Close

Ben jij ook zo gek op koffie?

Koffie! Ik kan echt niet zonder. De cola verslaving kan ik opgeven maar koffie heb ik gewoon nodig. Jij ook?

Ik HOU van koffie

Wat is nou lekkerder dan een heerlijk bakkie koffie? Niet veel toch? En dan heb ik het niet over het slootwater dat uit de meeste apparaten komt. Alhoewel ik moet toegeven dat bij gebrek aan beter, ik het wel opdrink. Maar ik heb het over dat heerlijke eerste bakje in de ochtend. Dat bakkie die je even voorbereid op de rest van de dag.

Nou hadden wij de hele tijd zo een Nespresso machine, maar ik vind die koffie gewoon niet zo heel erg lekker. Ik dronk dus standaard een beker warme (lactosevrije) melk met een zakje espresso erin. Mijn man vond dit niks en kocht een super groot enorm koffiezetapparaat. Met een steamer/creamer en dus bonen. Oh man, wat een genot!

Ik geniet er dan echt van. Zo een heerlijke cappuccino tussen de middag met een beetje cacao poeder erop. Of puur met een beetje sinaasappel rasp. Dat is dan echt even mijn geniet moment. Natuurlijk niet met de kinderen erbij, dan drink ik het snel en over het algemeen lauw.  Maar als ik dan even alleen ben, dan wil ik daar echt even de tijd voor nemen. Vroeger deed ik veel aan mediteren, nu drink ik even stil zonder gedoe aan mijn hoofd mijn koffie. Zelfs de telefoon leg ik weg.

Goede koffiemokken

Hier ben ik dus ook nog wel een muts in hoor. Ik weet dat je in de meeste tentjes een glas met koffie krijgt, ik ben daar niet zo een fan van. Een glas thee en een kop koffie. Het zit er te diep in denk ik? Ik hou van die mooie aardewerk mokken. Waar je zo lekker je handen aan kunt warmen. Natuurlijk is een mooi servies ook wel iets wat ik thuis wil hebben, dus eigenlijk heb ik dan het liefst alles van aardewerk. Ik hou er wel van als het allemaal een beetje bij elkaar past. Wij hebben bijvoorbeeld ook een set espresso kopjes dit omdat mijn man vaak espresso drinkt, en ik ook in de periodes dat ik aan intermittent fasting doe. Ik vind een goed servies of mooie mokken ook gewoon netjes staan op tafel. Het hoort echt bij het interieur.

Hoe drink jij je koffie het liefst? En waarin?

lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

16 thoughts on “Ben jij ook zo gek op koffie?

 1. Ik benijd mensen die koffie drinken. Het lijkt me zo heerlijk om de dag ermee te beginnen en een beetje te kunnen bijkomen van dat eeuwige slaaptekort…

 2. Koffie ik ben er gek op. Drink het niet de hele dag door maar kan er wel echt van genieten. Cappuccino dat is mijn favoriet. Die drink ik dan in mijn Blond Amsterdam mokken.

 3. Ik houd erg van een latte machiato. Maar de laatste tijd drink ik eigenlijk helemaal geen koffie meer.

 4. Altijd al heel graag koffie willen drinken (voor de energie), maar ‘t is helaas echt mijn ding niet.. Heb echt al alles geprobeerd maar de bittere smaak is mijn ding echt niet.. Heb slechts een keer een superheerlijke koffie gedronken, maar toen had ze er ook echt heel wat in gedaan om het wat zoeter te maken ^^

 5. Ik ben op werk begonnen met koffie drinken maar zo lekker vond ik het niet dus ben weer overgestapt op thee, wel vind ik zo’n verwenkoffie of cappuccino heerlijk als ik buiten de deur lunch bijvoorbeeld. Zo geniet ik er meer van dan van elke dag een bakje en dan wel het liefst gelijk in een hele grote mok!

 6. Ik ben ook dol op een kopje koffie, maar ik probeer wel met mate te drinken. Eerder dronk ik best wel veel kopjes koffie op een dag, en dan ook nog met veel suiker. De suiker laat ik nu inmiddels al staan.

 7. Ik vind bijvoorbeeld alleen latte of cappucino lekker en dat drink ik echt eens in de zoveel tijd. Ben meer een thee leut.

 8. Alleen de Starbucks gaat er hier in! En voor de rest: tea, all day long. Maar ik kan me voorstellen dat zo’n bonenmachientje heel fijn is als je koffiefanaat bent!

 9. Ik ben zelf ook wel gek op koffie tegenwoordig. Vroeger luste ik dit echt niet. Ik drik ook graag uit een grotere mok. Leuk geschreven weer!

 10. Ik heb recent nog geprobeerd om een kopje koffie te drinken, maar ik kan het gewoon niet. Ik vind het te warm, vandaar dat ik ook geen thee drink.

 11. Hier ook koffie uit een koffiemachine met echte bonen en steamer. Dit op verzoek van d man, die na zijn werk gewoon lekkere koffie wilt hebben. Ik snap dat helemaal en geniet ook van mijn lekkere bak koffie. Hier ook in een mok trouwens. Ik ben een echte theeleut, maar begin de dag met koffie.

 12. Wij hebben ook een verse bonen apparaat 🙂 Mijn man drinkt espresso’s en lungo’s en ik Latte Macchiato en Cappuccino, De latte gaat wel in een glas, zoals Italianen dat ook doen met laagjes opbouw die je dan mooi kunt zien en de cappuccino in een cappuccino mok (zo’n brede koffiemok) en de espresso zoals het hoort in een espresso kopje. Ik start geen dag zonder mijn latte… ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang