Close
Positief denken zelfs als je denkt dat het niet kan

Waarom positief denken niet alleen voor zweefteven is

Als je al die mensen hoort over positief denken dan vraag je je soms af: HOE DAN? Er gebeurt zoveel shit in je leven dat positief denken onmogelijk lijkt. Maar dat is het niet.

Waarom moet ik positief denken

Het klinkt allemaal wat zweverig, maar positief denken helpt je echt beter te voelen. Door negatieve situaties kom je vaak al snel in een neerwaartse spiraal. Je denkt dan al snel dat je het toch niet kan, het je toch niet lukt, of dat jij niet voor het geluk bent weggelegd.

En als dit dagelijks gebeurt dan is het natuurlijk ook gewoon logisch dat je zo denkt. Het gevaar hier van is dat je soms de mooie dingen ook niet meer ziet. Als alles mis lijkt te gaan, maak dan een lijstje met de allerkleinste dingen die wel goed gingen op je dag. Als je dit elke avond doet zul je zien dat het je blij maakt en je positiever de dag begint.Positief denken is niet alleen voor zweefteven

De kunst van het positief denken

Niet al je gedachten zijn waar. Dat klinkt misschien suf, maar je kunt jezelf een hele hoop onzin aanpraten als je niet oplet. Je kent vast wel de momenten dat je in je hoofd al een mega ruzie hebt met je man, terwijl als het eindelijk ter sprake komt, er misschien helemaal niets aan de hand is.

Probeer wat ruimte te krijgen tussen jou en je reactie op dingen. Accepteer niet zomaar wat je gedachten besluiten. Jij bent niet perse je gedachten. Probeer het een gewoonte te maken om kritiek te verruilen voor een compliment. 

“Whether you think you can or think you can’t, you’re right.”– Henry Ford

Je moet tegen jezelf praten zien als een manier om uit te vinden waarom je zo negatief denkt. Misschien heb je een fout gemaakt, je hoeft jezelf daar niet voor altijd voor te blijven straffen. 

Vraag jezelf het volgende af

  • Waarom gaan je gedachten weer die kant op?
  • Is het 100% waar wat je nu tegen jezelf zegt?
  • Hoe voel jij je bij deze gedachte?
  • Hoe zou je voelen als je deze gedachten niet zou hebben?
  • Hoe kun je omdenken zodat dit niet iets negatiefs blijft??

Als je het moeilijk vind positiever te denken, wordt dan op zijn minst neutraal. Wees realistisch en onthoud dat fouten maken normaal is, en dat iedereen tegenslagen heeft. Ga in gesprek met jezelf wat je kunt doen om het te voorkomen voor een volgende keer, of wat je nu kunt doen om van dit gevoel af te komen.

Misschien vind je de volgende blogs ook interessant:

  1. 12 Tips voor een positieve flow in huis en bij jezelf
  2. Positief denken
  3. De complete gids om het beste uit jezelf te halen
  4. Vrouwen aan de top of ongelijk betaald?
  5. Geen ambitie hebben is ook prima!

positief denken

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang