Close
3 autos voor ondernemende moeders

Alles kunnende auto’s voor alles kunnende ondernemende moeders

Vrouwelijke ondernemers rijden van hot naar her. Een lease auto is daarom helemaal niet zo een gek idee.

Het aantal vrouwelijke ondernemers is hard aan het groeien. Waar zij in 2014 nog 34% van het totaal uitmaakte is dit in 2019 inmiddels gestegen naar 36%. De meeste van deze ambitieuze onderneemsters bevinden zich in de leeftijdscategorie van 30 tot 45 jaar. Dit betekent dat veel onderneemsters hun bedrijf moeten combineren samen met het opvoeden van één of meerdere kinderen.

Van hot naar her rijden is voor deze vrouwen de normaalste zaak van de wereld. Van de ene meeting naar de andere om vervolgens je kind van en naar de opvang te brengen of naar vriendjes en vriendinnetjes. Een alles kunnende moeder heeft hiervoor ook een alles kunnende auto nodig om dit drukke leven te accommoderen. Daarom hebben wij 3 auto´s uitgekozen voor alles kunnende ondernemende moeders.

 

  • Volkswagen Golf

 

Al tientallen jaren brengt de Volkswagen Golf gezinnen over de hele wereld waar zij moeten zijn. Daarnaast is de nieuwe Golf zuinig, betaalbaar en voorzien van alle technische snufjes met een mooi interieur.

Ook voor zakelijk gebruik zal de VW Golf voldoen aan alle criteria. De kofferruimte is voldoende groot en de auto is voorzien van park assist en een groot touch screen scherm om op een goede manier je drukke leven te kunnen navigeren. Het is wellicht geen spectaculaire of snelle auto maar als ondernemende moeder kan deze auto wel je steun en toeverlaat zijn.

 

  • Kia Niro

 

Wanneer je net iets meer te besteden hebt is de Kia Niro een werkelijke alleskunner. Met een strak design, hoge zitting en een reputatie als één van de mooiste en zuinigste SUV’s kun je de hele wereld aan. De Kia Niro wordt getipt als mogelijk de populairste zakelijke SUV voor 2020.

Doordat de Niro is voorzien van een elektromotor en verkrijgbaar is al hybride of volledig elektrisch kom je als ondernemende moeder ook nog een in aanmerking voor kostenverlaging. Zo betaal je tot eind 2024 geen wegenbelasting voor elektrische auto’s (50% voor hybride) en betaal je maar 8% bijtelling op de privé kilometers.

De SUV heeft veel laadruimte maar is toch compact. Zo maak je indruk bij je zakelijke afspraken maar is de auto ook uitermate geschikt voor je gezinsleven.

 

  • Ford Focus

 

De Ford Focus voldoet aan alles waar een moderne auto anno 2019 aan moet voldoen. Zuinig, betrouwbaar, ruim en voorzien van alle moderne technologie. Het is dan ook niet gek dat de Ford Focus sinds 1999 structureel bij de beste verkochte auto’s hoorde.

In 2019 staat hij zelf nog steeds als nr. 3 op de lijst. Met een mooi strak design en een betaalbare prijs krijg je flink veel waarde voor je geld. Zoek je een auto die net als jij alles moet kunnen? Dan ben je bij een Ford Focus aan het goede adres. Een vrij nieuwe Ford Focus leasen kan rond de €300.

Het betaalbaar aanschaffen van een leuke auto

Een alles kunnende auto hoeft natuurlijk geen vermogen te kosten. Een handige tip is om te kiezen voor een zakelijke financial leaseauto als ondernemende moeder. Hiermee kun je een tweedehands bedrijfsauto leasen voor veel minder geld. Kies je bijvoorbeeld voor een Ford Focus uit 2018 met 20.000 kilometer op de teller betaal je ongeveer €300 per maand in plaats van €445 voor een nieuw model uit 2019. Maandelijks een vast bedrag betalen is ook veel beter behapbaar dan de €22.500 betalen die gemiddeld gezien voor deze auto staat. 

Goed om te weten is dat je als ondernemer de BTW kunt terugvragen en dat je met financial leasen de auto als kostenpost de auto op de balans mag zeggen. Dit laat de auto voordeliger uitvallen waardoor je de ideale auto kan uitkiezen om je gezinsleven en je zakelijke carrière optimaal met elkaar te kunnen combineren.

tips auto leasen

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang