Ga naar de inhoud

Op rondreis door Costa Rica doe je met deze 5 tips!

20231221 160846 0000 Op rondreis door Costa Rica doe je met deze 5 tips!

Costa Rica is zo mooi en groen, en staat bekend om zijn inzet om zo ecologisch mogelijk te zijn. Een rondreis door Costa Rica is dan ook echt een must als je houdt van mooie stranden, lekker gezond eten en een prachtige natuur.

Over Costa Rica

Een paar belangrijke weetjes voor een rondreis Costa Rica

  • De voertaal is Spaans, maar met Engels kom je zeker goed uit de voeten
  • Je kunt vrij voordelig auto’s huren, maar er zijn ook reisgroepen om bijvoorbeeld samen te reizen. 
  • Het OV is uitstekend. De bussen zijn heel voordelig en komen op de meest afgelegen plekken.
  • De munteenheid van Costa Rica is de Costaricaanse colon (CRC). Contactloos betalen of met een creditcard is vrijwel overal geaccepteerd
  • Als vegan kom je hier helemaal aan je trekken met de overvloed aan fruit en groente!

Duurzaam Leven in Costa Rica

Costa Rica toont een toewijding aan duurzaamheid met Sky Eco Village, hoog in de boomtoppen. De integratie met de natuur is tastbaar, een praktisch voorbeeld van de Costa Ricaanse benadering van eco-vriendelijk wonen. Allegria Village gaat een stap verder met een gemeenschap die gedijt op positiviteit en milieubewustzijn. Het zijn concrete manifestaties van Costa Rica’s streven naar harmonie met de omgeving.

Puerto Viejo: Balanceren tussen Traditie en Toerisme

Puerto Viejo aan de Caribische kust is een microkosmos van de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met toenemend toerisme. De kleurrijke straten weerspiegelen de lokale cultuur, terwijl de invloed van bezoekers ook voelbaar is.

Stranden van Puerto Viejo:

Puerto Viejo staat bekend om zijn diverse stranden. Van het relaxte Playa Cocles tot het levendige Playa Negra. Deze stranden bieden een mix van surfers en ontspannende zandstroken. De ruige schoonheid van Playa Chiquita en het afgelegen Punta Uva vormen het decor voor prachtige momenten aan de kust.

Ecologische road trip op Costa Rica

Monteverde

Monteverde, gelegen in de nevelige hoogten, herbergt een uniek ecosysteem. Met hangbruggen en ziplines biedt het een kans om echt het nevelwoud te ervaren.

Het nevelwoud onthult een fascinerende diversiteit aan flora en fauna. Van kleurrijke vogels tot exotische orchideeën, de wandelingen door dit weelderige landschap zijn een reis naar de kern van Costa Rica’s natuurlijke pracht.

Nicoya: Het Geheim van een Lang Leven

Nicoya, een ‘Blue Zone’, biedt inzichten in de levensstijl die wordt toegeschreven aan een lang leven. Nicoya is bekend van de Netflix serie Blue Zones, waarin mensen lang en gezond leven. 

In Nicoya draait het om gezonde eetgewoonten. Lokale gerechten bevatten verse vis, bonen, rijst en tropisch fruit. De ‘Blue Zone’ levensstijl wordt aangevuld met voedingskeuzes die de lokale bevolking al generaties lang voeden. Bezoekers kunnen genieten van traditionele gerechten in lokale eetgelegenheden en deelnemen aan de dagelijkse activiteiten die het ritme van het leven in Nicoya bepalen.

Tamarindo

Tamarindo, aan de Stille Oceaan, toont de dynamiek tussen de surfcultuur en groeiend toerisme. Het illustreert de uitdagingen en voordelen van het omarmen van toerisme zonder de lokale identiteit te verliezen.

Tamarindo biedt een scala aan activiteiten, van surflessen tot zonsondergang cruises. Verken het nabijgelegen Las Baulas National Marine Park om schildpadden te spotten of bezoek de lokale ambachtelijke markten. De stad bruist van het nachtleven, met levendige bars en restaurants langs de kustlijn. Het is een plek waar actie en ontspanning samenkomen bij de Stille Oceaan.

Ben jij al eens naar Costa Rica geweest?

lees ook Een soloreis naar Suriname doe je met deze tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *