Close
Prioriteiten stellen
Prioriteiten stellen

Waarom prioriteiten stellen zo mega belangrijk is!

Zet je prioriteiten.

De definitie van een prioriteit is wanneer iets belangrijker is dan iets anders. Er is altijd iets belangrijker dan wat anders. Het is belangrijk dat je dat begrijpt, want soms willen we alles tegelijk doen.

We willen die promotie, een eigen bedrijf beginnen, afvallen, meer inkomen, meer tijd voor familie, en dan alles tegelijk. Maar dat kan niet, hoe graag je dat ook wilt. Doordat het niet kan raak je gefrustreerd en overweldigd.

Daarom moet je heel duidelijk zijn in je prioriteiten. Je wilt doen wat echt belangrijk is.

prioriteiten; maak de balans op voor jezelf
prioriteiten; maak de balans op voor jezelf

Balans.

Balans zegt dat je eigenlijk overal dezelfde tijd en energie in moet steken. Maar dat kan dus helemaal niet. Stel dat je aan het werk bent, maar je kleintje wil eigenlijk dat je hem helpt met een werkje. Je wilt dan eigenlijk beide snel doen. Het werk afmaken, en je kind met een “nu even niet” of snel afraffelen. Met als resultaat dat je het werk niet goed doet want je zit met je hoofd bij je sip kijkende kind en voelt je een vreselijke moeder.

Wat is hier dan je prioriteit? Want je moet werken en je wilt ook je kind niet laten gaan. Balans is dan om even 10 minuten volledig aandacht aan je kind te geven, en dan weer terug aan het werk met alle aandacht. In de praktijk is dit niet altijd zo makkelijk, maar zo zou je het vaak wel op kunnen lossen.

Wil je een eigen bedrijf dan moet de focus liggen op daarvoor leren, uitzoeken, en niet op gezellig met vriendinnen weg. Met je vriendje afspreken, die part time baan die eigenlijk te veel aandacht vraagt. Je zult echt een aantal dingen moeten verminderen. Het is ook maar tijdelijk.

Waarom moet je prioriteiten stellen?

Als je een leven wilt die je gelukkig maakt, moet je prioriteiten stellen. Het helpt je met je focus wat je nu zou moeten doen. Met een goede focus heb je veel betere resultaten dan als je dingen half doet.

Voorbeeld: Je wilt afvallen en een leuke relatie. Als je nu niet blij bent met jezelf, dan zul je dat op een dating profiel uitstralen. Nare reacties zorgen voor meer eten, en je zet jezelf klaar voor teleurstelling.

Stel dan als prioriteit eerst aan jezelf werken. Gezond eten, sporten, zorgen dat je lekker in je vel zit. Dan zul je zien dat de dates veel makkelijker en leuker worden.

Prioriteiten stellen helpt je te laten zien wat echt belangrijk is voor jou. Als je dat niet doet graaf je zelf een gat waar bijna niet uit te komen is.

Voorbeeld: Je hebt een mega drukke baan, veel reizen en veel weg. Maar je zegt altijd dat je familie nummer 1 prioriteit is. Hoe is dat als je altijd weg bent en van alles mist?

Zodra je dat realiseert kun je dingen in je leven veranderen zodat je familie echt op nummer 1 kan staan.

Het verschil tussen belangrijk en urgent.

Urgent is de telefoon die gaat, die email die binnen komt, of de wasmachine die piept dat hij klaar is. Maar je bent net lekker met je kind aan het spelen. Urgent betekent niet altijd dat het meteen moet. Kijk gewoon wat op dat moment even kan wachten.

Wat vind je belangrijk voor de toekomst? Misschien is werk nu wel even belangrijker dan die nieuwe relatie, of juist andersom.

Vergeet niet dat prioriteiten kunnen veranderen. Wat je vandaag belangrijk vindt, kan morgen anders zijn.

BESTEL NU HET E-BOOK “Get your priorities straight! Een Nederlandstalig werkboek om je te helpen uit te vinden waar jouw prioriteiten liggen. Een boekje met simpele opdrachten om te kijken wat JIJ nu echt belangrijk vind, en waar je aan zou willen werken. Soms is die uitkomst heel anders als wat je denkt!

Waarom prioriteiten stellen zo mega belangrijk is
Waarom prioriteiten stellen zo mega belangrijk is

Lees ook:

  1. Remote working: werken op afstand
  2. We gaan weer terug naar ouderwetse gezinspatronen
  3. Ik ben niet zo een mensen mens.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “Waarom prioriteiten stellen zo mega belangrijk is!

  1. hier in huis is prioriteiten stellen en uitvoeren een prio nr 1!, structuur en planning en dat vinden wij fijn omdat we dan weten waar we aan toe zijn 😀

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang