Close

Oudejaarsavond: het Budget diner

Zo de Ā kerstdagenĀ zijn voorbij. Kilo’s zwaarder, euro’s lichter dat zijn de gevolgen van deze drukke dagen.

Nu hebben wij oudejaarsavond nog en dan kan het “normale” leven weer beginnen. Ik heb een simpele maaltijd voor jullie in de aanbieding. Meer dan 10 euro voor 4 a 5 personen ben je er niet voor kwijt. Bordje op schoot, en hele avond spelletjes spelen, films kijken. Lekker simpel maar o zo fijn!.

O, ja voordat ik het recept ga op ratelen. Ik ben totaal geen keukenprinses. Ik kan eigenlijk niet koken. Maar als mama kan je het niet maken om je kind niet te voeden. Dus sinds de kleine man er is doe ik erg mijn best. Ik heb nog geen klachten gehad van meneer. Wellicht is zijn culinaire smaak nog niet verfijnd maar dat is van latere zorg.

VegetarischeĀ Nasi a la single mama:

Chinese kool: 0,56

1 rode paprika: 0, 50

2 wortels: 0,41

Eieren: 1,29

TaugƩ

Rijst

Sojasaus

Zout/Peper

Knoflook

1 ui

Ketjap manis

Sesamolie

Rice!Werkwijze:

Rijst koken.

Snijd alle groenten heel fijn. Het uitje en de knoflook in de pan. Wortel als eerste erbij, wanneer je ziet dat de wortels goed zijn opgenomen. Dan de paprika en Chinese kool erbij. ongeveer 15 minuten laten bakken op zacht vuur.

Zodra de rijst klaar is. Voor mij is rijst koken echt een ramp. Ik heb nu een rijstkoker en eindelijk heb ik rijst zoals het hoort. Maar goed zodra de rijst dus klaar is, voeg je dat toe bij de groenten. Alles heel goed door elkaar roeren. Sojasaus, ketjap manis en de sesamolie erbij. Dit is echt persoonlijk, bepaal zelf hoeveel je erbij wilt voegen. TaugƩ gaat als laatste erbij.

Je bakt nog een spiegeleitje erbij en je hebt echt serieus een heerlijke maaltijd. Niet meer dan 30 minuten heb je eraan besteedt.

Smakelijk eten! En bedankt dat je jullie mij volgen in mijn kook gestuntel..Uiteraard een foto als bewijs dat ik het echt heb gemaakt.

About Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang