanties aan die ons niet begrijpen omdat ze alleen dingen uit boeken weten en denk ik dat ik heel misschien iets kan bijdragen.Nu is de tijd voor een thuiscursus

Waarom een thuiscursus?

Met een thuiscursus kom je echt verder. Een werkgever houd van personeel dat up to date blijft en is, maar ook voor jezelf is het de manier om jezelf beter te verkopen, of een nieuw beroep te beginnen. Een thuiscursus kun je nl doen op de tijden en dagen dat het jou uitkomt. Je kunt er zo snel of langzaam over doen als je wilt, en dat is wel een heel rustgevend gevoel. de stress is weg.

Ik zat altijd te hyperventileren voor een examen, ik word soms echt heel benauwd van de stress. En daarom is een thuiscursus zo fijn, je kunt zo vaak oefenen als je wilt, en vaak zijn de examens gewoon via de computer.

Als goed voorbeeld, ik word nog steeds als freelancer geboekt om mijn PR&Voorlichting cursus. En de trainingen die ik heb gehad voor fotografie, daar heb ik enorm profijt van. Dus zit je thuis om wat voor reden dan ook, een cursus kan je die extra push geven om weer van de bank af te kunnen komen, of jezelf te verrijken met kennis.

Krapteberoepen en vitale banen

Zit je dan met je 10 jaar ervaring in de horeca op de bank. Uitgeblust of omdat de boel dicht is. Wat nu? Ik kan mij voorstellen dat heel veel mensen met de handen in het haar zitten. Aangezien we tot 1 juni vrijwel geen kant op kunnen, heb je alle tijd om een cursus te volgen. Misschien zelfs te denken aan een opleiding.

Een krapteberoep is een baan waar een groot tekort is. Denk aan de bouw, de zorg en in de ICT. Nu maar weer is bewezen hoe zeer wij juist daar mensen nodig hebben. Er zijn echt veel mogelijkheden om de studie te volgen via een bedrijf die het betaald. Ook kun je eventueel een lening afsluiten die pas na het vinden van een baan (dat moet dus juist geen probleem zijn) pas terug betaald hoeft te worden.

Nog beter zijn de werk en leer banen. Je leert dan een nieuw beroep en je mag vrijwel direct aan de slag. Betaald.

Volg jij wel eens een cursus?

Een thuiscursus of een omscholingVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like