IMG 0522 Pruiken alleen voor carnaval of als je ziek bent? Think again!

De meeste mensen schrikken zich kapot als je zegt dat je een pruik draagt. Want die zijn voor carnaval, of als je ziek bent geweest. Maar dat hoeft dus niet. Hoe dacht je dat al die sterren van kort naar mooie volle bossen gaan in een dag? Pruiken dus!

IMG 0257 Pruiken alleen voor carnaval of als je ziek bent? Think again!Pruiken?

We hebben het hier niet over de nep pruiken van carnaval, die half op je hoofd zitten en hossen maar. Ook, en niet neerbuigend, hebben we het niet over de pruiken die zieke mensen vaak krijgen. Die zien er nl alsnog mega fake uit.

Maar je hebt je vast ooit afgevraagd hoe bijvoorbeeld een Beyonce de ene dag een mega kroesbos heeft op het strand, en de volgende dag met ultra lang glanzend stijl haar staat op de rode loper. Of hoe sommige sterren in de ene film kort blond haar hebben, en in de andere lang donker en krullend. Zonder dat je wat ziet?

Maar die pruiken zie je niet?

Nee dat klopt! Ze zijn vaak aan de hoofdhuid net langs de rand van het haar vastgeplakt. Ook word wel je eigen haar gevlochten, en word de pruik er netjes opgenaaid. Dit is een vorm van weaving. Ik zelf plak ze niet vast, en ook weave ik ze niet. Dit omdat ik heel snel ga kriebelen. Maar vriendinnen van mij dragen ze rustig een paar weken achter elkaar. Je ziet er echt werkelijk waar niets van. Het is namelijk echt haar, je kunt het dus ook stylen en wassen hoe je gewend bent.

Nog een voordeel van pruiken

Wat ik een heel mooi voordeel vind van pruiken, is dat je eigenlijk er alles mee kunt! Als je bijvoorbeeld een paar kleuren koopt, dan kun je maandag rood, dinsdag donkerbruin en in het weekend flitsend grijs. Ik heb bij It’s My Hair in Eindhoven ook een aantal pruiken mogen proberen. Zo weet je meteen wat voor kleur je geweldig staat, wel model je kan hebben, en of die krullen echt wel een goed idee zijn. Dit allemaal zonder je eigen haar te verpesten. Die zit lekker in een maskertje of voedende olie bijvoorbeeld.

IMG 0522 Pruiken alleen voor carnaval of als je ziek bent? Think again!
De pruik -100% echt haar- is van Its my Hair | Het shirt en het vest van de Primark | de broek is van de HM | de loafers zijn van Sasha

Heb je nou zoals ik last van haaruitval, te vaak geverfd, of gewoon een pluizenbos. Of zit je net op die rotlengte dat je er gewoon helemaal niks mee kan doen, dan is zo een pruik ideaal. Je geeft je eigen haar gewoon echt even rust. Die kun je tussendoor extra goed verzorgen, zonder dat je het moet stylen of kleuren bijvoorbeeld.

Tip! Hoe mooi de synthetische pruiken er vaak ook uit zien, ze ogen toch onnatuurlijk. In dit geval is goedkoop vaak duurkoop.

Haar extentions

Mijn vriendin Jamey probeerde zelf haar extentions met ringen uit. Dit zijn stukken echt haar die met ringen aan je haar worden vastgemaakt. Dit houd in dat het ook je haar minder snel afbreekt dan de traditionele plak extentions. Elke 6 weken worden ze dan weer even aangetrokken, en zo heb je enorm lang plezier van je volle bos. Zij heeft namelijk prachtig lang haar, maar het mist volume. Met de extentions is het net wat voller.

Het verschil met zo een pruik of extentions is dat je haar eigenlijk altijd goed zit. En dat kijkt wel lekker in de spiegel. Mocht je dus onzeker zijn over je dunne pieken, of gewoon echt meer volume willen, dan zou ik zeker even aanraden naar de salon te gaan van It’s my hair in Eindhoven voor deskundig advies, vastzetten of bijvoorbeeld om te kijken wat nou echt bij je past. Er is ook een webshop van It’s my hair!

Heb jij al eens een pruik geprobeerd?

 


ageology banner Pruiken alleen voor carnaval of als je ziek bent? Think again!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo