Close
Zo houd je een overhemd mooi en netjes

Tips voor een overhemd mooi houden

Mijn man draagt graag mooie overhemden, zo heeft hij nu weer 2 Circle of gentlemen overhemden besteld. Het is natuurlijk zonde als die niet goed behandeld worden, net als je blouses bijvoorbeeld. Misschien kun je met deze tips een overhemd mooi houden. Van de man voor de man of vrouw.

Tips voor een mooi overhemd – blouse

Je kunt heel goed voor een klein prijsje een overhemd bestellen. Maar ze zitten vaak toch net iets minder. Ook worden ze sneller vaal of lelijk. Vandaar dat Jop vaak toch voor iets duurder gaat. Voor zijn werk moet hij altijd overhemden aan, en in zijn vrije tijd draagt hij die het liefst ook. Vorige maand bijvoorbeeld kocht ik voor hem een mooi overhemd van Arrow, En nu dan van Circle of Gentlemen. Maar dan willen we natuurlijk een overhemd mooi houden.

cirlcle of gentlemen overhemd mooi houden
Circle of Gentlemen

Met deze tips kun je een overhemd mooi houden!

 1. Neem de juiste maten op. Neem er echt even de tijd voor, en mail desnoods de overhemden specialist met de maten om precies de goede maat te krijgen. Dit kan ook nog wel eens per merk verschillen.
 2. Koop goede kwaliteit. Je ziet duidelijk het verschil. Neem bijvoorbeeld Circle of Gentlemen:

  Circle of Gentlemen overhemden worden gemaakt van hoge kwaliteit katoen en gewoven in Italië. De shirts van Circle hebben een moderne uitstraling met een gedegen en strakke boord en zijn beschikbaar in verschillende dessins en modieuze ontwerpen. De overhemden van Circle of Gentlemen hebben een uniek en eigentijds karakter (bron: Overhemden.com)

 3. Was de overhemden niet heter dan 30c, wat er ook in de voorschriften staat. Dat scheelt enorm met kreuken. Hang ze daarna op een hangertje te drogen, en niet in de droger. Gebruik ook niet te veel wasverzachter of wasmiddel, dit geeft vlekken.
  Hier heeft Jop zijn nieuwe overhemd aan van Circle of Gentlemen. Biertje erbij maakt het strijken leuker. Overigens is de H41 nog niet overal verkrijgbaar, maar komt volgende maand!
 4. Gebruik een goede strijkbout! Ik ben zelf niet zo van het strijken, maar aangezien Jop wel echt wekelijks een stapel was heeft om te strijken, moest er hier een goed strijksysteem komen. Ik hij mocht het nieuwe strijksysteem van Braun proberen. Braun heeft de Carestyle 3 op de markt gebracht. Dit is een krachtige stoomgenerator (strijkbout is verleden tijd) met bijvoorbeeld de Eloxal 3D strijkzool. Die is gebaseerd op een snowboard waardoor je dus probleemloos alle richtingen op kunt strijken. Ideaal bij knoopjes en kragen dus. Nog handiger is dat de Carestyle 3 in 1 stand is. Geen gedoe dus met uit te vinden welke stand voor welke stof. Hij heeft meer stoom en kracht dan de gemiddelde strijkijzer ,en dus ben je nog sneller klaar.In het kader van onderzoek heb ik er zelf ook even mee gestreken, en ik moet zeggen dat het idd best heel snel gaat! Hij zou niet moeten lekken, maar wat druppeltjes hou je altijd denk ik.carestyle 3
 5. Inkoppertje misschien, maar hang ze netjes op, of vouw ze meteen in de kast als ze droog zijn. Op een stapel vouw was een week laten liggen maakt de overhemden snel smoezelig.
 6. Heb je flinke vlekken in het overhemd (zweet vlekken worden gelig, in de nek bruin of grijs) doe dan wat vlekken reiniger alleen op de vlekken en laat in een lauw sopje weken, boenen schrobben of heet wassen is uiteraard een nog go voor je mooie overhemd of blouse.overhemd mooi houden
 7. Als het even kan was je delicate was zoals mooie overhemden, zijden blouses, je sexy lingerie etc apart van je handdoeken en jeans. Zo gaan ze niet pluizen.
 8. Leg bij de eerste keer wassen, je overhemd even een kwartier in een bak met koud water, zo blijft de kleur langer mooi.

Met deze tips kun je een overhemd mooi houden. Heb jij nog tips?

 

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

4 thoughts on “Tips voor een overhemd mooi houden

 1. ….
  Ik strijk mijn overhemden allang niet meer. Laat ze hangen in de badkamer voir het stoom en daarna op de hanger aan het rek. Werkt prima. Goed, een modellencarriere zal er niet inzitten, maar ik hou van gemak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang