Close
judith met Stormy

12 Tips voor een positieve flow in huis en bij jezelf

En daar heb je weer zo een zwevende hippie.. Nou nee! Maar het lijkt wel alsof iedereen graag loedermoeder is, alsof we allemaal bitch boven baas zijn, en hou vooral je mening niet voor je. Het zorgt voor zoveel negativiteit waar eigenlijk niemand van ons op zit te wachten. Met deze tips draai je het weer een beetje om.

Begin met de omgeving

Het is zo makkelijk om maar de boel de boel te laten want gewoon geen om altijd op te ruimen, en dat snap ik. Gebeurt hier ook regelmatig. Maar het geeft een onrustig gevoel. Je kan er ongewild best geïrriteerd van raken wat je automatisch uitstraalt op een ander.

Zoek een hobby ook al heb je geen tijd

Ik weet het, het klinkt suf maar een hobby kan echt voor wat relax momenten zorgen. We zijn er allemaal te druk voor, met de kinderen, het werk, huishouden en weet ik wat. Maar soms moet je echt even tijd voor jezelf maken. Lees een boek, ga sporten, of ga tuinieren. Wist je dat bezig zijn in de tuin heel therapeutisch kan werken? De kleuren van de bloemen, je handen in het zand, de geuren van je moestuintjes.

Ik had mijzelf nooit gezien als een tuinvrouw. Een boek en het strand en voila relax. Maar tegenwoordig is het anders. Ik heb een huis met tuin ipv naast het strand, dus na de eerste jaren de tuin gewoon te laten, ben ik er uiteindelijk toch mee bezig gegaan. Ik ben nog steeds geen talent. Maar ik vind het heerlijk. De kleine is lekker aan het spelen in de tuin, en we kunnen samen het onkruid uit de grond trekken.

Van mijn schoonmoeder moest ik de Vlinderstruik kopen, hij geeft namelijk echt mooie bloemen en veel. Lekker geurig ook. Je vrolijkt er meteen van op als je dan de tuin in kijkt. En wat dacht je van de Hortensia? Dat zijn ook al van die mooie kleuren en ruikt super lekker! Om een beetje Ibiza terug in mijn leven te hebben (buiten mijn dochter dan haha) heb ik flink wat tijm in de tuin gepland. Die vind je daar overal langs de weg en in de bergen, en wij deden ze altijd op de BBQ. Heerlijk. Een beetje huis ver weg van huis.

Mijn dochter zit vaak uren in de tuin te kleuren, verven en te knutselen. Dit ontspant waardoor ze de spanning van school, en gedoe met vriendinnen even kan vergeten. Daarna is ze vaak ook veel vrolijker. En daar gaat het om. Dat je even alle negativiteit naast je neer legt en even wat anders gaat doen. Een hoop is daarna ook makkelijker te relativeren. Je zult zien dat je er ook minder boos van word.

Tip! Lees hier kleine positieve dingen die je nu kunt doen

Hoe zorg je dat je positiviteit uitstraalt?

Hugs can be physical or verbal embraces. The more you give, the more you’ll get.

Je kunt er altijd zelf voor kiezen om negatieve of positieve energie uit te zenden. Je kunt een knuffel geven, echt even aandacht, of positief benaderen.

Of je kunt mensen wegduwen, afkraken, beschuldigen of met je ogen rollen bijvoorbeeld.

Uitlatingen van dankbaarheid, waardering, interesse samen met een warme lach geeft positieve energie. Hoe meer positieve energie je uitstraalt, hoe meer je dat ook terug krijgt. Helaas werkt het met negatieve energie net zo. Je hoeft uiteraard ook niet te overdrijven, net als de zon die te fel is, kan dat iets te intens zijn. Maar over het algemeen praten we liever met warme mensen, en voelen we ons daar fijn bij.

Positieve mensen proberen niet te kritisch te zijn, of gaan steeds de discussie aan. Ook word niet alles afgekraakt van wat je zegt. Dat zijn de gewoontes van negatieve mensen. Bij hun voel je jezelf al snel down, moe, en ongemakkelijk.

Jij kunt zelf ook werken aan het positief zijn. Bijvoorbeeld door in gesprekken de volgende zinnen te gebruiken.

8x positieve energie

1. Ja…
“Ja ik ga graag met je hardlopen.”
“Ja, maar…” heeft het tegenovergestelde effect.
2. Ik ben het met je eens dat… “ik ben het met je eens dat we vaker de deur uit moeten”
3. Ik waardeer… “ik waardeer dat je vandaag de afwas hebt gedaan” (a girl can dream)
4. Dank je wel.. “dank je voor je hulp met de afwas” (bijvoorbeeld)
5. Geef een compliment… “wat zit je haar leuk, mooie schoenen, dat heb je snel gedaan” dit mag ook aan vreemden. Zie je een meisje in de tram met prachtige schoenen, dan kun je dat best zeggen. Mensen kijken soms raar omdat ze het niet verwachten, maar het is altijd leuk.
6. Zullen we… neem de eerste stap om iets te doen, bijvoorbeeld voor je kinderen 10x zeuren om iets, stel het zelf voor.
7. Stel vragen met ruimte voor een open antwoord, dus dat er meer gezegd kan worden dan ja of nee.
8. Zorg dat je vriendelijk oogcontact maakt, glimlach (zonder dat je een freaky clown word).Hou het wel een beetje bij jezelf, je wilt mensen ook niet laten denken dat je net ontsnapt bent ofzo.
Over het algemeen is wel hoe vrolijker jij de wereld benaderd, hoe liever de wereld voor jou terug is.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

4 thoughts on “12 Tips voor een positieve flow in huis en bij jezelf

  1. My Mother always told me think positive and positive things happen we can all do without negativity in our lives. It costs nothing to smile and be friendly and can have a positive effect on others too. Sometimes a simple smile can lift others spirits on even their worse day. I too am no gardener but have found some satisfaction in planting a few flowers and shrubs in the garden this year. Nice to spend that time while the girls play and enjoy the fresh air allowing them too to unwind. Nice blog K x

  2. Jaaaa, een positieve flow. Zó belangrijk. Er is al genoeg negativiteit in de wereld. Helemaal met je eens. Ik heb van de week een bosje prachtige witte pioenrozen gekocht voor bij de foto van mijn moeder. Maar ook ik zelf word blij van de geur en het uiterlijk van deze prachtige bloemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang