parasol
Huis & Tuin,  simpel leven

DIY voor de saaie parasol in de tuin

Met dit mooie weer is het natuurlijk heerlijk lekker in de tuin te zitten. Maar als de zon zo weer feller is, dan is een parasol ook erg welkom. Ik persoonlijk zit dan regelmatig lekker in de tuin te werken, en zonder parasol zie ik mijn beeld dus niet. Maar de meeste parasols zijn eigenlijk niet zo heel gezellig. Dus hier een paar DIY tips om het wat op te leuken.

De parasol

Wat voor parasol je ook in de tuin hebt, belangrijk is de parasolvoet. Je weet wel, de onderkant bij je parasol die er voor zorgt dat hij niet wegwaait. Want niets zo irritant dat bij een vleugje wind die parasol aan de andere kant van de tuin ligt of bij de buurman op zijn bord.

De parasolvoet moet dus echt stevig zijn, en flink zwaar. Wij hebben wel eens zo een lichte parasolvoet gehad en daar heb je dus nog niks aan. Je kunt eventueel ook een parasol in de tafel inbouwen, maar dan kun je hem weer niet verschuiven.

Verder kun je natuurlijk elke parasol gebruiken. Ze zijn er in zoveel formaten. Het enige is (vind ik) dat ze vaak best saai zijn. Donkerblauw, wit, zwart, grijs en tinten daar tussen in. En een parasol die je al een tijdje hebt gaat misschien ook vervelen. Dus wat kun je daaraan doen?parasol lichtjes - DIY voor de saaie parasol in de tuin

DIY tips voor de parasol

Zoals ik eerder al aangaf zit ik regelmatig lekker in de tuin te werken. Ik heb dan wel gewoon een goede parasol nodig omdat je echt niets ziet. Onze tuin is op het zuiden, dus er is ook de hele dag zon. En nee dat is geen klaagzang! Maar waar mijn man had van modern en strak, krijg ik daar totaal geen motivatie van. Ik hou meer van kleur en gezellig.

Een manier om beide tegemoet te komen, en het toch wat romantischer te maken is heel simpel een randje van kant er met een paar aan vast te maken. Je koopt een kanten lint gewoon op de markt of in een naaiwinkel. Je kunt hem echt op de rand vastnieten, of er aan hangen zodat het zeg maar een beetje naar beneden valt.

Wat ook echt heel leuk is zijn kleine lampjes aan de onderkant van de parasol. Als je dan in de avond in de tuin zit dan geeft dat een heel gezellige vibe. Simpel en zo gedaan.

Net wat moeilijker maar niet minder mooi, is de parasol bekleden met verschillende pareos om zo een mooie kleurige parasol te maken. Het is even passen en meten, maar het staat erg leuk.

Een laatste idee is dus om een muggen net te nemen en die over de parasol heen te hangen. Je kunt het eventueel op bepaalde punten even vastmaken zodat het niet echt over de tafel hangt bijvoorbeeld. Je kunt hiervoor een witte gebruiken, maar je hebt ze ook in allerlei andere kleuren.

Ik heb nu al zin in de zomer!
parasol - DIY voor de saaie parasol in de tuin

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - DIY voor de saaie parasol in de tuin
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

Geef een reactie