Winkeltje spelen met de PLAYMOBIL Winkelgalerij

playmobil winkelgalerij

De PLAYMOBIL Winkelgalerij is winkeltje spelen 2.0. Met een echt uitgebreide shoppingmall kun je als kind (en ouder) helemaal los gaan met je fantasie. Wij gingen je vast voor.

 

De PLAYMOBIL winkelgalerij


Kleine Miya wil niets liever dan puzzelen of winkeltje spelen. En dat terwijl ze echt shoppen vreselijk vindt. In tegenstelling tot Keira, die de hele dag wel wil shoppen. De gloednieuwe  PLAYMOBIL Winkelgalerij is dan ook echt leuk voor beiden. Vooral om samen te spelen ook. Keira is bijna 11 en Miya wordt in januari 4. Hoewel de PLAYMOBIL winkelgalerij in principe voor de leeftijd van 5 tot 12 is, vind ik het prima voor Miya. Het in elkaar zetten vindt ze nog wat moeilijk, maar er mee spelen vindt ze dan weer geweldig.playmobil winkelgalerij

 

Laten we het in elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de PLAYMOBIL-set lijkt ingewikkelder dan het is. De winkelgalerij heb je echt zo in elkaar geklikt. Het werk zit ‘m meer in het inrichten, maar dat is wel weer heel leuk om te doen. Het moest natuurlijk precies zoals op de doos, en dat is best een uitdaging met 2 ADHD’ers. Maar het is ons gelukt. Sterker nog, het komt niet vaak voor dat wij met zijn tweetjes uren met iets bezig kunnen zijn zonder iets anders te doen. De verschillende winkels passen ook allemaal heel handig naast elkaar, zo kun je dus echt een hele winkelgalerij bouwen. Wij hebben de winkelgalerij met modeboetiek, dierenwinkel en sportwinkel – dit is de basisset. En daarbij als uitbreiding de babywinkel.

playmobil winkelgalerij

playmobil winkelgalerij

De details in de winkelgalerij

Het is ongelooflijk hoeveel details PLAYMOBIL-speelgoed kent. Echt de kleinste dingetjes. Keira speelde vroeger niet veel met PLAYMOBIL en Miya heeft een paar figuurtjes, dus heel veel wist ik er ook niet van. Op het KDV schijnt Miya er altijd als eerste op af te rennen, en ook in de speelgoedwinkel trekt het haar aan. Om heel eerlijk te zijn had ik ook niet verwacht dat het zo gedetailleerd zou zijn en zo ontzettend leuk om mee te spelen voor die meiden. Bijvoorbeeld in de dierenwinkel heb je een hagedis. Die is zo mooi gemaakt, dat Miya er bang voor is. De konijntjes en de cavia’s zijn weer enorm schattig. Alle potjes en flesjes hebben een stickertje. De beveiligingscamera’s zijn net echt, en ook bijvoorbeeld de baby spulletjes zijn tot in de detail nagemaakt. Wij waren echt onder de indruk.

Lekker spelen

Na het inrichten wilden de meiden samen spelen. Ze hebben ruim 2 uur “winkeltje” gespeeld. Voor Keira was vooral het inrichten het leukst, maar ook zij kon zo even lekker met haar zusje spelen zonder zich te voelen of ze daar te groot voor is. Ze lieten hun fantasie er echt helemaal op los, en het is heel mooi om ze zo bezig te zien. Alle figuren en de kassa’s (er zal maar een winkeldief komen) moesten in de avond ook mee naar bed met Miya. Onder de dekens. En in de ochtend was ze er als eerste bij om de winkel weer te openen. Je zal maar omzet verliezen.

Al met al vonden wij het echt fantastisch! Voor Sinterklaas en Kerst zullen wij ook zeker gaan uitbreiden met bijvoorbeeld de taartenwinkel, de geldautomaat of de bruidswinkel.

Wat vind jij het leukste uit de PLAYMOBIL Citylife collectie?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Merel

  Dit lijkt me echt geweldig om te hebben. Ben eigenlijk ook niet zo bekend met PLAYMOBIL maar het ziet er heel mooi uit.

 2. Jill

  Ongelofelijk dat playmobile nog steeds zo populair is. Ik kan mij nog herinneren dat ik ermee speelde.

 3. Sanne

  wat een leuk speelgoed voor de kinderen. Playmobil blijft toch een beetje nostalgie hoor.

 4. alexa

  Grappig dat playmobiel nog steeds zo hip is! vroeger ook met liefde mee gespeeld

 5. Lien Voets

  Oooh playmobil…het blijft mijn meest favoriete speelgoed! Deze zou ik ook wel graag mee in elkaar zetten, maar dat gaat in ons jongenshuishoiden niet snel gebeuren 😉 hier allemaal draken, brandweer en politieplaymobil 🙂

 6. Bianca

  Heel leuk! Hier word ook regelmatig met Playmobil gespeeld, deze lijn/sets kent ze volgens mij nog niet (en laat ik voorlopig tot ergens in december ook nog niet zien haha) x

 7. Fleue

  Wat een leuke set! Daar zouden mijn meiden zich ook erg mee vermaken. Playmobile blijft altijd leuk om mee te spelen

 8. mirteblogt

  Playmobile, daar heb ik mijn hele jeugd meegespeeld! Echt gewreldig!

 9. nicole orriens

  Het ziet er leuk uit! Maar zijn er ook mannetjesfiguren om te gaan winkelen? Anders gaat Playmobil vast kritiek krijgen dat ze stereotypes maken.

%d bloggers liken dit: