Close

Ontspannen in jouw home wellness

Er is niets heerlijker dan na een lange werkdag thuis komen en avondje home wellness houden. Jezelf opsluiten in de badkamer met een boek of tijdschrift en opladen voor de volgende dag. Zelf vind ik het erg fijn om dit het liefst elke week te doen, wanneer dit natuurlijk lukt qua tijd. Lees hieronder mijn favoriete dingen om te doen tijdens een home wellness avondje.

De Home Wellness

Je hoeft niet perse naar een SPA om een dagje wellness te ervaren. Het is natuurlijk super relaxed, maar er is niet altijd tijd voor. Dus dan zijn een paar uurtjes thuis natuurlijk super lekker.

Dit zijn mijn tips voor de home wellness

1 Verzorg eens uitgebreid je lichaam. Gezicht reinigen, lichaam scrubben en verzorgen met douche crème, scheren en een haar- en gezichtsmasker aanbrengen. Na dit badritueel kun je je lichaam insmeren met een verzorgende olie of bodylotion en je gezicht hydrateren met een voedende nachtcrème. Om het af te maken kun je ook nog je nagels verzorgen en eventueel lakken, zodat je helemaal klaar bent voor een nieuwe dag!

2 Toen ik een nieuw huis had, was een van de eerste dingen die ik graag wilde een regendouche. Ik vind een regendouche heerlijk om onder te ontspannen en bovendien veel fijner dan een standaard douche. Het verschil tussen een standaard douche of een regendouche, is dat bij een regendouche de grote ronde of vierkante douchekop recht boven het lichaam hangt. Hierdoor voelt het water alsof een regenbui, wat soepeler voelt dan bij een standaard douche. Ultieme ontspanning gegarandeerd!

3 Ben je verkouden of heb je last van verstopte poriën? Probeer dan eens zelf een stoombadje te maken en je gezicht te stomen. Vul een schaal of pan met kokend water en voeg hier eventueel wat etherische olie aan toe, bijvoorbeeld eucalyptus. Hang je gezicht boven de schaal/pan en sluit dit af met een handdoek. Adem nu enkele minuten diep in en langzaam uit. Zo worden je luchtwegen vrijgemaakt en gaan de poriën open staan.

 

Wat is jouw favoriete ritueel tijdens een home wellness avond?

Foto onder de douche is van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang