Overgewaaid van de Instafamous | Een minimalistisch huwelijk

minimalistisch huwelijk outfit - Overgewaaid van de Instafamous | Een minimalistisch huwelijk

Ga je dit jaar trouwen? Vergeet dan die ’my big fat gypsy wedding, een minimalistische bruiloft is helemaal de trend van het moment!

Geen bruiloft maar een klein feestje volgens de laatste insta trend

Dit spreekt ons enorm aan. De grootste reden dat wij dus nog niet getrouwd zijn is de druk van buitenaf. Veel mensen vinden dat wij al lang getrouwd hadden moeten zijn. Want wie wil nou zo lang verloofd zijn. Nou wij dus. Wij genieten enorm van de lange verloving, bovendien kwamen wij er gewoon niet uit wat we nou dus precies wilden. En nog belangrijker, wie wil je er bij hebben?

Stiekem staat onze trouwdatum al een paar maanden vast. Alleen gaat het niemand nog wat aan wanneer. Echt alleen wij viertjes weten het. Het gaat namelijk om ons vieren, en om verder niemand.

Nu zagen wij op Insta dat dit helemaal de trend van nu is. Je verteld het pas nu het huwelijk, geen groot feest of misschien een ander tijdstip een klein feestje. Vaak gevierd tijdens een etentje waar je alleen de incrowd op de hoogte stelt. De jurk is dan ook geen mega prinsessen gebeuren, maar een leuk simpel jurkje, of zelfs je gewoon in je jeans. Dit is zo helemaal ons ding, eindelijk dus gevonden!

IMG 9338 - Overgewaaid van de Instafamous | Een minimalistisch huwelijk
In het wit trouwen zie ik helemaal niet zitten. Ik vind ook een leuke kleur zoals dit rode jurkje van Lolly’s laundry eigenlijk ook wel heel gaaf!
IMG 9318 - Overgewaaid van de Instafamous | Een minimalistisch huwelijk
Ik weet nog niet of ik perse voor rood ga, maar ik vind het model wel echt heel gaaf. En wat je niet kunt zien is dat deze stof heel zacht is. En zoals je weet houd ik heel veel van comfort!
IMG 9334 - Overgewaaid van de Instafamous | Een minimalistisch huwelijk
Overigens gaan wij waarschijnlijk hier wel onze foto’s laten doen! Mega geweldige locatie!

Toch iets van een bruiloft?

Een minimalistische bruiloft is eenvoudig, stijlvol, klassiek maar toch ook geheel uniek en persoonlijk.

Kleding: Stijlvol, chique en bescheiden

Een van de meest opvallende aspecten van een minimalistisch huwelijk is de kleding. Zo kijk je bij een trouwjurk niet naar van die grote hoepeljurken en glitters, maar kies je juist voor een simpeler, elegant model. Wat de bruidegom betreft; het strakke zwarte pak mag weer helemaal! Een zwartwit bruidspaar, dé klassieker voor je minimalistische bruiloft. Oh en de bruidsmeisjes, die gaan voor de verandering ook in het wit. Of natuurlijk helemaal geen bruidsmeisjes meer!

 

Minimalistische aspecten

Voor een minimalistische bruiloft hoef je geen sprookjesachtig kasteel meer te zoeken en je hoeft ook het strand niet meer af te huren om vervolgens helemaal met bloemen en andere poespas te versieren. Nee, het is nu juist de bedoeling dat je het ‘eenvoudig’ en ‘bescheiden’ houdt. Dit doet trouwens niets af aan de romantiek en elegantie van je bruiloft. Hoe minder ‘afleidende’ aspecten je op je trouwlocatie plaatst, hoe meer het bruidspaar centraal zal staan.

Wat betreft je tafels; wit is het codewoord. Vierkante borden zijn inmiddels uit, we gaan nu voor rust voor het oog, met witte ronde borden. Behoudt de rust op tafel door voor lichte tinten zoals beige en crème te kiezen. Zo houd je de focus weer precies op hetgeen wat echt belangrijk is, namelijk de bruiloft zelf. Denk hierbij ook aan niet al te afleidende tafelkaartjes, een eenvoudig nummertje voor op de tafel past veel beter bij een minimalistisch huwelijk dan uitgebreide naamkaartjes.

Minimalistische bruiloft, grootste herinneringen

Om de bijzondere en gedenkwaardige stijl van je bruiloftsfeest vast te leggen, is het belangrijk dat je de trouwfotograaf informeert naar de minimalistische stijl. Kies voor kalme, natuurlijke en het liefst open locaties om je foto’s te nemen, bijvoorbeeld op een open heide zonder felgekleurde bloemen. Hierdoor zal je met iedere blik op je foto’s weer herinnerd worden aan de mooiste dag van je leven en je gedenkwaardige minimalistische bruiloft.

Wat vind jij van een minimalistisch huwelijk?

minimalistisch huwelijk - Overgewaaid van de Instafamous | Een minimalistisch huwelijk


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

8 comments on “Overgewaaid van de Instafamous | Een minimalistisch huwelijk

  1. Het belangrijkste is dat het jouw dag is en die moet jij invullen op een manier die bij jou past. De een gaat helemaal over de top want trouwen doe je maar één keer en de ander blijft dicht bij zichzelf door het minimalistisch en comfortabel te houden. Ik vind de jurk je prachtig staan dus ben eigenlijk wel eeg benieuwd wat voor jurk her dan zou worden…

  2. Mooie jurk! Als ik opnieuw zou moeten trouwen zou ik het wat minder doen maar niet minimalistisch. Of gewoon met gezin en ouders op vakantie en het daar vieren.

  3. Ik vind je jurkje zo mooi! Daar zou je inderdaad prima in kunnen trouwen. Ik houd ook erg van eenvoudig.

  4. Ik vind vooral dat iedereen moet trouwen op de manier die hem of haar goed lijkt. Wij zaten er een beetje tussenin. Mijn jurk was over de top (nu 9 jaar later zou ik zeker wat anders kiezen), maar wel echt wie ik toen was. De ceremonie en het diner waren klein en het feest iets groter, maar wel lekker in onze eigen achtertuin, genoeg ruimte, ook voor een bar, muziek en catering. Er zijn wat plannen om het volgend jaar opnieuw te doen, maar een verhuizing is ook een wens, haha.

  5. Klinkt goed! Wij zijn 14 jaar geleden getrouwd in februari lekker koud. Foto s in een natuur gebied bij ons in de buurt genomen en het bos. Het gevierd in het dorpshuis en gewoon gegeten met onze vaste familie en vrienden. S avonds wat mensen extra en gezellig met elkaar een vergrote verjaardag gehouden zullen wij maar zeggen. Als ik nu zou trouwen zou ik het nog kleiner doen. Maar heb er geen spijt van hoor! Mijn jurk was eenvoudig en wit dus vrij traditioneel.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: