Close
podcasts voor pubers tieners

De 5 leukste podcasts voor kinderen

Podcasts voor kinderen? Zijn die er nu ook al? Ja! En ze zijn nog hartstikke leuk ook!

Het is geen geheim dat mijn beide meiden gek zijn op hun telefoontjes. Ze hebben allebei een Sim Only abonnement van Simyo. Je kunt prima een Sim Only vergelijken service gebruiken om een fijn en voordelig abonnement te vinden. Zelf vind ik dit heel handig als ze niet thuis op de WiFi zijn, maar bijvoorbeeld de puber onderweg naar school of als we met de kleine een flinke rit voor ons hebben.

Podcasts voor kinderen luisteren

De kleine is er dol op om voorgelezen te worden. Nou vind ze mij en haar vader geen grote hit, maar grote zus of een podcast voor kinderen vind zij echt erg leuk. Het klinkt namelijk wat gezelliger denk ik? Zelf vind ik podcasts erg fijn omdat ze dan vaak lekker aan het spelen zijn, of de puber luistert het bijvoorbeeld graag voor het slapen.

Een belangrijke tip is natuurlijk dat je telefoon niet te hard zet, en ook niet uren achter elkaar met een koptelefoon zitten.

 1. Helende Verhalen

  Dit is een soort van selfhelp podcast voor kinderen. Ze leren over ademhaling, doorzetten en al die dingen die ze bezighouden. Het werkt echt heel erg kalmerend en vooral de kleine van 6 luistert het heel graag.

 2. De Radiorakkers

  Dit zijn kinderen die vertellen over hun bijbaantjes, de middelbare school, een eerste liefde.. Kortom precies waar de puber middenin zit. Zij schrijft er zelf over op haar blog, en luistert er dus graag naar. Ook weleens gezellig samen met vriendinnen.

 3. Waarom?Daarom!

  Dit zijn te leuke vragen, niks is te gek. Alles wordt beantwoord. Erg leerzaam en vooral heel grappig.

 4. Frankie

  Frankie is er weer 1 voor de pubers. Je kunt het luisteren als een soort van dagboek. Alles wordt anoniem verteld, zodat iedereen echt kan vertellen wat er speelt zonder er later om gepest te worden bijvoorbeeld. Heel interessant om te luisteren ook voor ouders van pubers. Gewoon om wat meer op de hoogte te zijn, die puber verteld je namelijk de helft niet van wat je denkt te weten.

 5. Filosoofje

  Dit is weer waar de kleuter uren over kan doorkletsen. Zij vind deze echt heel erg leuk. Vooral omdat zij zelf een flinke filosoof is. Ze gaan echt heel uitgebreid in op bepaalde gedichten, onderwerpen en boeken. Het wordt niet moeilijk gedaan, echt erg leuk. De kleine leert er bovendien echt van nadenken over dingen en hoe ze bepaalde dingen kan verwoorden. Zij heeft daar best nog wat moeite mee. Maar het lukt haar steeds beter.

Ik ben benieuwd of jij nog leuke podcasts weet voor kinderen? Ik hoor het namelijk graag.

podcasts voor kinderen

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang