losangeles4 - Happy 4th of July! Het is Onafhankelijkheidsdag.
Mama,  Op reis

Happy 4th of July! Het is Onafhankelijkheidsdag.

Happy 4th of July!! Onafhankelijkheidsdag.  Vier jij het? Waarschijnlijk niet. het is een typisch Amerikaanse feestdag. Toen ik het voor het eerst vierde in de US, besefte ik dat het meer was dan een Amerikaans feestje omdat ze niet meer bij Engeland horen. Ze vieren hun vrijheid, en zoals we allemaal weten, is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. 

Onafhankelijkheidsdag

Hoe vaak denk jij eraan dat je de vrijheid hebt om eigenlijk te ogen doen en laten wat je wilt? Dat je vooral als vrouw zoveel meer rechten dan verboden hebt? We vieren 5 mei vrolijk, drinken een biertje extra, of gaan lekker verkopen. Maar hoeveel mensen staan er nog stil bij het feit dat het ook anders had kunnen aflopen? Om het dicht bij mezelf te houden: Dan hadden we nu in het Duits geschreven bijvoorbeeld. Dan had het huwelijk tussen mijn ouders nooit plaats kunnen vinden.

losangeles2 - Happy 4th of July! Het is Onafhankelijkheidsdag.Hoe heftig die rassenscheiding nog was toen ik een kleintje was, dat kon je merken aan het feit dat we bepaalde landen van Afrika niet in mochten. Dat mensen al helemaal niet wisten wat ze nou met mij aanmoesten, want tja, een donkere vader, een witte moeder, blond haar.. eehmm.. nee kom maar gewoon het land niet in. In de US wilden ze dat mijn vader aan de andere kant van de bus ging zitten. Bizar?

In de verhalen van de Amerikanen gaat Onafhankelijkheidsdag verder, ze denken aan de mensen die gestorven zijn voor hun vrijheid. En de meeste donkere mensen denken echt aan het feit hoe hun ouders hebben gestreden voor vrijheid. Dat word dus allemaal in 1 dag gevierd, ook al is het niet perse de dag ervoor.

losangeles1 - Happy 4th of July! Het is Onafhankelijkheidsdag.Dankbaar

Dus vandaag ga ik ook eens even extra dankbaar zijn. Dat ik door het prachtige Amerika heb mogen reizen, dat ik er heb mogen wonen, en ben opgenomen in de gemeenschap. Dat ik van hun cultuur heb mogen genieten. Dat ik heb geleerd dat het ok is om ambitieus te zijn. Dat je gestimuleerd word om beter te zijn. Dat niets te gek of te groot is om te willen. Dat je elkaar steunt ipv aan iemands motieven twijfelt. Dat je af en toe tijd moet nemen om dankbaar te zijn. Voor hun enorme enthousiasme die hier als overdreven word gezien. Dat “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” daar niet bestaat. Voor het geweldige shoppen. Voor de mega kansen die ik heb gehad. Voor alle mensen die ik daar heb ontmoet. Voor de basis die daar gelegd is voor mijn onafhankelijkheid.

Dus Happy 4th of July!

losangeles3 - Happy 4th of July! Het is Onafhankelijkheidsdag.lasvegas1 - Happy 4th of July! Het is Onafhankelijkheidsdag.lasvegas2 - Happy 4th of July! Het is Onafhankelijkheidsdag.

 

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Happy 4th of July! Het is Onafhankelijkheidsdag.
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

Geef een reactie