Close

Plus size girls fashion: laarzen!

Ik ben helemaal verliefd op de cowboy trend van nu. En dan vooral de cowboy laarzen! 🎵This ain’t Texas🎶. Als plus size vrouw is het soms heel moeilijk om de perfecte laarzen te vinden. Het kan echt een ware uitdaging zijn!

Denk aan smalle schachten, krappe kuit omtrekken etc. Het lijkt soms alsof de mode-industrie niet altijd rekening houdt met ons plus size vrouwen. Gelukkig zijn er wel een paar goede manieren om het gedoe met laarzen te voorkomen en om een perfect paartje te vinden!

1. Kies voor merken die plussize-friendly zijn

Wist je dat er genoeg merken zijn die zich steeds meer richten op inclusieve maten en lichaamstypes? Met een kort eigen onderzoek via onze beste vriend Google zul je al snel wat merken ontdekken welke bekend staan om hun bredere pasvormen en uitgebreide maatbereik. Laarzen met brede schacht zijn zo ook veel makkelijker te vinden. Super, want deze merken begrijpen dat niet alle vrouwen hetzelfde zijn en bieden daarom meer opties aan. Zo loopt iedereen er fashionable bij!

2. Meet je kuitomtrek

Heel fijn kan het zijn wanneer je voordat je gaat winkelen jouw kuit omtrek opmeet. Zo weet je precies wat er wel en niet gaat passen en krijg je meer inzicht in jouw mogelijkheden. De meeste standaard laarzen zijn ontworpen met een gemiddelde kuit omtrek, maar soms kan dat voor ons big girls wat problemen geven bij vollere kuiten. Goed voorbereid zijn dus!

3. Kies voor elastische details of verstelbare gespen

Vaak heb je laarzen welke een elastiek detail hebben bij de kuit of zelfs verstelbare gespen. Hiermee zijn de mogelijkheden al een stuk groter, want deze laarzen kun je dus naar maat verstellen. Het zorgt voor meer gemak en comfort, waardoor dit soort laarzen makkelijker te passen zijn en veel beter zitten.

4. Je kunt het altijd laten aanpassen

Als je een paar laarzen gevonden hebt die je helemaal fantastisch vindt, maar die net niet passen…weet dan dat er altijd de mogelijkheid bestaat om ze door een goede professionele schoenmaker te laten aanpassen. Weet wel dat het hierbij echter om kleine aanpassingen gaat en geen centimeter-werk. De schacht kan bijvoorbeeld verbreed worden, er kunnen elastische details worden toegevoegd etc. voor een betere pasvorm. Het kost uiteraard wel wat meer budget, maar het kan zeker de moeite waard zijn!

5. Kies de juiste stijl laarzen

Pas om met de hoogte van de laarzen. Dit kan ons plussize vrouwen wat onflatteus doen uitkomen en dat is juist het laatste wat we willen. Het beste kun je gaan voor laarzen met een schacht die net onder de knie eindigt of enkellaarsjes. Een schacht die eindigt op het breedste deel van je kuit kun je beter vermijden, omdat dit je benen korter kan laten lijken en je kuiten flinker. Optisch bedrog natuurlijk, maar wel goed om te weten 😉

Het allerbelangrijkste is dat jij je helemaal happy voelt met je nieuwe laarzen!

lees ook Eindelijk wat liefde voor mijn FUPA!

About Jolanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang