El Campo – Het platteland van Ibiza

El campo: of met andere woorden, het platteland van Ibiza. De agricultuur word vaak nog steeds bijgehouden zoals dat vroeger gebeurde. Zonder kunst mest of pesticiden. De grond is zo ontzettend vruchtbaar en binnen no time heb je een veld vol met de meest prachtige bloemen. De aarde is dieprood, en voelt klei achtig aan.
Dit is ook ideaal voor lichaamspakkingen of een lekker masker.

Lente op het platteland

Mijn favoriete seizoen is de lente. Op Ibiza helemaal. Het weer is dan aangenaam – al is het deze lente bijna dagelijks boven de 25c geweest, tot zelfs 41c! – en alle bomen staan in bloei. Het is een prachtig gezicht om de amandel bomen te zien, met hun prachtige witte en roze bloesem, de velden zijn dan kilometers lang roze en wit.
Als heel klein meisje speelde ik altijd onder de bomen bij ons huis, en voelde mij dan net een elfje in een droom bos.

Het vruchtbare land

Er groeit een enorme diversiteit aan groente en fruit op het land, en die worden op de vele markten verkocht. Anders dan hier in Nederland, betaal je daar voor biologisch en onbespoten fruit en groente, niet de hoofdprijs. Sterker nog, het is op de marktjes die overal staan een heel stuk goedkoper dan in de supermarkt. En de prijs is dus ook totaal niet te vergelijken met de biologische winkels hier, ik snap heel goed toen mijn vriendin Marqt in liep, ze er gillend weer uit rende!

De tante van Keira heeft een enorm stuk land om haar huis heen staan. Hier groeit uiteraard ook van alles. Keira vind het heerlijk om dan van alles te plukken wat we die avond koken. Zo was er uiteraard totaal geen probleem om de groentes te eten. Wel opvallend was dat ze echt een enorm verschil proefde tussen de schone groente en wat je bij de supermarkt bijvoorbeeld haalt. Haar wens is dan ook ooit zo een huis te hebben, en lekker alles zelf verbouwen. Op haar suggestie staat de tuin ook vol hier. Kun je alleen maar toejuichen uiteraard,

ibiza platteland
Deze foto heb ik toen uit laten printen, en werd toevallig gezien door iemand die de foto’s inkoopt voor kaarten. Super trots natuurlijk dat ik werd gevraagd om deze foto, en dat hij te koop is in Ibiza.

 


platteland ibiza

ibiza platteland

ibiza platteland

ibiza platteland

ibiza platteland

ibiza platteland
ibiza platteland

ibiza platteland

white-ibizacom

hipholidaysibiza.com

Was jij al bekend met deze kant van Ibiza?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

3 thoughts on “El Campo – Het platteland van Ibiza

  1. Shame on me, ik ben nooit op Ibiza geweest en ik wil heel graag. Helaas is de echtgenoot er wel geweest en is hij niet enthousiast, dus ik denk dat ik maar eens een vriendin moet gaan porren. Ziet er zo mooi uit op jouw foto’s!

Comments are closed.