Koffie! Ik kan echt niet zonder. De cola verslaving kan ik opgeven maar koffie heb ik gewoon nodig. Jij ook?

Ik HOU van koffie

Wat is nou lekkerder dan een heerlijk bakkie koffie? Niet veel toch? En dan heb ik het niet over het slootwater dat uit de meeste apparaten komt. Alhoewel ik moet toegeven dat bij gebrek aan beter, ik het wel opdrink. Maar ik heb het over dat heerlijke eerste bakje in de ochtend. Dat bakkie die je even voorbereid op de rest van de dag.

Nou hadden wij de hele tijd zo een Nespresso machine, maar ik vind die koffie gewoon niet zo heel erg lekker. Ik dronk dus standaard een beker warme (lactosevrije) melk met een zakje espresso erin. Mijn man vond dit niks en kocht een super groot enorm koffiezetapparaat. Met een steamer/creamer en dus bonen. Oh man, wat een genot!

Ik geniet er dan echt van. Zo een heerlijke cappuccino tussen de middag met een beetje cacao poeder erop. Of puur met een beetje sinaasappel rasp. Dat is dan echt even mijn geniet moment. Natuurlijk niet met de kinderen erbij, dan drink ik het snel en over het algemeen lauw.  Maar als ik dan even alleen ben, dan wil ik daar echt even de tijd voor nemen. Vroeger deed ik veel aan mediteren, nu drink ik even stil zonder gedoe aan mijn hoofd mijn koffie. Zelfs de telefoon leg ik weg.

Goede koffiemokken

Hier ben ik dus ook nog wel een muts in hoor. Ik weet dat je in de meeste tentjes een glas met koffie krijgt, ik ben daar niet zo een fan van. Een glas thee en een kop koffie. Het zit er te diep in denk ik? Ik hou van die mooie aardewerk mokken. Waar je zo lekker je handen aan kunt warmen. Natuurlijk is een mooi servies ook wel iets wat ik thuis wil hebben, dus eigenlijk heb ik dan het liefst alles van aardewerk. Ik hou er wel van als het allemaal een beetje bij elkaar past. Wij hebben bijvoorbeeld ook een set espresso kopjes dit omdat mijn man vaak espresso drinkt, en ik ook in de periodes dat ik aan intermittent fasting doe. Ik vind een goed servies of mooie mokken ook gewoon netjes staan op tafel. Het hoort echt bij het interieur.

Hoe drink jij je koffie het liefst? En waarin?

 

 

De uitgelichte foto is van Shutterstock

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love