Overprikkeld, wat nu?

We kennen het allemaal wel, wanneer we net te veel invloeden op ons afkrijgen. Het wordt te veel en we voelen ons overweldigd. Dit kan leiden tot verschillende reacties, zoals irritatie of vermoeidheid. Het is daarom goed om op momenten dat je te veel prikkel krijgt te ontprikkelen. In deze blog bespreken we aantal manieren om dit te doen.

Op de bank met een dekentje

Er is niets zo fijn als het goed warm hebben. Dit ontspant ons lichaam, doordat we ons niet zelf nog hoeven op te warmen. Wanneer ons lichaam ontspannen is, kan ons hoofd ook opzoek naar rust. Als je je overprikkeld voelt is het daarom een goede optie om even op de bank te hangen met een dekentje. Dit houdt je warm en wie houdt er nou niet van de zachte stof van plaids? Zet een van je favoriete series aan of pak je lievelingsboek erbij en lig even lekker op de bank met een zacht dekentje.

Zachte kleding en sokken

Over zacht gesproken, wat ook kan helpen is het dragen van zachte kleding en warme sokken. Denk aan bijvoorbeeld lekker zachte fluffy sokken of een teddytrui. De zachte stof zorgt voor een comfortabel gevoel. Wanneer je, je comfortabel voelt, is het ook makkelijker om te ontspannen en alle gedachten goed op een rijtje te krijgen. Hierdoor kan je dus de prikkels beter plaatsen en zal je, je minder overprikkeld voelen.

Neem een warme douche

Een van de beste manieren om even tot rust te komen is het nemen van een warme douche. Dit heeft een aantal voordelen. Zo ben je echt even alleen en krijg je dus geen prikkels van anderen mee. Wanneer je huisgenoten hebt, kan namelijk even op de bank zitten ook nog voor invloeden zorgen wanneer iemand telkens de woonkamer in- of uitloopt. Tijdens het douchen ben je echt even alleen en kan je goed tot rust komen. Daarnaast is een warme douche rustgevend, doordat het ervoor zorgt dat je lichaam oxytocine aanmaakt, een stofje wat stress verlicht. Een goede manier dus om je minder overweldigd te voelen. 

Een wandeling maken

Voel je, je rusteloos en lukt het niet om je binnen te ontspannen? Probeer dan een wandeling te maken. Een frisse lucht kan wonderen doen. Zet je favoriete muziek aan of luister naar het gefluit van de vogels en zoek een rustige plek om te lopen. Dit kan een park of bos zijn, maar natuurlijk ook gewoon in je eigen buurt. Het is belangrijk dat je niet een te drukke plek kiest, want dan zullen er nog meer prikkels bijkomen.

Slapen

Wanneer dit allemaal niet werkt of je, je ’s avonds overweldigd voelt, probeer dan te slapen. In bed, waar het warm en veilig is, komen je hoofd en lichaam tot rust. Trek je bedsokken aan, een zachte oude pyjama en je voelt je al meteen rustig worden.  Wanneer je slaapt zullen alle prikkels verwerkt worden en word je een stuk ontspannender wakker. Voel je zoveel dat je niet in slaap valt? Maak je vooral geen zorgen. Hoe meer je denkt aan in slaap vallen, hoe minder snel het zal lukken. Onthoud dat het in een warm en veilig bed liggen al een manier van rusten is. Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like