Close
Ontdek je kleur voor een mooie stijl

Ontdek je kleur en zie er beter uit dan ooit!

Hallo en welkom bij mijn blog over de juiste kleuren en vormen voor je lichaam! Als je op zoek bent naar manieren om je stijl en mode te verbeteren, dan is deze post iets voor jou. We gaan het hebben over de vier seizoenen die geschikt zijn voor bepaalde huidtinten, hoe kleuren je look kunnen verbeteren en hoe je de juiste kleuren kunt gebruiken om er beter en zachter uit te zien.

De 4 seizoenen van kleur

Laten we beginnen met het bespreken van de vier seizoenen en welke kleuren het beste bij elk seizoen passen. 

Zomer en winter

Als je een koele ondertoon hebt, ben je waarschijnlijk een winter of zomer. Winters hebben vaak een bleke huid, donker haar en heldere ogen. De beste kleuren voor het wintertype zijn zwart, wit, rood en koningsblauw. Zomerse types hebben vaak een rozige huid, blond haar en lichte ogen. De beste kleuren voor zomer zijn pastelkleuren zoals lichtblauw, lavendel en roze.

Lente en herfst

Als je een warme ondertoon hebt, ben je waarschijnlijk een herfst of lente. Herfsttypes hebben vaak een olijfkleurige huid, bruin haar en donkere ogen. De beste kleuren voor herfst zijn warme kleuren zoals oranje, olijfgroen en bruin. Lentes hebben vaak een perzikkleurige huid, licht haar en lichte ogen. De beste kleuren voor lentetypes zijn zachte kleuren zoals geel, perzik en lichtbruin.

Variatie op de seizoenen

Buiten de 4 seizoenen zijn er ook nog variaties. Zo ben ik bijvoorbeeld een zomer/winter type. In plaats van heel felle tinten waren het meer de matte kleuren. Ondanks dat ik een mix ben, heb ik toch een vrij roze huid. Hierdoor staan de warme tinten (hallo halve kast en alle make-up die ik heb) eigenlijk heel hard en maken ze dat ik er moe uit zie. 

Het verschil van een tintje hier of daar was echt enorm. Ik heb dan ook mijn hele kledingkast aangepakt en alles aan de kledingbank gegeven.

Het effect van kleur op de huid

Nu weet je welke kleuren het beste bij je huidtint passen, maar hoe kunnen kleuren je look veranderen? Kleuren kunnen je look verbeteren door je huid te laten stralen en je ogen te laten opvallen. 

Als je de juiste kleuren draagt, zul je er fris en stralend uitzien. Aan de andere kant kunnen verkeerde kleuren je er moe en uitgeput uit laten zien. Als je bijvoorbeeld een bleke huid hebt en een lichte kleur draagt, kan het lijken alsof je geen kleur in je gezicht hebt. Als je een donkere huid hebt en een te lichte kleur draagt, kan het lijken alsof je ziek bent. 

Ook kan de juiste kleur je bijvoorbeeld een zacht gezicht geven, of de verkeerde kleur een harde uitdrukking. Dit kan bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek de uitkomst totaal beïnvloeden zonder dat iemand weet waarom.

ontdek je kleur en zie er beter uit dan ooit

Hoe kun je de juiste kleuren vinden? 

Het beste wat je kunt doen is experimenteren. Probeer verschillende kleuren uit en kijk welke kleuren je het beste uit laten zien. Onthoud dat sommige kleuren je er beter uit zullen laten zien dan andere, en dat het oké is om te experimenteren met verschillende kleuren en combinaties.

De juiste vorm bij het lichaam 

Naast de juiste kleuren zijn ook de juiste vormen belangrijk. Het dragen van de juiste vormen kan je lichaam beter uit laten komen en je een zelfverzekerd gevoel geven. 

Zo kun je de benen wat langer laten lijken, of iets meer van een taille creëren. Maar ook zul je zien dat bijvoorbeeld harde en strakke lijnen niet zo veel doen voor een rond type. Maar dat just ronde bloemen of stippen wel weer heel mooi staan. 

Als laatste wil ik nog benadrukken dat het belangrijk is om je eigen stijl te behouden. Hoewel de juiste kleuren en vormen belangrijk zijn, is het ook belangrijk om je eigen persoonlijkheid en stijl te laten zien. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende stijlen en trends, maar blijf trouw aan jezelf en wat je leuk vindt en ga daarbinnen experimenteren.

Boek een kleurconsulente

Als je op zoek bent naar een manier om je persoonlijke stijl te verbeteren en te ontwikkelen, dan is een kleurconsulent een geweldige optie. Ik heb onlangs gebruikgemaakt van de diensten van Kleding- en Stijladvies en ik kan eerlijk zeggen dat het een geweldige ervaring was.

Ontdek je kleur bij Kleding- en Stijladvies

De consulenten bij Kleding- en Stijladvies zijn zeer professioneel en goed geïnformeerd. Ze hebben me geholpen om de kleuren te vinden die echt bij mij passen en die mijn natuurlijke schoonheid naar voren brengen. Ik heb geleerd welk seizoenstype ik ben en welke kleuren daar het beste bij passen. Ze nemen ook echt de tijd om je goed te laten zien wat voor verschil een iets andere tint al kan maken.

Vormen en stijlen

Daarnaast hebben ze me geholpen om te begrijpen welke vormen en stijlen het beste bij mijn lichaam passen. Het was fantastisch om te zien hoe ik er veel beter uit kon zien met de juiste kledingstukken en accessoires. Het voelde alsof ik mijn eigen persoonlijke stylist had die me door het hele proces begeleidde, zonder opdringerig te zijn of bepaalde smaken te pushen.

Als je op zoek bent naar een manier om je stijl te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten, dan raad ik de diensten van Kleding- en Stijladvies ten zeerste aan. Het is een investering in jezelf en je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Ik was in Rotterdam, maar je kunt dus door heel Nederland gebruik maken van hun diensten. 

Ik hoop dat deze blog je heeft geholpen bij het begrijpen van de juiste kleuren en vormen voor je lichaam en je heeft geïnspireerd om je eigen stijl te ontwikkelen. Vergeet niet om te experimenteren en plezier te hebben met mode, want dat is waar het allemaal om draait!

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang