Close

Gezellig gamen op de PS4 via de playlink op je telefoon!

Ik ben dol op gamen! Echt waar, ik vind het relaxend, en als ik boos ben dan kan je lekker schieten zonder iemand pijn te doen. De rest van het gezin vind gamen ook leuk en samen mochten wij 2 spellen testen die via de playlink werken.

Gamen kan heel sociaal zijn

Bijna elk weekend staan de meiden wel in de kamer te dansen op Just Dance. Ik vind het super gezellig om ze zo lekker bezig te zien, en iets echt samen te doen. Mijn man is wel eens aan het gamen en dan praat hij met mensen van over de hele wereld. Keira bouwt hele werelden en laat ons alles zien in Sims 4. We hebben net de nieuwste versie van Dead or Alive besteld, en kunnen niet wachten om het allemaal tegen elkaar op te nemen.

Wat is de playlink?

Hoe vervelend is het dat je extra controllers nodig hebt als je met meerdere mensen wilt spelen? Met de playlink hoeft dat dus niet. Het is nog niet voor alle spellen, maar bijvoorbeeld de drama dat beide meiden dan de controller vast willen houden om te dansen is nu weg. Ze hebben nu allebei het spel via de playlink op hun telefoon.

Je zoekt je spel op in de Playstore, downloaden en beginnen maar. Het is echt zo simpel! Je connect hem aan je PS4 volgens de instructies op de schermen. Het spreekt allemaal echt voor zich.

Het leuke is dat je zo ook nog eens heel anders kunt gamen. Dat leg ik je uit onder de reviews van de 2 spellen.

Knowledge is Power: Decades: verdien je plaats in de spotlight!

Knowledge is Power, de ultieme quiz van Playlink, brengt een nieuwe versie uit waarin jij opnieuw jouw kennis kan testen! Ben jij slim en snel genoeg om als winnaar uit de bus te komen in deze PS4 exclusieve PlayLink-quizgame? Test je kennis met popcultuur- en entertainmentvragen over de jaren 80, 90, 2000 en 2010 in deze lollige en makkelijk te spelen spelshow waarin je je smartphone of tablet als controller gebruikt.
Je kan een keuze maken uit acht unieke personages en het opnemen tegen maximaal zes spelers. Er zijn duizenden unieke vragen in verschillende omgevingen met elk een speciaal thema. Kies een van de persoonlijkheden in retrostijl, van gamer-girl tot hiphop-gast, en bereik als eerste de top van de Piramide van Kennis.

Deze PlayLink-game bevat gloednieuwe powerplays waarmee je bijvoorbeeld het scherm van medespelers kan vergrendelen. En met vier nieuwe touchscreen-uitdagingen kun je je naar hartenlust uitleven in een race tegen de klok waarin je zoveel mogelijk moet scoren.

DIT SPEL IS NIET VOOR COMPETITIEVE PARTNERS!
Man wat hebben wij gelachen bij dit spel!! We deden Verheggen tegen Jasper (2 tegen 2) en hebben echt de grootste lol gehad. Je kunt op je telefoon bepaalde antwoorden al invullen zodat de ander het niet ziet. Ook kun je elkaar dus bepaalde straffen en moeilijkheidstesten op leggen. De snelste heeft altijd eerste keuze. Wij deden de jaren 90 voor het eerst en dat was dus jeugdsentiment en wie van de twee weet meer?

De meiden wilden graag meespelen, maar tja, wat weten die nou van de jaren 90 bijvoorbeeld. Zij mochten snel klikken maar uiteindelijk gingen zij naar bed en hebben wij nog even doorgespeeld haha. Echt een heel leuk gezellig spel. Er zijn ook nog andere categorieën die leuker zijn voor kinderen, maar die kans hebben zij nog niet gekregen. Ze kijken dan wel met ons mee, en het is natuurlijk ook nog eens erg leerzaam! 

Chimparty: zorg dat je niet voor aap staat!

Grijp je smartphone of tablet en laat je niet in de aap nemen in deze multiplayer-game voor PlayLink, waar maximaal vier spelers de strijd met elkaar aangaan in 18 knotsgekke minigames met in totaal 90 levels. Het maakt niet uit of je een beginnende gamer bent of de King Kong onder je vrienden en familie: er is voor ieder wat wils zoals een aap door een hoepel gooien of aan je rivalen ontsnappen tijdens een fanatiek potje tikkertje.
De ultieme feestmodus van Chimparty is de bordspelmodus. Gebruik listige trucs, een vurige dobbelsteen en ondeugende apenstreken om de overhand te krijgen in de 5 spellen die je speelt. Loop op een loopband en verzamel zo veel mogelijk bananen op een parcours zonder naar beneden te vallen. Je kan rivalen verslaan in een ravottende, doe-wat-je-wil-versie van volleybal of samenwerken tijdens een 2-tegen-2 doelgericht spel, waarin de sport verandert naar het thema van het bord.

Wil je toch is een keer alleen spelen? Naast de bordspelmodus zijn er ook nog drie andere modi die je ook alleen kan spelen. Neem bijvoorbeeld de Blitzmodus waarbij je 10 snel veranderende, willekeurige games speelt om sterren te verzamelen, de survivalmodus waarbij je zoveel mogelijk sterren moet behouden terwijl je de minigames oefent of de aangepaste modus waarbij je tussen alle 90 levels en alle sessies kan kiezen.

Hier waren de meiden echt fan van. Het is ook echt leuk voor de wat jongere kinderen, terwijl oudere kinderen er zeker uitgedaagd kunnen worden. Ze zaten allebei met hun telefoontje op schoot. Wat eigenlijk heel leuk was om te zien dat het echt een wedstrijd was tussen de meiden, en de kleine heeft echt niet altijd verloren! Sterker nog, dat is een kleine gamer.. We wisten natuurlijk al dat ze goed is met games omdat ze vaak voor ons op spelletjes op de telefoon even een level afmaakt, of als een speer door Squla gaat, maar zo in het groot is het natuurlijk erg leuk om te zien.

Ik weet dat gamen niet gestimuleerd zou moeten worden, maar ik denk gewoon dat dit een hele leuke en leerzame manier van leren is. En ja, ze spelen echt nog wel buiten en de LOL ballen zijn niet aan te slepen hier. Het is gewoon een extra manier van leren en spelen.

Game jij wel eens? Wat speel je het liefst?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Gezellig gamen op de PS4 via de playlink op je telefoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang