Daar is hij eindelijk: de Penoza V dvd release

Op zondagavond gingen we steeds rap door het avondprogamma heen. Geen opblijf momentjes, geen gedraal, maar praktisch en rap er doorheen. Dus, terwijl kind 1 vlug in bad poedelt, gaat kind nr 2 onder de douche, om nummer drie ondertussen een boekje voor te lezen (die in bad heeft haar zwemdiploma, no worries). Als alles ligt  in sneltreinvaart naar beneden om de eetboel op te ruimen. Alles om te zorgen dat we heerlijk om 20.25 op de bank kunnen zitten om naar een spannende aflevering van Penoza te kijken.

 

Maar ja, die finale van Heel Holland Bakt is eigenlijk ook wel leuk, en die gezellige BBQ, is nog veel leuker dan tv kijken.

 

En toen was het een keer mooi weer en zaten we nog buiten, riep kind 1 “ik kan niet slapen” en was er ook nog de finale van “heel holland bakt”. Eerlijk is eerlijk, hoe leuk ik deze serie ook vind, het lukt mij moeilijk om, echt op een vast moment te gaan zitten voor die tv. Dus moet ik bekennen dat ik de serie maar met een half oog heb gekeken. Afleveringen gemist heb, en tweleknes weer uit mijn concentratie werd gehaald.  Ik ben persoonlijk niet het type van uitzending gemist voor een mooie serie. Ik wil gewoon lekker in mijn stoel of op de bank kunnen kijken, vooral bij gebrek aan een laptop, en een PC  die in een koud en kil kantoor staat.  Gelukkig is daar nu de dvd van Penoza seizoen 5! Het allerlaatste seizoen met een bloedstollend einde.

 

Het mooie van een dvd is dat je zelf beslist wanneer ja gaat kijken en hoelang je gaat kijken! Deze dvd bestaat uit 2 disks en maar liefst 440 minuten serie.  Deze serie is zo fijn omdat je prima de afleveringen kan kijken zonder dat je de andere seizoenen hebt gekeken. Wist je dat Penoza al loopt vanaf september 2010, en dit is het 5e een laatste seizoen is? Vorig jaar keken er gemiddeld 1 ml kijkers per aflevering. Ook zijn ze 2 maal genomineerd voor een gouden televizier ring. Er is zelfs een penoza app voor de echte fans. Heb jij Penoza gekeken vanaf het begin? Ik geef een hele korte introductie

 

Penoza, een korte uitleg

Op 27 augustus startte op NPO 3 het vijfde en laatste seizoen van Penoza. De cast bestaat onder andere uit Monic Hendrickx, Loek Peters, Gijs Naber, Raymond Thiry, Sigrid ten Napel, Medina Schuurman, Niels Gomperts (je weet wel van expeditie Robinson), Stijn Taverne, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins.

Als ik in 2 zinnen zou omschrijven waar deze serie om gaat dan gaat dan zeg ik het volgende;   Penoza gaat over een keiharde zakenvrouw die tegen haar wil in, in de (drugs) onderwereld is gerold, nu aan de top staat maar er alles aan doet om haar gezin samen te houden. En juist dat menselijke aspect, dat geeft ook de wrijving.

 

In dit seizoen gaat  lijkt het  Carmen van Walraven allemaal  voor de wind te gaan: de handel (genaamd de winkel) loopt zonder problemen en haar kinderen lijken gelukkig. Carmen van Walraven wil stoppen en heeft nog maar een paar drugsladingen nodig om haar pensioen, en dus ook de toekomst van haar kinderen, veilig te stellen. Maar als er een nieuwe jonge garde zich aandient, harder en onvoor-spelbaarder dan ooit, lijkt alles in duigen te vallen. Terwijl Carmen haar positie probeert te verdedigen, wordt ze ook nog verliefd. Maar dan ziet ze dat het met haar kinderen, Lucien, Nathalie en Boris,  langzaamaan verkeerd gaat. Wat moet en kan ze doen om hen te kunnen redden?……

Klinkt goed he? Super spannend en ik kan verklappen dat ik na de laatste aflevering dacht, Why?  What?  Ik wil meer!!! Ik ga geen spoilers geven echt niet.

 

Dan moet je de dvd maar even kijken! Hoe leuk als cadeau voor 5 december?

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. sanne

  Ik ken de serie eigenlijk niet maar het klinkt wel interessant. Ben er nieuwsgierig naar geworden.

 2. querine

  heerlijke serie
  echt van begin tot einde van genoten
  wij denken dat ze nog wel verder gaan maar dan met nathalie als hoofd

 3. Susan

  Echt m’n lievelingsserie was dit, zo jammer dat ‘ie nu klaar is! Alhoewel, aan het einde van de laatste aflevering kun je bést wel weer een nieuw dingetje lijmen. Maar ik zeg niks, verder.
  Denk dat ik ‘m opnieuw ga kijken als ik klaar ben met Gossip Girl, haha. Lang leve zwangerschapsverlof!

 4. mieke | mieksmind

  Ik heb deze serie niet gekeken maar hoor van velen dat die goed is

 5. Jamey

  Ik ben echt zo enorm fan van Penoza. We hebben alle seizoenen al 2 keer gezien.

 6. Mariëlle | Me-licious

  Dit klinkt echt super spannend. Ik heb wel eens een trailer gezien tijdens de reclame. Maar ik ben heel slecht in het onthouden van tijden om tv te kijken. Vandaar dat ik meer gebruik maak van netflix. Ik denk dat ik deze serie toch maar even terug ga kijken via uitzending gemist, want hij klinkt echt super spannend 😉

 7. nicole orriens

  Ik ben niet zo’n fan van Nederlandse series, en heb deze nooit gekeken. Maar het klinkt wel goed.

 8. Vera

  Lijkt me een leuke dvd, kende het zelf helemaal niet. De serie dan, niet dvds.

%d bloggers liken dit: