7 Redenen waarom paardrijden de beste therapie is

Bijna elk jong meisje wil op een bepaald punt op paardrijden. Maar dat het ook heel goed kan zijn fysiek en mentaal voor volwassenen wordt vaak onderschat. Paardrijden als therapie?

Ervaren ruiters kunnen je vertellen dat er niets beter is voor je humeur en stemming dan even lekker galopperen.De wind in je haar, de kracht van het dier en het gevoel van vrijheid. Paardrijden is duidelijk een geweldige therapie. Maar het is meer dan emotioneel helend. Het wordt gebruikt in verschillende therapieën voor mensen met een blessure of handicap, voor PTSS, en zelfs bij teambuilding van grote bedrijven.

Soms is het niet eens nodig om op het paard zelf te klimmen. Maar aaien en praten met het beest. Of bijvoorbeeld lekker verzorgen door goed te borstelen en een fijne vliegendeken op hem te leggen.Nog niet overtuigd?

7 Redenen om te gaan paardrijden

Paardrijden vraagt om focus

Hallo ADHD! Focus is niet bepaald ons sterkste punt. Bij paardrijden moet je dus wel. Als jouw gedachten afdwalen zul je merken dat het ook bij het paard gebeurt. Zo loop je straks totaal de verkeerde kant op. Het is dus een geweldige manier om focus te trainen.

Rijden geeft je kracht

En niet alleen fysiek. Je krijgt er natuurlijk een prachtig postuur van. Billen waar squatters niet tegen op kunnen en mooie sterke armen. Paardrijden vraagt dat je fysiek en emotioneel sterk bent. Er komt echt intelligentie en begrip bij kijken. Ook moet je wel echt de controle nemen. Het paard gaat waar jij wilt. Voor erg onzekere mensen kan dit zeker nieuwe kracht geven.

Het leert je emotionele controle

In het zadel is geen plek voor angst of woede. Als ruiter leer je emotionele controle technieken die je ook in het dagelijks leven kunt gebruiken.

Paardrijden dwingt je om geduld te hebben

Tijdens het rijden moet je leren rustig te zitten en het een beetje over je heen te laten komen. Er is niks anders te doen, alleen de wandeling tussen jou en het paard. Even geen storende appjes of andere dingen om je af te leiden.

Rijden leert je fouten te maken

Niets is perfect tijdens het rijden. Je mag en kunt gewoon fouten maken. Het paard leert je wel dat er niets aan de hand is. Je kunt je snel corrigeren. Het is zo belangrijk om de kleine dingen even los te laten.

Vertrouw op het paard

Bij het paardrijden vertrouw je jouw veiligheid aan een enorm paard. Terwijl hetzelfde moment het paard jou vertrouwt om op zijn rug te klimmen. Het feit dat zo een mooi groot dier jou vertrouwd zonder iets van je te weten is natuurlijk al een beloning op zich.

Rijden bij kinderen

Wat ik al eerder zei, veel kleine meisjes willen op paardrijles. Het idee om zo een groot beest als zo een klein meisje te controleren is iets magisch. We zien paarden toch als een soort van koninklijke beesten met hun elegantie en sierlijkheid. Zij zijn ook de enige dieren naast ons met benen en een hoofd. Onzekere kinderen, of die veel gepest worden kunnen enorm groeien door het vertrouwen met het paard. Al begint het bij verzorgen. Het kammen van de lange manen (kijk eens op MHS ruitersport voor een mooie borstel), een wortel geven of gewoon rustig tegen het paard praten.

Kortom paardrijden kan fysiek maar dus ook zeker mentaal heel goed voor je zijn. En met dit mooie weer, waar wacht je nog op?

xoxoVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like