12 manieren om even te ontstressen

Het ultieme ontstressen

Met corona, hyperactieve kinderen, de feestdagen en alles eromheen moet je soms echt ontstressen.

Aaaah de stress van het ontstressen

Soms wil je gewoon teveel. Dan wil je perse ontspannen, maar omdat je zo in de stress zit raak je alleen maar overspannen.

Maar hoe kun je dan ontstressen?

Het belangrijkste punt van ontstressen is jezelf niet te dwingen. Dat werkt gewoon niet. En al helemaal niet verplicht 2 uur in bad zitten terwijl de kinderen lopen te gillen en je partner 10x vraagt waar alles ligt alsof hij niet in hetzelfde huis woont.

 1. Sta een kwartiertje eerder op. Drink rustig je kop koffie voor je de monsters wekt.
 2. Werk je thuis terwijl de kinderen op school zijn? Pak even een half uur extra lunch en kijk een serie
 3. Of kruip onder je dekbedje met mastrubators
 4. Hang een boksbal op, of zet er 1 neer. Hier wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt.
 5. Loop een wat langer rondje met de hond, en laat die telefoon in je zak.
 6. Hardlopen werkt zeer ontspannend. Ik weet het, het is dodelijk saai, maar zodra je erin zit is het echt heerlijk. Beter dan drank, echt waar.
 7. Datzelfde geldt natuurlijk voor fietsen, zwemmen, yoga, fitness of wat voor sport dan ook. Sowieso heb je een half uur per dag beweging nodig om je geest en lichaam opgefrist te houden.
 8. Leer wat ademhalingsoefeningen. De fire breath is een bekende onder de yogi’s. Je voelt je zo raar om het te doen, maar al snel werkt het zo ontlastend.
 9. Sowieso is even goed je longen aan het werk zetten fijn. Ga naar het bos of de zee en schreeuw op je hardst.
 10. En als je daar toch bent, een lange wandeling, of ergens zitten en voor je uit staren helpt bij ontprikkelen. Weer echt even die telefoon weg leggen.
 11. Vind je het moeilijk om gevoelens eruit te laten, zoek dan de meest cliché film die je kunt vinden. Echt zo een lekkere jankfilm. Laat je helemaal gaan. Lukt het niet bij de eerste, bij de tweede of derde komt het vanzelf. Kijk even welk genre voor jou werkt. Misschien vind je romantiek niet boeiend maar jank je net als ik elke keer als iemand MasterChef moet verlaten.
 12. Heb je een hobby? Nee? Bedenk er dan 1. Ga breien, gamen, schilderen, bedenk het maar.

Het hele doel van ontstressen is om energie te ontladen zodat je niet overspannen de dag door moet. Stressen om te ontspannen werkt averechts.

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like