Close

Hoe een planner je kan helpen meer succes te bereiken

Tegenwoordig kom je tijd en handen tekort, en dan moet je tussendoor ook nog slapen om de batterij op te laden. Werken, de kinderen naar school brengen, eten koken, sporten en daarnaast zal je altijd zien dat er rapportgesprekken zijn, een bezoekje aan de dokter en dat je je schoonmoeder nog even op moet halen van Schiphol. Kortom, als je deze zaken niet goed plant dan wordt de dag een complete chaos, en dat wil je toch niet ?

De agenda en planner

Als je denkt aan het structureren van de dag, dan denk je aan een agenda of een planner. Ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen. Van zakenagenda’s tot gezinsagenda’s, ze zijn allemaal te koop. Een papieren agenda is misschien een beetje ouderwets in deze tijdsgeest, maar uiterst effectief. Het wordt nog steeds veelvuldig gebruikt om afspraken en notities in vast te leggen. Koop er meteen een mooie pen bij.

De elektronische planner

Als je een beetje met de digitale revolutie meegaat dan kies je niet voor een ouderwetse papieren agenda, maar voor de digitale versie ervan. Een elektronische planner. Het is een beetje hetzelfde als een zakagenda, maar dan heb je alles met een vingertop of smartpen ingepland, uiterst ideaal als je niet van typ-ex of doorkrassen houdt.

Software en apps

Vaak zit er in je mobiele telefoon of i-pad standaard een agenda waarin je je afspraken kunt zetten en een vrolijk deuntje in kunt stellen dat je eraan herinnert als je naar die afspraak moet. Maar er is software te koop dat van jouw mobiele device een compleet administratief kantoor maakt. Je hoeft geen afspraak meer te missen tegenwoordig, behalve als je stiekem je telefoon even uitzet natuurlijk.

Whiteboard

Een planner dat je niet over het hoofd kunt zien is een whiteboardplanner. Ook deze zijn in alle vormen en maten te koop, inclusief verschillende kleuren stiften, voor elke taak of gezinslid een kleur uiteraard. Je kunt ook gebruik maken van magneten, die er speciaal voor zijn gemaakt. Vooral kinderen vinden het prettig als je een magneet van een dokter of een bordje met eten gebruikt, dat is net iets makkelijker te begrijpen als je net leert lezen.

Een handige tip die ik kreeg was om visitekaartjes van klanten die je nog wilt benaderen op je whiteboard te hangen. Zo vergeet je ze niet en kun je er echt een punt van actie van maken.

Hoe word ik beroemd?

Van het boek Hoe word ik beroemd? van Lenneke van Ingen waren de verwachtingen hoog. Zij heeft veel online sterren echt groot gemaakt, en weet precies wat er speelt. Mega interessant om dus met haar mee te kunnen kijken.

De vrouw achter Tim Hofman, Geraldine Kemper en Anna Nooshin onthult hoe je beroemd kunt worden

Lenneke van Ingen is als manager van de sterren de steun en toeverlaat van onder andere Anna Nooshin, Britt Dekker, Jan Versteegh, Tim Hofman, Geraldine Kemper, Tess Milne en Miljuschka Witzenhausen. Tien jaar geleden richtte zij het castingbureau A Million Faces op en is sindsdien één van de belangrijkste mensen in de Nederlandse showbizz.

In Hoe word ik beroemd? ontvouwt Lenneke de geheimen van succes en vertelt zij wat ervoor nodig is om op te vallen tussen de hordes ambitieuze bloggers, vloggers, presentatoren en televisie-kandidaten. Je leert ontdekken wat jou uniek maakt en hoe je dat kan omzetten in roem, glitter & glamour, krijgt praktische adviezen (hoe begin je een goed YouTube-kanaal, hoe bouw je een netwerk op en moet je je accent wel of niet afleren), maar ook tientallen hilarische anekdotes en een uniek kijkje achter de schermen van het leven van BN’ers.

• Met medewerking van BN’ers zelf!
• Van beginnen met YouTube tot meedoen aan televisieprogramma’s
• Het verhaal van een succesvolle zakenvrouw

Lees hier het interview met Lenneke van Ingen over haar boek Hoe word ik beroemd?

Plannen en doelen stellen

Wat heel erg naar voren komt in het boek is doelen stellen en plannen maken. Zonder doel is het een stuk moeilijker om je weg te vinden. Als je niet goed weet wat je wilt bereiken, zul je het ook gewoon niet bereiken. En er is niks mis mee om hoge doelen te stellen, om je zelf hoog in te schatten. Als jij iets wilt (wees realistisch en denk alsjeblieft niet als een kind van 5, “ik wil de loterij winnen”) dan kun je echt wel stappen ondernemen om ook iets daarin te bereiken.

Misschien dat je onderweg wel op iets heel anders komt, maar juist op de weg erheen bereik je al weer van alles. En zo zet je steeds hogere of andere doelen. Om je hier mee op weg te helpen is er de Purpuz planner. Gebruikte ik allerlei boekjes en moodboards en notities op mijn telefoon, de Purpuz planner heeft alles in 1 gezet.

Mijn doelen op korte termijn!

Je kunt korte en lange termijn doelen stellen.

Plannen maken voor wanneer je wat gaat doen of wilt doen bijvoorbeeld. Het is meteen een agenda waarbij je dus ook kan zetten wat je die week wilt bereiken. Het hoeft namelijk niet allemaal baanbrekend en hooggegrepen te zijn. Je kunt ook als doel van de week stellen dat je deze week eindelijk eens naar de kapper gaat en de kast uitruimt. Of dat je een boek uitleest en je inschrijft voor die cursus die je al zo lang wilt doen.

Op die manier bereik je ook doelen, en wordt het steeds makkelijker om hogere doelen te stellen. Over 6 weken wil ik 5 kilo afgevallen zijn. Om dat te bereiken ga ik stoppen met cola drinken en chips eten. Zo zet je een wat moeilijker doel, en over een wat langere periode. Maar nog wel haalbaar. Op deze manier oefen je, en krijg je zoveel meer bereikt dan als je je helemaal geen doelen stelt.

Zet targets voor jezelf

Ben je zoals ik zelfstandig ondernemer dan is het handig om te werken met targets. Op die dag wil ik zoveel bezoekers halen en zoveel bloggen, en ik ga dit en dat doen om te kijken of ik dat kan halen. Deze maand wil ik x bedrag verdienen, wat kan ik doen om dat te behalen. Naar mijn inbox staren en hopen dat iemand mij weet te vinden gaat het hem in ieder geval niet worden. Je moet er wel actief mee bezig zijn. Het hoeft niet al je tijd op te slokken, maar als je wilt groeien zul je toch wel acties moeten ondernemen. Een plan maken met wat je wilt doen en wat je binnen een x periode wilt bereiken. Dat kan groot, maar ook heel klein zijn. Elk behaald doel is een overwinning.

Zet jij doelen voor jezelf?

Hoe dan ook, agenda’s en planners zijn handig als je een druk en actief leven hebt, maar het kan ook geen kwaad om een keertje je geheugen te gebruiken toch ? Succes met de planning van vandaag!

Hoe een planner je kan helpen meer succes te bereiken

Lees ook:

 1. Excuses voor een foute tijdsplanning
 2. Pleur op met je me time: wie heeft daar nou tijd voor!
 3. Uitgebreid stappenplan voor een schuldvrij leven
 4. Thuiswerken met kinderen doe je zo!
 5. De dag planning op kantoor Pink Press

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

20 thoughts on “Hoe een planner je kan helpen meer succes te bereiken

 1. Wat een leuk gecombineerde review. Ik zet zeker doelen. Zo heb ik nu als doel om voor eind 2017, 10.000 unieke bezoekers per maand op mijn blog te hebben. Ik ben er van overtuigd dat, dat gaat lukken. Een planner is een goede plek om je doelen op te schrijven en je voortgang vast te leggen. Wel vind ik deze planner wel erg groot. Een kleiner formaat vind ik praktischer.

 2. Nee, maar er staan wel mega goede tips in om succesvol te worden. En vooral kinderen die nu allemaal beroemd willen worden kunnen hier echt veel tips uithalen ook.

 3. Ik heb nog nooit van deze planner gehoord maar het ziet er wel goed uit . Ik moet voor mezelf ook beter plannen

 4. Ik heb al veel over de purpuz gehoord.. Ik ben zelf echt een mega plan nerd 😀 Ik gebruik een bullet journa, werkt ook heel fijn

 5. Beroemd hoef ik niet te worden, maar toch lijkt dit boek mij erg handig. Een girlboss worden zie ik namelijk wél zitten.

 6. Ik werk ook heel graag met planners of to-do lijstjes! Het werkt vaak veel beter wanneer je iets opschrijft 🙂

 7. Ziet er leuk uit! Ik ben nog op zoek naar een leuke planner/agenda voor 2018.
  De kaft van deze vind ik heel fijn 🙂

 8. Ik heb de planner gedownload. Want hij ziet er redelijk hetzelfde uit als degene die ik heb geprint. Maar ondertussen verander ik steeds de opzet van een planner. Het moet steeds net iets anders.

 9. Die Purpuz Planner is echt heaven. Ik heb ‘m ook! En een boek om te weten hoe je beroemd wordt: handuuug…

 10. Toen ik net begon met bloggen had ik wel globaal iets in mijn hoofd zitten. Nu ik een paar maanden verder ben worden mijn doelen steeds concreter en duidelijker, vind ik heel leuk om te merken. Zo’n planner lijkt me dan ook ideaal!

 11. Dit boek lijkt me echt ontzettend leuk. Ik heb ook al de boeken van Anna Nooshin gelezen. Ik heb een planner van Marscha en ik merk dat ik wel steeds meer bezig ben met doelen stellen. Heel erg fijn 🙂

 12. Wat handig! Ik ga dit boek ook bestellen. Anna Nooshin vin d ik trouwens een fantastische vrouw! Ik zet de laatste tijd steeds meer en vaker doelen. Voelt heel goed 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang