PMS ( pissige maand syndroom)

Het is weer zover, ik zit in de grrrr periode van de maand. Wat een hel is het elke keer. Het is een inbreuk op je privacy zo’n ongenode gast, die komt en gaat wanneer het hem uitkomt. Ja ik noem het een Hem, aangezien dit een relatie is makkelijk om de man dan de schuld te geven 🙂

pmsNiet te vergeten die hele drama eromheen: kruidenthee, warme kruiken, kilo’s chocolade. Alles maar om je beter te gaan voelen, terwijl ik dit schrijf zit ik chocolade rotsen te eten terwijl ik ze dip in pindakaas.  En o wee als je discussies met mij gaat voeren nu, geheid dat je het verliest. Want wie kan er tegen zoveel onredelijkheid en tranen op. 

Aangezien ik geen hormonen kan verdragen, slik ik de pil niet. Anders was ik allang ergens afgevoerd, als ik ook nog kunstmatige hormonen erbij had gehad. Ik weet dus nooit wanneer Hij komt. 2 weken van tevoren begint het mij al te rommelen, en dan is het laatste week afwachten wanneer ik word verlost en mijn omgeving ook. Zie het als een fluitketel, ontspant ook als je het gas uitdraait.

Vanaf mijn 12e zit ik dus al in een slechte relatie, maar wel mijn langste tot nu toe.. Hele drama’s wanneer Hij op mijn verjaardag verscheen. Het was zelfs zo erg dat ik op mijn kamertje aan het huilen was en beneden de visite mijn verjaardag aan het “vieren ”was.

Voor de mannen onder ons, de letterlijke vertaling van PMS:

Het premenstrueel syndroom (PMS) is een groep klachten of symptomen die bij sommige vrouwen vlak voor de menstruatie optreden. Ongeveer 4% van de vrouwen tussen 15 en 45 jaar heeft last van PMS, maar dit percentage hangt sterk samen met de gehanteerde criteria: er is geen duidelijke natuurlijke afbakening tussen PMS en normaal gedrag en iedere grenslijn die men trekt tussen normaal en abnormaal is noodzakelijkerwijs arbitrair. Het syndroom hoeft niet gedurende de gehele vruchtbare periode te bestaan: het is ook mogelijk dat het ontstaat na het dertigste levensjaar of na het krijgen van kinderen.

De voornaamste met PMS geassocieerde lichamelijke klachten zijn huilbuien (zonder depressieve gevoelens), duizeligheid, hartkloppingen, hoofdpijn, strakke huid, opgezwollen borsten en buikpijn. Psychisch kan de vrouw last hebben van angstigheid, depressieve gevoelens, nervositeit, prikkelbaarheid en agressie.

I rest my case, ik ben nu misselijk doei!Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Hinda

  Hallo Mrs PMS lees nu jouw reactie. Ik heb jouw site bekeken erg fijn dat je dit hebt gedaan. Ik ben nu iets tegenkomen dus ga me daar verder in verdiepen hopelijk helpt dat 🙂

 2. Mrs PMS

  Gelukkig/helaas ben je de niet de enige! Misschien dat je wat aan mijn site hebt?

 3. tineke

  Pff, sterkte ermee 😉 Sinds mijn zwangerschap heb ik ook onwijs last van PMS.. Aan de pil wil ik eigenlijk niet meer..

 4. sunny mama

  Vooral toen ik heel jong was, had ik er erg veel last van. Ik herinner me hoe ‘oneerlijk’ ik dat vond, dat jongens nergens last van hadden en ik de hele dag vreselijke buikkrampen te verduren had…

 5. Karen

  Ik dikke vette haat het. Overigens werd het bij mij met hormonen nog veeeeeeel erger. Maar dat waren dan ook wel weer andere hormonen. Vre-se-lijk. Sterkte.

%d bloggers liken dit: