Close
We gaan weer terug naar ouderwetse gezinspatronen
We gaan weer terug naar ouderwetse gezinspatronen

We gaan weer terug naar ouderwetse gezinspatronen

Hoe ga jij om met de druk als vrouw en moeder? Hoe vind jij de wereld geregeld op het moment?

Daar was het nieuwsbericht die ik al aan zeg komen: “De gezinnen vervallen in traditionele ouderwetse patronen”. Zo hard dat vrouwen hebben gewerkt om iets van gelijke status te hebben, de corona crisis gooide weer een emmer roet in het eten.

De vrouw pakt over het algemeen de thuisscholing op, waar de man eerder een plek voor zichzelf vind om te gaan werken. Omdat de man over het algemeen meer verdiend is dat natuurlijk logisch, want je moet toch eten. Zelfs met online shopping kopen de mannen meer persoonlijke dingen en de vrouwen huishoudelijke apparaten.

Vroeger was alles beter? Terug in oude patronen
Vroeger was alles beter? Terug in oude patronen

Je hebt je uitzonderingen, maar die zijn precies dat. Uitzonderingen.

I just feel all of this pressure. Pressure to be a good, hot, skinny, sexy wife who knows how to bone you like a freaky prostitute, and put dinner on the table, and ask you how your day was, and be this loving mother to my kids – oh, and kick ass at my job. It’s too much.”

Hoe ga jij om met de druk als vrouw, als moeder?

Even terug had ik hier een gesprek over met mijn vriendinnen. We hadden het over vroeger, en hoe toen alles duidelijk was.
De vrouw deed het huishouden, en zorgde voor de kinderen. De man ging werken, sneed op zondag het vlees en ging met vrienden weg, had hobby’s, en bepaalde alles.

Nu hebben we niet alleen dezelfde rechten, maar ook dezelfde plichten. Daar komt bij dat er steeds meer alleenstaande moeders zijn, die mama en papa tegelijk spelen.
Nog steeds krijgen mannen in dezelfde functie meer betaald. Nog steeds doen vrouwen meer in het huishouden, en ook werken ze minder zodra er kinderen komen.

Toch word er van de vrouw nu meer verwacht. Hoeveel mannen ook zeggen dat ze meer doen in huis, een rondje vragen doet heel anders vermoeden. De meeste mannen doen net of ze niets kunnen, en de meeste vrouwen hebben geen geduld om te wachten tot een man iets doet. Dus vaak naast hun baan doen zij eigenlijk alles. Doet de man iets dan willen ze net als kleine kinderen complimenten en het liefst een sticker in de vorm van hun vrouw op naaldhakken.

Ik vind het zo knap van vrouwen die het allemaal kunnen, diep respect. Altijd tip top gekleed, een 3 gangen menu op tafel, vrolijke kinderen, een blije man, een schoon huis, en een full time baan. Ik vraag mij altijd af hoe zij dit doen? Ben ik gewoon sneller moe? Is er een bepaald soort drugs die ik niet ken? Zijn ze stiekem Stepford wives 2.0?

Ken of ben jij 1 van deze wondervrouwen, deel je geheim!

Ondertussen ga ik even lekker online shoppen. Welverdiend na zo een week weer vind je niet?

Hoe doen de andere moeders het?
Hoe doen de andere moeders het? Een nieuwe (oude) rolverdeling in huis

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang